Preberite intervju z najbolj iskanim teroristom na svetu – pred napadom na Pariz

Islamski terorist Abdelhamid Abaaoud (Foto: Twitter).

Eden od najbolj iskanih teroristov na svetu Abdel-Hamid Abaaoud, znan tudi kot Abu Umar al-Baljiki, glavni organizator terorističnega napada v Parizu, je v začetku leta dal intervju za časopis Dabiq, ki izhaja na področju Islamske države.

Abdel-Hamid Abaaoud (27) je Belgijec maroškega porekla, ki je živel v Bruslju v zloglasni četrti Molenbeek, znani kot center političnega Islama v kontinentalni Evropi. Nekaj časa je preživel v Siriji, kjer se je boril na strani ISIS. Varnostnim silam je postal znan po zloglasnem videu skupine ISIS, kjer se je pojavil za volanom avtomobila, ki prevaža pohabljena trupla v množični grob.

Sebe imenuje »emir (visok plemič, knez) belgijskih džihadistov«. Po pisanju francoskih medijev preiskovalci verjamejo, da je načrtoval napad na hitri vlak med Amsterdamom in Parizom v avgustu ter da je bil v kontaktu z osebo, ki je maja leta 2014 morila v judovskem muzeju v Bruslju.

V intervjuju, ki ga je objavil britanski The Guardian, ga novinar sprašuje o napadu na belgijsko policijo, ki ga je načrtoval s še dvema napadalcema. Napad je preprečila policija v januarju, ko je vdrla v njihovo skrivališče in ubila dva Abu Oudova sodelavca. Abu Oudu je takrat uspelo pobegniti pred evropskimi varnostnimi službami v Sirijo, mesec za tem pa je bil z njim objavljen naslednji intervju.

Zakaj si odšel v Belgijo?
Alah je izbral mene, Abuz-Zubayr al-Baljikija in Abu Khalid al-Baljikija, da odpotujemo v Evropo, da bi terorizirali križarje, ki bijejo vojno proti muslimanom. Kot veste, je Belgija članica križarske koalicije, ki napada muslimane v Iraku in Siriji.

So bili z vami tudi drugi bratje?
Ne, samo mi trije. Naša imena so v vseh medijih.

Je bilo težko priti v Belgijo?
Tekom našega potovanja smo imeli veliko težav. Mesece smo poskušali najti pot v Evropo in končno smo, zahvaljujoč Alahu, uspeli priti do Belgije. Potem smo uspeli najti orožje in se utaboriti v skrivališču, medtem ko smo načrtovali operacije proti kristjanom. Vse to je omogočil Alah. Ni večje moči od njega.

Kako so neverni mediji prišli do vaše fotografije?
Eden od bratov, ki nas je posnel pred bitko, je kasneje izgubil kamero. Našel jo je en izdajalec in jo prodal zahodnim novinarjem. Naenkrat se je moja slika pojavila v vseh medijih. Ampak hvala bogu, nevernika je Alah oslepil. Ustavil me je policist, a me ni prepoznal. To je bilo Alahovo darilo.

Kaj se je zgodilo na dan bitke z belgijskimi oblastmi?
Abuz-Zubayr in Abu Khalid sta bila skupaj v skrivališču. Imela sta pripravljeno orožje in eksploziv. Neverniki so vdrli z več kot 150 vojaki belgijskih in francoskih specialnih enot. Po 10-minutnem strelskem obračunu sta brata prejela blagoslov, ki sta ga težko čakala (bila sta ubita). Prosim Alaha, da jih sprejme.

Zakaj si postal osumljenec, če nisi bil z njima?
Obveščevalci so me poznali, ker sem bil v preteklosti v zaporu. Po tej raciji so ugotovili, da sem bil z bratoma in da smo skupaj načrtovali operacije. Zato so zbrali agente s celega sveta, od Evrope do Amerike, da bi me ujeli. Aretirali so muslimane v Grčiji, Španiji, Franciji in Belgiji, da bi me ujeli. Aretirani niso imeli nobenih povezav z našimi načrti! Naj Alah osvobodi vse muslimane iz krščanskih zaporov.

