Nogometni zvezdnik pripotoval v Savdsko Arabijo s križem na prsih

Nogometni zvezdnik Neymar da Silva Santos (Vir: AFP)

Enega največjih nogometnih zvezdnikov na svetu očitno še ni dosegel trend brisanja ali skrivanja znakov krščanske veroizpovedi. Neymar je včeraj namreč pristal v Savdski Arabiji z velikim in svetlečim križem na svojih prsih. Ta očitno ni motil domačinov, kot denimo moti nekatere znane korporacije na Zahodu. 

Neymar je pristal v Savdski Arabiji, saj bo v prihodnje igral za tamkajšnji nogometni klub Al Hilal. Nekdanjega igralca pariškega PSG so Savdijci pričakali s cvetjem in šalom moštva, ki se mu je pridružil. Za prestop bo prejel vrtoglavih 86,3 milijona funtov.

Nogometni zvezdnik, blagovna znamka sam po sebi, se očitno ni pripravljen odpovedati svoji veroizpovedi, ne glede na to, da bo v prihodnje igral v državi, kjer se goji konservativna oblika islama. S tem se je postavil nasproti znamkam, ki v svojih javnih kampanjah skušajo izbrisati javna krščanska obeležja. Spomnimo na marketinško potezo družbe Nestle, ki je na embalaži upodobila svetovni znano cerkev iz Santorinija, a z odstranjenimi križi. Bojda iz spoštovanja raznovrstnosti.

Nestle jogurt (Foto: Twitter)

Podobno se je marketinške kampanje lotila tudi legendarna avtomobilistična znamka Porsche, ki je iz reklame, posnete v Lizboni, odstranila znameniti kip Jezusa. Sledilo je ogorčenje javnosti, zaradi katere se je vodstvo družbe opravičilo in posnetek odstranilo.

Neymarja pozdravili navijači
Drugačno pot kažejo Neymar in njegovi navijači v Savdski Arabiji. Ti so očitno do krščanske vere in izročila bolj tolerantni kot vodje zahodnih korporacij.

Nemymar med navijači. Vir: AFP

Brazilec sicer ni prvi, ki je odšel v bogato bližnjevzhodno deželo. Pred njim so se na bogato nagrajeno pot odpravili tudi Christiano Ronaldo, Karim Benzema, Jordan Henderson and Sadio Mane, poroča Sky News.

Ž. K.