fbpx

Nemška policija po več kot dveh tednih našla umorjeno 14-letnico, iraški migrant pobegnil v Irak

21-letni iraški migrant in osumljenec umora Ali Bashar in 14 -letna umorjen Susanna Maria Feldmann (vir: twitter)

V Nemčiji so našli truplo 14-letnega dekleta, ki je bilo pogrešano več kot 2 tedna. Nemška policija je že aretirala turškega državljana, iračana Alija Bašarja pa so aretirali na severu Iraka, je danes sporočil nemški notranji minister Horst Seehofer. Izročitev osumljenca bo potekala po mednarodnih pravilih, je dodal. Iraški migrant je konec preteklega tedna skupaj s svojo družino zbežal iz Nemčije v Irak.

Policija je v sredo okoli dveh popoldne v mestu Wiesbaden blizu Frankfurta identificirala truplo 14-letne Susanne Marie Feldmann, ki je bila pogrešana več kot dva tedna. Po informacijah Voice of Europe je bilo dekle zlorabljeno in zadavljeno.

Nemška policija je dolgo časa iskala 20-letnega Iračana, ki je bil nastanjen v Wiesbadnovem azilnem domu, Ali Bašar je namreč osumljen umora. Policija je namig za iskanje v erbenheimškem predelu prejela od 13-letnika, ki je povedal, da mu je Iračan povedal “da je ubil dekle”. 20-letni Bašar naj bi prijateljeval z umorjeno 14-letnico. Po navedbah Frankfurter Allgemeine Zeitunga naj bi že bil nazaj v Iraku z družino. Policija je v zvezi s primerom tudi aretirala 35-letnega turškega državljana.

Posledice migrantske krize
22. maja je bila Susanne s prijatelji v centru Wiesbadna. Domov naj bi se vrnila zvečer. Naslednji dan so prijavili njeno izginotje. Po informacijah preiskovalcev je Ali Bashar prispel v Nemčijo med migrantsko krizo v oktobru 2015. Ravno tako je stari znanec policije. Poleg umora je po informacijah Bilda osumljen tudi posilstva 11-letne deklice.

To ni prvo dekle, ki so jo zlorabili in ubili migranti, ki jih je nemška kanclerka povabila v državo. Oktobra 2016 so našli umorjeno 19-letno Mario Ladenburger, ki jo je pokončal afganistanski migrant Hussein Khavari, ki je v državo prispel novembra 2015. 15-letno Mio V. je v trgovini v Kandelu lanskega decembra zabodel bivši fant. Ta je bil ravno tako afganistanski migrant, ki je v Nemčijo prispel spomladi 2016 kot “mladoletnik brez spremstva”.

Ivan Šokić