Novoizvoljena predsednica Evropske komisije: “Hrvaška je resnična zgodba o uspehu” in preskočila Slovenijo

Predsednica EK Ursula von der Leyen in hrvaški premier Andrej Plenković (foto: EPA)

Novoimenovana predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je za tretjo državo svojega obiska takoj za Poljsko in Francijo izbrala Hrvaško, kjer jo je sprejel hrvaški premier Andrej Plenković, ki je v času iskanja novega predsednika Evropske komisije vodil pogajanja v imenu EPP in tudi ni odstopal od zahteve, da Evropsko komisijo vodi nekdo iz vrst stranke EPP, ki je bila relativna zmagovalka Evropskih parlamentarnih volitev. Primerno z njegovimi zaslugami, je von der Leyenova Hrvaško označila za vzor drugim državam, ter jo imenovala za “resnično evropsko zgodbo o uspehu.” Vse to še enkrat nazorno kaže kje v evropski politični hierarhiji nastopa slovenska južna soseda in kje je mesto Sloveniji.

Novoimenovana predsednica Ursula von der Leyen je po obisku Poljske in Francije, kot tretjo obiskala Hrvaško, ki bo v 2020 prvič predsedovala Svetu EU. Von der Leyenovo je sprejel premier premier Andrej Plenković, ki je bil v času po Evropskih parlamentarnih volitev eden od dveh pogajalcev EPP glede izbire novega predsednika EK.

Ko je Angela Merkel na sestanku s francoskim premierjem Emmanuelom Macronom vrgla vodilnega kandidata EPP Manfreda Webra volkovom, je bil Plenković tisti, ki je zahteval, da mora biti predsednik komisije iz vrst relativne zmagovalke evropskih volitev. Zahvaljujoč temu, je bila na položaj imenovala nemška obrambna ministrica in zdaj predsednica Evropske komisije von der Leyenova.

Predsedovanje Hrvaške EU
“Zelo sem zadovoljen, da je po zahtevnih pogajanjih bilo izglasovano zaupanje Ursuli von der Leyen,” je po pisanju Večernjega povedal hrvaški premier Plenković, ki je von der Leyenovi ob obisku v Zagrebu čestital za večinsko podporo v Evropskem parlamentu.

Predsednica EK Ursula von der Leyen (foto: EPA)

“Dejstvo je, da je pred Evropo veliko izzivov,” je povedal Plenković, ki verjame, da bo Hrvaška uspešno doprinesla k delu EK, saj s 1. januarjem 2020 začne svoj prvi polletni mandat predsedovanja EU.

Obisk von der Leyenove je vsekakor tudi simbolične narave. Namreč iz Francije so pod taktirko Emmanuela Macrona prihajale najbolj ostre kritike, Poljaki in Madžari pa so bili tisti, ki so so ji zagotovili potrebne glasove, saj za vodilni kandidat evropski socialistov Franz Timmermans zanje ni bil sprejemljiv.

Veliko zahvaljevanja
Plenković in von der Leyenova naj bi na srečanju v Zagrebu med drugim spregovorila o hrvaškem vstopu v Schengen ter želji po uvedbi evra. “To je zelo pomemben obisk zame,” je povedala von der Leyenova, ki se je zahvalila Plenkoviću za podporo pri imenovanju. “Vaša država je vzor za številne druge države,” je povedala predsednica EK in obljubila, da bo Hrvaška imela njeno podporo tudi pri vstopi v evroobmočje in Schengen.

[Video] Hrvaška diplomacija pojedla slovensko za zajtrk: Generalna sekretarka Sveta Evrope postala hrvaška zunanja ministrica

Kot pomembne teme je izpostavila delo na varnosti in obrambi EU, ob tem pa je dodala, da bo veliko pozornosti namenjeno tudi družini. “Važna tema je iskanje dobrega ravnotežja med delom in družino.”

Svoj obisk na Hrvaškem je von der Leyenova pospremila tudi z zapisom na Twitterju, kjer je povedala, da se po obisku Berlina, Pariza in Varšave veseli obiska Hrvaške, kasneje v tednu pa še Španije in italije. “Hrvaška je najmlajša članica Unije in resnična evropska zgodba o uspehu!” je zapisala von der Leyenova in se še enkrat zahvalila za podporo hrvaškemu premierju Plenkoviću.

