fbpx

Nasilna skupina aktivistov Antife hudo pretepla mladega politika

Posebej hudo jo je skupil Pierrov brat. (Foto: Twitter)

Nasilna banda aktivistov Antife je hudo poškodovala kandidata Nacionalnega zbora stranke Marine Le Pen. Pierre Le Camus jo je skupil, ko je skupaj s prijateljem in bratom posedal na terasi lokalne kavarne znotraj okrožja, v katerem je kandidiral na zadnjih parlamentarnih volitvah. “Bordeaux Antifa, Bordeaux je naš,” so vzklikali skrajno levi nasilneži, medtem ko so udarjali mladega politika in njegova spremljevalca. 

Pil sem pivo s svojim bratom in prijateljem, ko sta se nama približali dve osebi in nama začeli groziti, rekoč, da ju jaz ne poznam, a da me ona poznata zelo dobro,” je za francoski Le Figaro komentiral Pierre. Nato je opisal dogodek kot izredno nasilen, videlo se je, da želijo povzročiti čim več škode. Kakšnih 30 ali 40 ljudi, oblečenih v povsem črna oblačila, nekateri z maskami na obrazu, so začeli prevračati stole in mize v lokalu, nekdo je na njegovi glavi razbil steklenico, njegovega brata pa so politični skrajneži pretepali, ko je ta že ležal na tleh.

Lokalna policija je kmalu razgnala nasilneže, nato pa so Pierra odpeljali v bolnišnico na zdravljenje zaradi zlomljenega nosu, bolečin v čeljusti in ob tilniku. Njegov brat jo je še veliko bolj skupil. Kot je očitno ne naslovnici, so nesrečniku zlomili nos in desno roko, poroča Remix. Nekdanji kandidat za poslanca je po napadu spregovoril za medije in povedal: “Gre za politični napad name in na moja prepričanja.”

Kot ekstremist Antife se je v preteklosti ponosno pokazal tudi poslanec levice Miha Kordiš. Foto: (zajem zaslona, Twitter)

Politična elita ostaja tiho
A politična skupnost, ki navadno skoči v zrak ob vsakem zločinu, ki se pripeti predstavniku skupin, ki jih zagovarjajo, je pri tej neizzvani agresiji ostala tiho. Camus se je v čivku na Twitterju pritožil, da politiki Bordeauxa, tako levi kot desni, napada niso obsodili. Še več, nekateri politiki so celo javno izrekli, da si je mladi Pierre zaslužil agresivni napad nanj zaradi izjav, ki jih je dajal med zadnjo parlamentarno kampanjo.

Antifa je stalnica v Franciji
Remix poroča, da je levičarsko nasilje Antife v Franciji stalnica. Kandidatka desno usmerjene stranke Reconquête, ki jo vodi Eric Zemour, konkurent Marine Le Pen, se je med kampanjo prav tako morala soočiti z nasilneži, ko je delila politične letake potencialnim volivcem. Slednja je že takrat opozarjala, da je prav pomanjkanje javne obsodbe nasilnih izpadov krivo, da se je nasilja vse več.

Andrej Žitnik