fbpx

Narobe svet: Moški musliman žensko v kratkih hlačah napadel na avtobusu, ker naj bi bila neprimerno oblečena

Foto: YouTube

Iz Turčije prihaja novica, da je moški udaril žensko, pred tem pa jo je večkrat grozeče vprašal, ali se ne sramuje, da je v času ramadana oblečena v kratke hlače. Res žalostno, kam smo prišli v 21. stoletju.

Šokantni video posnetek prikazuje 21-letno študentko Aseno Meliso Sağlam, ki mirno sedi v zadnjem delu avtobusa, medtem ko se ta počasi približuje naslednji postaji. V tem trenutku pa je bilo mogoče videti, kako moški z imenom Ercan Kızılateş vstane, se približa ženski in jo udari z zadnjo stranjo roke. Ženska je po dogodku povedala, da je moški pred tem nenehno izrekal pripombe, kot so: “Tako se oblečeš med ramadanom? Morala bi se sramovati, da si se tako oblekla.”

Breitbart navaja, da je ženska moškega po udarcu skušala zaustaviti, da ne bi zapustil avtobusa. Moški se je zaradi tega razjezil in žensko potisnil v zadnji del avtobusa, nato pa zbežal. Ženska se je sesedla na tla avtobusa in se z rokami prijela za glavo, medtem pa jo je eden izmed potnikov skušal pomiriti.

Foto: YouTube

Moškega so po zaslišanju izpustili
V sredo so po navedbah Hurrivet Daily Newsa izdali nalog za aretacijo, ki pa se je končal tako, da je bil moški po zaslišanju izpuščen iz zapora. Za nenadzorovano obnašanje se je opravičil z navedbo, da so ženske kratke hlače nanj vplivale zelo čustveno. Ženska je bila zaradi izpustitve moškega vidno razburjena in je dodala, da zdaj ne more nikamor več brez spremstva svoje matere. “Ne morem uporabljati niti javnega prevoza.”

Organizacija za spoštovanje človekovih pravic žensk We Will Stop Femicide Platform je v podporo Melisi izpostavila, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da ženske ne bodo podvržene zastraševanju in dodala, da se ženske ne bodo odpovedale svojim svoboščinam in bodo oblečene v tisto, kar same želijo.

Foto: YouTube. Recep Tayyip Erdogan.

Oblast spodbuja islamizacijo
Nasprotniki Erdogana obtožujejo vlado zaradi njihovega spodbujanja islamizacije v Turčiji, ki spodkopava sekularna načela države, ki jih je uvedel Mustafa Kemal Ataturk. Vlada pa na obtožbe odgovarja, da uvedba pravice, da lahko ženske nosijo naglavno ruto na univerzi, v šoli in celo v vojski, ne vpliva na to, da se ženske ne bi mogle oblačiti v skladu s svojimi lastnimi željami.

N. Ž.