fbpx

Nekdanja glavna urednica propadajočega New York Timesa priznala, da je “največji časopis na svetu” pristranski

Nekdanja urednica NYT Jill Abramson (vir: twitter)

Nekdanja glavna urednica New York Timesa je v nedavnem intervjuju priznala, da je časopis, ki je nekoč veljal za standard objektivnosti, skrenil s poti.

Časopis, ki je bil nekoč sinonim za resnico v novinarstvu, se je v zadnjih letih po pisanju medija Voice of Europe spremenil v “zgolj še eno cunjo, ki jo ljudje rabijo za dresiranje svojih kužkov”.

Jill Abramson, ki je bila med letoma 2011 in 2014 glavna urednica New York Timesa, je v intervjuju za Vanity Fair priznala, da je časopis v zadnjih treh letih zavzel “nezmotljivo proti-trumpovsko” držo.

Analize, ki so gola mnenja
“Nekatere naslovnice so vsebovale golo mnenje, kakor tudi nekatere zgodbe, ki so bile označene kot analize,” je povedala Abramsonova in dodala, da v dobi, ko ljudje berejo naslovnice, da bi dobili vse informacije, to pomeni škodo na račun resnice.

Ameriški predsednik Donald Trump (Vir: Twitter)

Ob tem se Abramsonova sprašuje, kaj bo časopis storil, ko Donald Trump ne bo več predsednik ZDA. Svojo stoletje dolgo tradicijo in pedigre so uničil, da bi lahko črnili enega samega moža.

Pred leti je bil NYT na robu bankrota, zaradi česar jim je Trump nadel vzdevek “propadajoči New York Times”. Nato je večinski delež pri časopisu kupil mehiški milijarder Carlos Slim. Zato niti ne preseneča, da časopis, ki je nekoč veljal za arbitra resnice, zdaj “na dnevni bazi laže o legalnem in nelegelanem priseljevanju iz držav tretjega sveta v ZDA”, so zaključili pri VoE.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.