fbpx

Nezaslišano: Bazen uporabljajo kot stranišče in nadlegujejo ženske

Slika je simbolična (Foto: epa)

Nemci imajo vedno več težav z migranti tudi na kopališčih. Obnašanje migrantov na kopališču v mestu Zwickau je povzročilo pravo ogorčenje. Poleg tega, da so migranti nadlegovali ženske, so bazen za otroke in neplavalce uporabili kot stranišče. V javnosti so tudi masturbirali in poskušali vdreti v žensko slačilnico.

Skupino migrantov, tako moških kot žensk, in njihovo nedopustno ravnanje na enem izmed kopališč v nemškem mestu Zwickau so ujele varnostne kamere. Javnost je za te dogodke izvedela šele iz pisma občinskega uradnika.

“Nek migrant je masturbiral v jacuzziju in ejakuliral v bazen. To so posnele tudi varnostne kamere. Potem ko so moškega vrgli s kopališča, se je vrnil in s prijatelji začel delati ‘selfije’,” je med drugim zapisano v pismu z dne 19. januarja, ki ga je časopisu Bild predložil občinski uradnik Rainer Kallweitv njem pa razkriva, kakšne grozljive stvari so se dogajale na kopališču.

Migranti so bili ujeti pri različnih izgredih. Onesnaževali so bazen za naplavalce – uporabili so ga namreč kar za stranišče, prav tako pa je prišlo tudi do več primerov spolnega nadlegovanja.

“Obrnili so se okrog in se smejali”
Ženske se redno pritožujejo tudi zaradi obnašanja tujcev v savnah. “Kadar so v savni ženske, se zdaj migrantom reče, da je savna zaprta.” V nadaljevanju pisma še piše: “V prihodnje morajo reševalci iz vode skrbeti za zaščito žensk in deklet pred migranti. Mladi moški so želeli na silo vdreti v slačilnico za ženske in dekleta. Doslej je bilo ta dejanja mogoče preprečiti.”

Takole pa izgleda eden od letakov, ki so jih v Nemčiji pripravili posebej za migrante, da bi jih poučili o pravilnem vedenju na bazenu (foto: epa).

Takole pa izgleda eden od letakov, ki so jih v Nemčiji pripravili posebej za migrante, da bi jih poučili o pravilnem vedenju na kopališčih (foto: epa).

Tudi plačilna disciplina migrantov je slaba. V nasprotju z domačini lahko kopališča obiščejo brezplačno. Za uporabo savne pa nočejo plačati: “Ob pozivu na blagajni, da morajo plačati, so se obrnili, se zasmejali in odšli.”

Zdaj je cilj, da se prosilcem za azil “v njihovih centrih pojasnijo pravila uporabe naših bazenov in tudi način vedenja do žensk in deklet v kopalkah,” je še zapisal Kallweit.

M. K.