fbpx

Nestrpni levičarji pokazali svojo kulturo z uničevanjem Trumpove zvezde v Hollywoodu

Foto: epa

V soboto so se ameriški levičarji v zelo velikem številu zbrali v Hollywoodu blizu Trumpove zvezde, v tako imenovanem ‘holivudskem prehodu slave’, z namenom, da bi se uprli njegovemu načrtu o gradnji ‘zidu’ in njegovim pravilom za migracije. Na kraju so se zbrali tudi Trumpovi podporniki, ki so branili pravila in zakone, ki po njihovem mnenju ščitijo Združene države Amerike.

Sobotne proteste je že prej napovedala skupina Trumpovih nasprotnikov iz Los Angelesa z imenom Refuse Fascism LA. Podobni shodi protestnikov, kot so jih napovedali v skupini Refuse Fascism (Uprimo se fašizmu), pa so v tistem času potekali še v 18 drugih mestih po državi. V odgovor na proteste pa so podporniki Trumpa napovedali shod z naslovom ‘Aretirajmo več liberalcev’. Na shodu je bilo tudi nekaj nasilja, eden od članov levičarske skupine pa je celo udaril Trumpovega nasprotnika. Večino časa so bili del protestov samo vzklikanja različnih žaljivk, tako z ene kot druge strani.

Foto: epa

Trumpovo zvezdo so doslej že dvakrat onesnažili ter onečastili. Prvič je nekdo 23. aprila, po poročanju spletnega portala TMZ, s flomastrom na njegovo zvezdo napisal ‘F*ck Trump’. Nato pa je 8. maja nekdo, po poročanju Breitbarta, nad Trumpovo zvezdo postavil zlati WC in nanj napisal ‘Take a Trump’.

N. Š.