Povej nam nekaj o svojem potovanju v Sirijo.
Hvala bogu, Alah jih je oslepil in uspel sem priti v Sirijo, kljub temu da so me iskali obveščevalci. Vse to dokazuje, da se muslimanom ni treba bati krščanskih obveščevalcev. Moje ime in slika sta objavljena v vseh medijih, a vendarle sem uspel ostati v njihovi državi, načrtovati napad nanje in varno oditi, ko je bilo to potrebno. Prosim Alaha, da sprejme plodna dela tistih, ki so izvedli napade na kristjane v Ameriki, Franciji, Kanadi, Avstraliji, Nemčiji in Belgiji.

Abdel-Hamid Abaaoud ni edini osumljenec za napade v Parizu. Preberite, kdo so ostali.

A. D.

 • rubec

  Upam, da bo ta fant s čevlji na nogah pokopan. Me potem zanima, če bo še vedno tako zaljubljen v alaha, ko ga bo ta nadiral. Zaradi mene lahko tudi v Scarpa gojzarjih.

  • 0049

   Pravkar so ga obkolili v nekem stanovanju, v predmestju Pariza. Napeta akcija v teku.

   • Meho

    Je že srečno prispel k Alahu.

 • mojadezela

  upam, da uvedejo smrtne kazni za take idiote ali pa vsaj taborisca za dozivljensko prisilno delo………

 • čopkovseved

  Ni vreden , da hodi po zemlji! Odkrito povedano, smrt je edina kazen, ki mu gre.

 • centurion

  Kaj pa naši mainstream mediji bodo še kar nabijali o beguncih ubogih, vrednih usmiljenja, ki bežijo pred nasiljem in iščejo samo mir in delo?!
  Vsi so tile migranti terorisri, damo eni večji drugi manjše. Vsi se niso še imeli priložnosti “izkazati”
  Tudi oni, ki bodo še rojeni so zadojeni s terorizmom. Sicer bo moje besede tako ali drugače potrdila bližnja prihodnost. Bergant na Odmevih pa ugotavlja , da so izvedli atentat v Parizu Francozi. Pokvarjenec komunistični!!!

  • Nata

   No, pa saj v glavnem vsi poročevalci pač omenijo državljanstvo osebe ………Bil je francoski državljan , tale zgoraj je pa Belgijec , po rodu………
   In takimle tičem daje Evropa državljanstvo ???
   Hm…….le v naših silnih časopisih napišejo pri poročanju o kriminalu samo ,da je slov. drž. !! Si ne upajo napisati , čigav je .
   Seveda pa , če je iz stranke SDS, pa z velikimi črkami to napišejo.
   Imaš pa prav o naših mainstream medijih !!

 • Meho

  Če pobija samo kristjane, potem sta združena levaka kot sta mesečnik in violeta pri njemu dobro zapisana. Ampak se bojim, da to ni res. V Evropi pobija kristjane, v Siriji pa vse po spisku.

  • usimoncic

   Kaj pa misliš, da ti norci delajo s homoseksualci?

 • macon

  Odgovarja kot, da bi bil iz srednjega veka. Antični pisci so bili bolj moderni od njega.

 • Ramzes

  pa zakaj sploh objavljate takšne stvari? teroristi si ne zaslužijo, da bi njihov intervju bil v medijih.. saj se z tem sam ovzpodbuja sranje, ki ga počnejo in straši se folk. zato tudi imajo ti isisi al kaj so takšno moč. samo zaradi medijev, ki objavijo vsak njihov korak, in strašijo folk. to je edino, kaj jim daje moč.
  brez medijev isis ne obstaja.

