fbpx

Milijarderju Sorosu grozi STOP! Zobe mu bo pokazal Izrael

Foto: epa

Očitno je kontroverzni milijarder George Soros, sicer eden najaktivnejših uvoznikov islama v Evropo, pridobil novega sovražnika. Tokrat se je zameril Izraelu, saj ta namerava levičarskim organizacijam otežiti pridobivanje sredstev od organizacij, ki imajo sovražno stališče do Izraela. 

Izraelski odvetnik in politik iz stranke Likud Miki Zohar je v ponedeljek napovedal, da sprejemajo zakon, ki bo onemogočil financiranje levičarskih organizacij, ki živijo na račun denarja tistih, ki Izraela ne podpirajo. Pri tem je poudaril, da zakon podpira tudi premier Benjamin Netanyahov, zato je le še vprašanje časa, kdaj bo začel veljati.

Po besedah Zoharja želijo na ta način onemogočiti organizacijam, ki zagovarjajo antisemitizem, darovanje izraelskim organizacijam. S tem želijo preprečiti, da bi donatorji, kot je George Soros, donirali organizacijam, kot so Adalah – the Legal Center for Arab Minority Rights in Israel, B’tselem, Breaking the Silence, Ir Amim, Machsom Watch, Yesh Din in New Israel Fund.

Foto: iStock

Pripravili bodo seznam ustanov in organizacij
Ministrstvo za strateške zadeve bo moralo po tem, ko bo zakon začel veljati, sestaviti seznam ustanov in organizacij, ki so sovražne do Izraela in opredeljene kot antisemitistične. Do ukrepov madžarskega premierja Viktorja Orbana in izraelskega predsednika vlade prihaja po tem, ko je prišlo na plano, da je Soros podaril 18 milijard ameriških dolarjev svoji fundaciji Open Society .

N. Ž.