Nekdanja avstralska premierka jasno opozorila, da so migranti tisti, ki se morajo prilagoditi, in ne Avstralci, sicer so nezaželeni

Foto: epa/YouTube

Nekdanja avstralska premierka Julia Gillard je ena izmed redkih državnih voditeljic, ki so javno izrazili, da se ne strinjajo s tem, da se migrantom, ki se ne želijo prilagoditi kulturi države, v katero prihajajo, ponudi zatočišče. Jasno je izjavila, da če se migranti ne želijo prilagoditi avstralski kulturi, jeziku in prepričanju, naj ti zapustijo državo in dodala, da enako velja tudi za muslimane, ki želijo živeti v skladu s šeriatskim pravom.

Gillardova je dokazala, da od svojega trdnega prepričanja ne odstopi kar tako, saj globoko verjame v to, da je nujno treba zaščititi pravice državljank in državljanov.

Podprla je nadzor nad mošejami
Muslimanom, ki želijo živeti v skladu s šeriatskim pravom, je na ves glas sporočila leta 2013, naj zapustijo Avstralijo, saj je država želela narediti vse, kar bi bilo mogoče, da prepreči morebitne teroristične napade s strani muslimanskih radikalcev. Z izjavo, da podpira nadzor mošej s strani vohunskih agencij, je močno razjezila avstralske muslimane, poroča Hoax-slayer.

Gillardova je poudarila: “Migranti se morajo prilagoditi, ne Avstralci. Vzemite ali pustite,” je rekla in dodala, da ima dovolj, da se njen narod obremenjuje s tem, ali je užalil nekoga iz tuje kulture. Poudarila je, da je med večino Avstralcev prišlo do porasta patriotizma po terorističnem napadu na Baliju. “Ta kultura se je razvila tekom dveh stoletij s pomočjo pogumnih žensk in moških, ki so se borili za svobodo”.

Pozvala je k učenju angleščine
Med drugim je dejala, da se v Avstraliji večinoma govori angleško, in ne špansko, libanonsko, arabsko, kitajsko, japonsko, rusko ali kako drugače. “Torej, če želite postati del naše družbe, se naučite jezika!” Po besedah Gillardove večina Avstralcev verjame v Boga in dodala, da ne gre za politični pritisk s strani krščanskega desnega krila, saj dokumentacija dokazuje, da so k snovanju naroda prispevale ženske in moški krščanske veroizpovedi. “Primerno je, da se o tem napišejo tudi informacije na stenah šol, če pa sem vam zdi to žaljivo, vam predlagam, da si za nov dom izberete drug del sveta, saj Bog predstavlja del naše kulture.”

“Migranti imajo vso pravico, da zapustijo Avstralijo”
Gillardova je poudarila, da bo Avstralija sprejela prepričanja migrantov in se v smiselnost le-teh ne bo poglabljala, če bodo ti sprejeli prepričanja Avstralcev in mirno živeli v harmoniji z večino. “To je naša država, naša zemlja, naš življenjski slog,” je rekla in dodala, da Avstralija ne bo vsakomur dovolila, da uživa vse to. “Če se nameravate pritoževati ali negodovati glede naše zastave, krščanskih prepričanj, našega načina življenja, vas spodbujam, da izkoristite eno izmed avstralskih svoboščin, torej pravico, da zapustite ozemlje.”

Slika je simbolna (foto: STA)

Slika je simbolna (foto: STA)

Nekdanja premierka je poudarila, da če migranti v Avstraliji niso zadovoljni, lahko deželo zapustijo in dodala, da jih niso Avstralci prisilili v to, da pridejo v Avstralijo, ampak so oni tisti, ki so zaprosili, da bi živeli v Avstraliji. “Sprejmite torej državo, za katero ste se odločili.” Za obstoj evropske kulture bi bilo nujno, da bi tudi evropski voditelji doumeli, da nismo mi tisti, ki se moramo prilagoditi, ampak prišleki.

N. Ž.

 • Silka

  Bravo in moj poklon gospej Julia Gillard

 • dr Janez Sveti

  Avstralci so jasno povedali to, kar si misli, vendar nima glasu večina Evropejcev!
  DR Janez Sveti konzervativec

 • Fogglof Tunnek

  Tu se jas tudi z Julia Gillard strinjam…če prideš k meni živet se boš obnašal tako kot večina v mojem okolju… Integracija mora biti popolna…pa tudi delna asimilacija !!!

 • Franc Šink

  Dopovej to Slovenskim oblastnikom!