Iz Hrvaške v Italijo, Slovenijo bo raje preskočila
Slovenija po drugi strani ni vredna niti omembe. A to niti ne preseneča. Že v preteklosti smo izpostavili pomanjkanje vizija slovenske zunanje politike, ki raje kot za lastne interese skrbi za dobrobit Palestine. Ob tem ne gre zanemariti dolga leta zanemarjanja zdravih diplomatskih odnosov znotraj EU, ter slovensko dobrikanje Rusiji pod taktirko nekdanjega zunanjega, zdaj pa obrambnega ministra Karla Erjavca.

Še en avtogol slovenske zunanje politike: Cerar podpira priznanje teroristične Palestine, ki bi namesto po mirni poti palestinsko vprašanje reševala s sveto vojno!

V času slovenskega predsedovanja EU leta 2008 so tudi Slovenijo opevali kot vzor ostalim državam. Danes tega ni več. Namesto tega ima Slovenija zunanjo politiko v razsulu, medtem ko premier Marjan Šarec samovoljno sprejema odločitve katere odkrito ne podpirajo niti njegovi lastni koalicijski partnerji. Ko tu prištejemo še hrvaško ohranjanje dobrih diplomatskih in političnih vezi tako v Evropi kot po svetu, medtem ko vladajoči v Sloveniji skušajo na vse pretege zabiti še kak avtogol ne preseneča, da Slovenija vedno konča sama in osamljena.

Pojavljajo se govorice, da bi Slovenija znala blokirati Hrvaško pri vstopu v Schengen v septembru. S tem bi se še enkrat pokazala kratkovidnost vladajočih v Sloveniji, ki ne vidijo, v očeh Evrope vedno izpade Slovenija kot tista, ki ustvarja probleme.

Ivan Šokić

 • črnaovca

  Prilizovanje se je začelo, kakšna vikendica na Jadranu tudi ne škoduje. Hrvati izpolnjujejo pogoje za šengen. Vprašanje od kod potm begunci na hrvaško Slovenski meji, ne ščitijo dovolj meje ali jih pošiljajo namerno. Kdo ve?

  • xtc

   Levaki pušite na veliko in tako mora bit.

   • AlojzZ

    Z njimi pa mi vsi. Le največji bedaki volijo komije in postkomije.

  • tretjerazredni

   Dobrodošli!

 • xtc

  Nov hud poraz SLO in seveda jasen znak,da SLO naj ne pričakuje več kakršnega koli uspeha v diplomaciji ali zunanjih sporih,samo še bedakom ni jasno ,da bomo spušili vse,karkoli bomo skušali kot SLO pod Kučanom doseči
  Boleča resniva “Ustaše” so popolnoma porazile “partizanske zmagovalce” TM vemo kdo je zmagal-popolna ponižanja mednarodno.

 • PLavi-mil

  Dokler nam bodo vladali udbokomunisti, nas Evropa ne bo šmirglala, Slovenija postaja Severna Koreja sredi Evrope.

  • Slovenec

   Točno.

  • tretjerazredni

   Slabše, veliko slabše, narod pojma nima kaj se nam dogaja.

   • cosmosjasnovidec

    Narod že ima pojma brez skrbi vendar je ves posran in nima jajc,da bi se postavil po robu tej lopovski levaško-komunajzerski golazni in ravno to je razlog,da bo seveda čedalje slabše,če še je sploh to možno.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • murgl

     Jaz prisegam na desno opcijo. Ali to pomeni, da midva stojiva ob boku drug ob drugemu? Mene je sram. Po vseh tvojih komentarjih, ki jih preberem na forumu te prej kot desničarja razumem kot levega provokatorja.

     • cosmosjasnovidec

      Na katero opcijo ti prisegaš je povsem tvoja odločitev tako,da meni niti malo ni mar niti tvoje kakršnokoli mnenje o meni ter mojem komentiranju saj ti ničesar niti ne morem zameriti z tvojo prazno levaško plešasto bučo.
      Midva tudi sigurno ne stojiva bok ob boku saj to niti nikakor ni mogoče,ker jaz z takimi zabitimi kreteni kot si ti nimam nikakršnih vezi saj mi je izpod časti.
      Sram te je pa seveda zato,ker si levuhar,komunajzer in očitno pristaš LGBT,muslimanske,čefutarske ter vse ostale golazni katera je popolna sramota Sloveniji tako vendar se smet komunajzarska očitno tega niti ne zavedaš.
      Torej pasjejebec napačno usmerjen odjebi ali še bolje se vrzi pod deroči vlak in mi ne kokodakaj več tukaj.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