 • Antonius

  Odličen primerek za multi-kulti integracijo krščanstva z muslimanstvom v Evropi. Merklova si s svojo nesebično idejo odprtih meja zasluži privzdignenja na križ pribitega posvečenja, zraven, k splošnemu slavju k privzdignenju bi pa Slovenci zlahka lahko s “fiksacijo na križ” dodali komplet iz Murgelj s totalno nesposobno vlado vred.

  • marta

   Če je to res, pot je lažje razumeti zakaj se naša leva vlada tako “počasi obrača”. Bog se nas usmili in nas varuje pred vsemi našimi sovražniki, ki nas nočejo “izbrisati” iz obličja zemlje.

 • pokvarjeniSvet

  ampak res nikoli ne napadejo glavnih povzročiteljev politikov….saj mi navadna raja popolnoma nič ne odločamo…..mi nimamo nobene besede pri tem ali se bo vojaško napadalo Bližnji vzhod ali ne vse to vodijo gospodarji prek Atlantika….njih pa nihče ne napade pa nas večina ve da oni odločajo o vsem. Torej zakaj to sprenevedanje…..ah seveda če so pa dobili ukaze, da svojih financerjev ne smejo, vse za dosego svoje svetovne agende.

 • Pa to je v bistvu sama mularija, sami mladi fantje.

  • Svobodnjak

   ja. Sami mladi. Taki so dovzetni za pranje glav. spomni se pri nas – kolko pa misliš da so bili stari naši “osvoboditelji” ko so majhne punčke v brezna metali? Enako, sami pobalini, mogoče še ne polnoletni.

  • xtc

   Težava je v tem ,da mladega lahko naflancaš marsikaj in je tudi marsikaj sposoben v svoji norosti storiti,seveda k temu pripomore še indoktrinacija.
   Ja ,če bi lahko videl ,da na drugi strani ni ne nebes ,ne Alaha,ne devic ampak tema in NIČ bi morda spregledal.

   • dob

    Razen v Sloveniji, kjer lahko starim oslom naflancaš karkoli, recimo to, da je 5 miljardna luknja v banki nastala sama od sebe in da jo moramo zato vsi pokriti. Pol pa še enkrat. Najmanj.

    • Buče

     z obrestmi
     in to kakšnimi
     zahvala vemo komu gre

 • xtc

  Iz ivervju ja je zelo razviden povprečen intelekt tehle.Sicer pa;tale NIKOLI ne bo Belgijec,je pa na žalost državljan Belgije.
  Je pa zelo vprašljivo kako tole ustaviti ,brez radikalnih in ekstremnih ukrepov.

 • Ciro

  Že iz načina govora se opazi, da je tip mentalno v 7. stoletju

 • miha57

  Ubiti ga mora ženska potem ne pride k Alahu !!! !!!

 • miha57

  Cerar pa še kar spušča teroriste v EU !!!!

  • Rožle

   Njemu piše na vratih…”Willkommen”…kar so Nemci že zdavnaj skenslal…!

 • Osti jarej

  …še berem naj njegove nebuloze?…ko ga yebe….

 • Meho

  Ko zagledaš takle gnoj, se spomniš na star srbijanski pregovor “Svašta p**** rodi.” Ampak samo človeška.

 • Gurt1

  Bodo videl tile križarje….

 • Gurt1

  Tole islamistično zvezdo bi bilo potrebno ujeti, potem pa na glavnem trgu uprizoriti obešanje za jajca z laksom….

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju
   teme, ne pa zmerjanju, žaljenju ali pozivanju k nasilju
   in/ali smrti ipd.

 • Feriss.H

  “je Belgijec maroškega porekla” – ??? – wow

  Arabec ne more postati Belgijec, lahko je samo Belgijski državljan. Enako kot katerikoli Evropejec ne more postati Arabec. Nihče od “beguncev” in “imigrantov” iz Tretjega Svete ne more pridobiti nacionalnost neke Evropske države, pridobijo samo državljanstva, kar pa ni isto z nacionalnim. Tu mnogi delajo napako, še posebej novinarji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!