 • Slovenija moja dežela

  Bravo še več takih. Kot kaže bodo ženske reševale svet,ker so pajaci zgubili jajca

  • Anton

   mi imamo brezjajčno vlado, cincajočo, brez vizij in kajpak totalka nesposobno.
   sarkazem press

 • Anton

  nič skrbet jim bo Cmerar ups Cerar priskrbel zatočišče.

  sarkazem press

 • slosin

  Si predstavljate, da nekdo od naših politikov izjavi kaj takšnega, mogoče JJ…Levakom bi se najbrž totalno zrolalo…

 • Juhica SDH

  Vidiš da ženske ne moreš kupiti z nobenim denarjem. Med tem se drugi prostuturirajo.

 • totex39

  Avstralski politiki se ne morejo primerjati z Evropejci, ker imajo povsem drugačna mnenja o migrantih in znajo zavarovati svoje lastne ljudi.

 • luckyss

  “da so migranti tisti, ki se morajo prilagoditi, in ne Avstralci”
  Pravi Avstralci so bili Aborigini in evropski kaznjenci so bili prvi migranti v Avstraliji…da ne bo kakšne pomote….ali dvoličnosti…
  Sedaj je pač drugače in Avstralija je kljub poreklu prvih migrantov postala sodobna “proevropska” država brez omejenosti na podlagi verstev..
  In prav je da takšna ostane…

  • Steiermark

   A po tvoje pa imajo musliji neomejeno pravico priseljevanja in sejanja terorja, tako kot to počnejo povsod, kjer se pojavijo , samo zato, ker so Avstralci, kot si navedel Angleški kaznjenci in Aborigini, torej nič drugega kot priseljenci? Malo si se zmotil, če ne mi pa razloži, zakaj pa imajo potemtakem v Rusiji, ki je sestavljena iz večine neslovanskih narodov, mongolov, azijcev raznih sort itd. do oblasti in odločanja, kdo lahko pride v Rusijo? Čeprav, po pravici povedano, tudi ni velikega navala za pridobitev dovoljenja za priselitev……

 • mona lisa

  Komu na tem svetu še ni jasno DA SE MIGRANTI NE BODO NIKOLI IN RES NIKOLI PRILAGODILI. Ta rasa je prišla v Evropo da jo zasužnji. Njihovi sužnji smo že saj delamo za njih mi sami pa životarimo z zajamčenimi plačami, revnimi nevrednimi človeka pokojninami po 40 letih poštenega dela in z bataljoni lačnih otrok. En migrant pa nas stane skoraj dva tisočaka na mesec. Smo res rojeni za hlapce domačih dobičkarjev in zdaj še teh kamelarjev.

 • jan

  Očitno v Avstraliji globalisti še niso dovolj močni, da bi nekdanjo avstralsko premierko raztrgali kot ksenofobinjo, rasistko, nacistko… kot to počeno mediji v Evropi in Ameriki z antiglobalisti.

 • Nata

  Leta 2013 ?? Se je v zadnjem času tudi kaj oglasila ?

  • stajerc5

   Leta 2013? Ja, a ti mislis, da bi se morala oglasiti sele, ko bi prisel petmilijonti turist k njim na socijalko??? Da bi se cakalo, razmisljalo in muckalo kot pri nas!???

   • Nata

    Kaj se pa jeziš ? Piše, da je to izjavila leta 2013. In prav je tako. In Avstralija prav gotovo ravna pametno!!
    Sem samo vprašala, če je od takrat še kaj povedala. Si članek prebral?

 • antimur

  Kam smo prišli, da moramo o povsem logičnih zadevah razspravljati o nezakonitimi pritepenci, katerim je edina skrb žreti tuj kruh in vnašati svojo zaostalo kulturo in vero. Krivdo je potrebno pripisati abnormalni levici in njenimi zdivjanimi civilnimi združenji, od pederskih do AI, Mirovnega intituta in vsemi podobnimi sranji, ki jim je nenormalno bolj pomembno kot patriotizem. Trump, reši nas!

  • FRANC3

   ++++++++++++

 • dob
  • FRANC3

   +++++++++++++

 • FRANC3

  Julia Gillard: Pazi se naših levičarjev Fajonove, Meseca, Kordiša,… Če pridejo v Avstralijo, bo štala.

  • Olga

   Jih bo brcnila tja, kamor sonce ne posveti! Komunisti so bili v kraljevini SHS proglašeni za teroriste in prepovedani! Danes vidimo zakaj!

 • Olga

  Čestitke gospa Gillard!