  • cosmosjasnovidec

   Europa nas zaradi njih več nikoli ne bo šmirglala,ker se take zadeve kot so obiski komunajzarjev Putina ter podobnih nikoli ne pozabijo razen tega nas že prej nikoli niso na veliko jemali resno.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • antimur

  S takšnimi kretenastimi in rdečezvezdaškimi politiki, ki sramotijo Slovenijo pa res ni pričakovati kaj drugega. Kdo nas bo pa vzel resno, če jim ponujamo Kučanove nastavljene idiote kot so Cerar, Šarec, Erjavec, Židan, Bratušca, Fajonka, Brglez itd. Naš realen domet v takšni sestavi je Kosovo, Bosna, Srbija, Severna Makedonija, Rusija.

 • pesjanar

  Začelo se je z Češko,Slovaško Madžarsko,sedaj Hrvaška!,ne bo dolgo ko nas pohčijejo Albanci ssj že imajo malo republiko v Veleji,mi pa še kar sanjamo slavne bitke iščemo fašiste,domobrace pozabljamo pa na dejstvo da smo stisnjeni v kot kot bedačeki v oslovski klopi,kako dolgo še sodržavljani kaj res postajamo kot partizani z posranimi gatami???,

  • tretjerazredni

   Ne išćemo več fašistov, to zdaj je fašizem.
   Državo pa le imamo!

 • Stric iz ozadja

  “medtem ko premier Marjan Šarec samovoljno sprejema odločitve katere odkrito ne podpirajo niti njegovi lastni koalicijski partnerji.”

  Ce odlocitve ne podpreta SD in Levica, to pomeni da je dobra.

 • samsara

  Ursula von der Leyen je novejša verzija odsluženega zombija ozadja, tresoče Angele Merkel.
  Bilderbergovka. Zagreta federalistka, zagovornica skupne vojske EU, zagovornica prerazporejanja invazivnih nezakonitih afroazijskih migrantov po EU…
  Zlovešče. SDS pa očitno to podpira. Nov veter v strankarski usmeritvi? Sam vprašam.

  Do Hrvaške pa zgleda kot bi imela podoben odnos kot njen pijansku predhodnik Druncker, ki je izjavil, da glede Hrvaške težko ostane nepristranski, ali nekaj takega. Uradna službena usmeritev posvetnih zombijev ozadja? Kdor hoče pa ji seveda lahko ploska, dokler lahko.

  • Stric iz ozadja

   Tudi Fidesz in PiS sta jo podprli. Nov veter v njuni strankarski usmeritvi? Ce mene vprasas, dvomim.

 • Slovenec

  Slovenija pod levaki samo tone…

  • tretjerazredni

   Tonili smo tudi pod desno, mogoče še hitreje, edini čudež se mi zdi, da nas še 30 let ignorirajo, Slovenije itak sploh ne bi smelo biti, še slovenci je ne maramo več.

 • skorpijon93

  Češka Republika je zgled, tudi evra nimajo in muslimanov si ne uvažajo, slovenci učite se od Češke !!!

 • skorpijon93

  čehi pa niso nemško francoski hlapci, kot vidite imajo močno hrbtenico in vedno uveljavljajo svoje interese, nemci se polulajo ko vidijo Čehe ! do kolen jim ne sežejo, češka ima tudi najnižji delež revščine v eu

  • Stric iz ozadja

   Ker so se polulali, ko so vidli Cehe, so kupli Skodo.

   • skorpijon93

    ma zahodnjaki čehom do kolen ne sežejo

 • joza joza13

  Na sliki je videti iskrenost in vzajemnost…

  Rvati pa zares znajo!

