fbpx

Migranti 22-letnemu Hrvatu ukradli BMW-ja, našli so ga šele 430 kilometrov stran

Foto: B. Ć./ Slobodna Dalmacija

Predrzni sirski in pakistanski migranti so 22-letnemu fantu iz Imotskega na Hrvaškem ukradli njegov avtomobil BMW, in sicer pred njegovo garažo. Avtomobil so našli v 430 kilometrov oddaljenem Senju.

Prejšnji petek si bo 22-letni Ivan Mršić iz Imotskega pri meji z Bosno in Hercegovino zapomnil za vse življenje. Ko je svoj avtomobil pripeljal domov z bencinske črpalke in ga parkiral pred garažo, si nikoli ni mislil, da ga čez nekaj trenutkov tam ne bo več. Sprva je mislil, da gre za potegavščino katerega od prijateljev, vendar je kaj kmalu spoznal, da ne gre za šalo.

Po 430 kilometrih jim je zmanjkalo goriva
Krajo avtomobila je prijavil policiji, celo noč ni mogel zatisniti očesa, zgodaj zjutraj pa je dobil klic z imotske policije: “Vaš avto smo našli v Senju, lahko ga pridete iskat.” Senjski policisti so mu razložili, da so za krajo avta odgovorni trije državljani Sirije in Pakistanec. Kot so mu razložili, jim je ravno v Senju zmanjkalo goriva, kjer si jih nato prijeli.

Foto: STA

Mladi Hrvat je za Slobodno Dalmacijo priznal, da nikoli več ne bo puščal ključev v samem avtomobilu, saj zaradi navala migrantov Imotski ni več varen kraj.

C. Š.