Nemška stranka AfD napoveduje tožbe zoper Angelo Merkel zaradi zlorabe položaja

Nemška kanclerka Angela Merkel. (Foto: epa)

Stranka  AfD načrtuje tožbo kanclerke Angele Merkel zaradi zlorabe položaja. Trdijo namreč, da je prisilila novoizvoljenega premierja Turingije k odstopu, ko je bil izvoljen s “škandaloznim glasovanjem”. Proti nemški kanclerki nameravajo vložiti dve tožbi.

Angela Merkel je bila namreč ena izmed tistih, ki so ostro kritizirali izid glasovanja v regionalnem parlamentu. S priporočili nekaterih vplivnih članov njene stranke so se poslanci stranke CDU povezali s stranko AfD z namenom, da bi podprli Thomasa Kemmericha, iz stranke FDP.

Sedaj pa ta ista stranka trdi, da je Merklova prisilila regionalnega premierja k odstopu. “Ker gospa Merkel ni več tako vplivna v stranki CDU in ni bila v Afriki kot članica CDU, ampak kot vodja nemške vlade, gre za očiten primer zlorabe oblasti in kršitve pravice do enakih možnosti za vse stranke”, je dejal sopredsednik stranke AfD Joerg Meuthen, in spomnil na potovanje Merklove v Južnoafriško republiko in Angolo, na katerem je komentirala omenjene volitve.

Thomas Kemmerich

Bjoern Hoecke, prav tako iz stranke AfD, medtem namerava vložiti tudi lastno tožbo zoper Angelo Merkel, prav tako zaradi že omenjene “prisile”. “Dejstvo, da je kanclerka prisilila izvoljenega premierja druge stranke, da odstopi, je nesprejemljivo,” je dejal v objavi na Twitterju.

Združitev moči strank CDU in AfD sprožila škandal
Merklova je ob izvolitvi Kemmericha dejala, da je ta nedopustna ter da je treba rezultate ponoviti. Kritiki pa so mnenja, da je treba resno premisliti, ali so te besede res prisilile premiera Turingije k odstopu in da je to zagotovo stvar razprave. Zanimivo je ravno  to, da je združitev strank CDU in AfD pripeljala do tega, da je prišel Kemmerich na oblast, zaradi česa je tudi nastal škandal in sprožil val ogorčenja med politiki, prav tako so zaradi tega organizirali javni protesti.

Lana Božič

 • gorjanc

  Zgleda,da se je zgledovala po naši mantri: Ne Janša,

 • Unikatna

  Zadnji čas…ta bi rada imela pod kontrolo vso Evropo…

 • KAPIBARA

  A se to babše, še kar prosto sprehaja..

 • Boy

  Končno! To kar je naredila ta baba, je začetek genočida!

 • xtc

  Definitivno gre za zlorabo oblasti,saj teh pristojnosti Merckelca nima,bi pa morala zaradi tega škandala odstopiti enako kot tisti politiki,ki izključujejo apriorij takoj.

  • bojan

   tolk škode koker jo je naredila celi evropi njen odstop ni zadosten ampak zapor

   • xtc

    Preje kaj druzga.

 • xtc

  Krščanski komunisti kot je Gela pri nas podobno druščino pooseblj Ljuta Milka,so rak krščanske demokracije.

  • Ivan Ivanovič

   To so krščanski fašiglobalisti, ki jim načeluje papež.
   Smrt fašiglobalizmu! Svobodo evropskim narodom!

 • Ivan Ivanovič

  AfD naj vloži zoper Merklovo raje ovadbo zaradi veleizdaje. To je ženska, ki prek spodbujanja ilegalnih migracij zavestno uničuje nemški narod in ostale evropske narode. Izdajalka Evrope in Nemčije.
  Smrt fašiglobalizmu! Svobodo evropskim narodom!

  • DEATH TO COMMUNISM

   Vse lepo in prav, le zadnja parola v komunajzarskem stilu ne paše zraven…