 • Antonius

  Oh in ah in roke svetobolno nekam v zrak proti k Bogu .
  Jasno je, da nas Ursula von der Leyen ne šmirgla, ker jo SDS niti ni podprla ob njeni izvolitvi. Janša je že dal vedeti, da je Ursula von der Leyen zagotovilo nadaljevanja politike fon Merklove.
  Za nas ne more biti problem neka Ursula von der Leyen, naš problem so izvoljeni, nesposobni Kučanovi Serpentinški z Erjavcem vred, ker lezemo v Putinovo rit.
  Slovenija bo za mednarodno novinarsko javnost zanimiva samo v primeru, če pride k nam na uradni obiski, predsednik Venezuele Nocolas Maduro.
  Kdor ne razume ozadje dogajanja.
  Hrvaška ubogljivo spušča šerijatarje v Evropo, Slovenija jih mora pa sprejeti, ker smo svojo suverenost zabarantali za *ugodne* vsakoletne mednarodne kredite. Hrvaška bo za nagrado sprejeta v Schengen, Šarplaninšek bo moral pa neurejeni meji s hrvaško navkljub z repom samo dobrodušno mahati.
  Evropa je takšna, kakršna je. Žal Slovenija zaradi volivcev, Kučana in njegove kleptomanske globoke države ni tiso in taka, kar bi morala biti.
  Zato nas pa tudi nihče mednarodnih, niti ne povoha.

  • Stric iz ozadja

   “zato smo Ursulo von der Leyen potrdili za predsednico Evropske komisije.”

   A sedaj se raje rece potrdili smo jo, ne podprli smo jo?

   https://www.sds.si/novica/zastava-sds-je-zastava-prihodnosti-v-njej-so-barve-sonca-neba-18385

   • Antonius

    Janša je javno izjavil, da je najmočnejša stranka EPP v bistvu pokleknila, ker je pristala na vsiljevano Ursulo von der Leyen. Stranka ni bila pripravljena sprejeti Ursulo, potem jo je pa zaradi volje večine v EPP potrdila za kandidatko Evropske komisije. V kasnejših volitvah pa Layenova glasov SDS ni dobila.

  • tretjerazredni

   Se strinjam s tvojim komentarjem, skoraj vse je res, smpak ti ne morem stisniti palca gor, ker zagotovo ne lezejo v rit Putinu, sodelovanje z Rusijo je samo nujno zlo, če hočemo iste cene naftnih eneegentov in pogoje kot jih nudijo celotni velikonemški industriji.

   • xtc

    Seveda lezejo v ritSekretarju KGB izdajalci kot že vso svojo zgodovino od 41 napreje.

    • Ros

     Mah ja. Nekateri Slovenci bi še plačali, da bi lahko izdali svojo senco. Zakaj je tako, nimam pojma. Pač budale. Pa razen tega, da pač nismo nasilneži, pa da ne znamo nič pametnega potegnit iz številnih porazov, ni nič narobe z nami. Raje kot da bi si uredili državo na poštenih demokratičnih temeljih, se prodajajo najslabšemu plačniku. Pač, budale.
     Kot nekdo, ki je bolan. Ni mu všeč, da je bolan in si želi še eno bolezen; v stilu, ker je slabše je “bolje”. Pa ni. Je še slabše.
     Ali, ker je nekdo butast, mu to ni všeč. In naredi vse, da je še bolj butast. In veselo ždi v svoji neizmerni butalščini.
     Saj pravim, budale. Ni druge. Aja; In satanisti. To pa je resen problem. Slovenska “elita” se desetletja (kakšnih 80) let bori proti bogu. Kot da fašizem in nacizem, ki je desetletja krojil življenje naših ljudi ni bil dovol veliko zlo. Ne, komunisti so zlo privedli do novih “višav” (bolj pravilno, nižav). In imajo zlo zla; da lahko svojo senco pod ceno ponujajo najslabšemu ponudniku. Butalščina; Noben argument ne pomaga.
     Obstaja Ameriški pregovor: “Ne moreš zmagati debate z butlom. Ker te bo zvlekel na svoj nivo in te premagal z izkušnjami.”
     In drugi Ameriški pregovor: Bedak in denar nista nikoli skupaj. Če se po naključju zgodi, da sta, denar hitro zapusti bedaka” Ampak oni so še bolj škrti in pohlepni.
     Res pa je, da se je pri nas v zadnjih 100 letih dogajalo samo nasilje, vojne, zlorabe, zaplembe premoženja, prevrati oblasti, politično preganjanje ipd. Več kot 100 let samih tragedij in pobojev. To pusti posledice. Naša družba bo povsem propadla, če ne bomo sklenili pravičnega miru glede naše zgodovine in vsaj delnega popravila krivic. Če ne drugače sledi popolni poraz pri Armagedonu. In kdor tega ne ve, je že pogubljen. Kar za večno. Smo v takšnem zgodovinskem obdobju in dvomim, da bo kakšna druga možnost.
     To življenje imamo. In večina Slovenk in Slovencev ni srečnih. Pa recite kar hočete. Stalni pritiski in prikrito nasilje, že od vrtca naprej. Stalna negotovost in krivice. Revščina, bolezen, brezposelnost, ločitev, nesrečna ljubezen, kraje, prevare, zloraba drog in alkohola, podhranjenost, debelost, duševne bolezni, telesne bolezni, nesreče, zvini, zlomi in padci.. Ni da ni. Vse to se zgodi skoraj vsakemu, prej ali slej. Potem si pa star in bolan. Kaj bi še radi? Še malo več nesreče? Pa si nekateri želijo še bolj nesrečnega življenja. Resno, Kaj je narobe z nami?
     Pa bi lahko imeli ugledno, urejeno in bogato država. Polna srečnih in bogatih ljudi. Če vam pa kaj ni všeč, pa je rešitev enaka kot vedno; molitev k bogu 3x na dan. Pokoritev božji volji in sodelovanje. To je to. Lp.

