fbpx

Neznanec ženski grozil z nožem in jo posilil: Zaradi epidemije posilstev na Švedskem prodaja solzivcev narasla za 90 odstotkov

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Na Švedskem je neznanec na kolesu, nedaleč od Stockholma, posilil žensko, ki je sprehajala psa. Zaenkrat ni bil še nihče aretiran, medtem pa prodajalci solzivca poročajo o porastu povpraševanja, ki je v primerjavi z junijem v avgustu naraslo za kar 90 odstotkov. Na Švedskem se nadaljuje posiljevalska epidemija.

Večerni sprehod psa po Åkersbergi, 30 km stran od Stockholma, se je slabo končal za lastnico psa. Med sprehodom jo je namreč z nožem napadel neznanec na kolesu in jo posilil.

Ženska je posilstvo prijavila, policija pa jo je po poročanju portala Voice of Europe v skladu s predpisi odpeljala v bolnišnico. Posiljevalec pa je medtem še naprej na prostosti. Ravno tako policija doslej ni še nikogar aretirala.

S številom posilstev raste tudi število prodanih solzivcev
“Klasificirano je kot posilstvo,” so zapisali pri Aftonbladetu, kjer so imeli priložnost govoriti z žrtvijo posilstva. Ta naj bi jim povedala, da je vozil kolo in imel pri sebi nož. Napadalca ni prepoznala.

Omenjeni primer posilstva je zgolj zadnji v že nekaj časa trajajoči epidemiji posilstev, ki vlada na Švedskem. Država velja za evropsko prestolnico posilstva, to pa odražajo tudi številke prodanih solzivcev, ki so v primerjavi z junijem letos v avgustu poskočile za kar 90 odstotkov.

Ivan Šokić