  • Valter BraniSlav

   Resi nas lahko samo novi Josip Broz
   Vecna mu slava, nasemu najvecjemu sinu.
   Amen.

   • xtc

    Ki je živ zgnil še preje mu je uvenil lulek in so mu chope” šlegl-ki ga SLO levaki iščete kot sveti gral.

    • Valter BraniSlav

     Ti bos tudi zgnil.
     Mene bodo pa kremirali tako kot teto Pepco in strica Edija.

  • xtc

   Ne glede kako bo,definitivno se politika Mercklove in Macrona izteka vse hitreje,in bo treba precej drugače,prvi mejnik bo trdi Brexit brez odškodnine,po tem nebo nič več kot je bilo tudi za Van der Leydnovokajti EU se ji bo začela sesedati oz. razpadati,če bo šla Merckel Way.

 • ehnaton

  Ja, kdo bo blokiral Hrvate pri vstopu v Schengen, Šarec? Najbrž tako, da bo na ves glas rignil.

  • tretjerazredni

   Nihče jih ne sme ovirati, prej ko se bo pri nas razgradila policijska država, prej bomo svobodni in bodo lahko šle stvari pri nas vsaj malo na bolje.

   • sodnikisozločinci

    Zdaj smo čisto na tleh, a brez skrbi, Šarčeva sanjska ekipa rdečih majmunov nas bo popeljala na zeleno vejo.

 • me

  in ostali bomo zatohla podalpska rdečuharska vukojebina.

 • tretjerazredni

  Hrvaška ni preskočila temveč je naskočila Slovenijo, nemška soldateska je od nekdsj podpirala hrvaško džamaherijo.

 • RATATA

  Če gre iz hrvatske v Italijo jim ni Slovenije nič potrebno preskočiti, saj se po zaslugi “naših” veleizdajalcev po novem, morje, ki ga upravlja hrvatska stika z morjem italjanskih ozemeljskih vod in to ne le v točki T5, kot v sfrj!

 • RATATA

  7 kratni giinekološki fenomen Ursula von der Leyen ne bo popolnoma nič drugače postopala kot bi Timermansov socialistični krepec! Odločitve in zaključki bodo enaki! Vse v škodo Evropskih nacionalnih držav in belih evropejcev, ki smo predvideni za odstrel!

 • tretjerazredni

  Obiskala bo Poljsko, Francijo, Italijo, Španijo in Hrvaško, torej vse nekdanje velikonemške nacistične satelite. Izpustila je Avstrijo, ampak to je itak Nemčija.

  • lokec

   Slovenija naj bi bila pa druga Švica, kot je dejal Peterle leta 91 čez 5 let, torej leta 1996.

 • Perkele

  In resnični uspeh Hrvaške je najnižja rast BDP med CEE EU11 članicami al kaj ima Nova24 v mislih?

  • Stric iz ozadja

   Baje je Plenkovic zasluzen za Ursulo potem, ko so sklatili Webra in Timmermansa.

 • Ivancek

  Kakšna Ursula von der Leyen ?
  A ni Nora24TV podprla Manfreda Webra ?
  A to pomeni, da ste zopet potegnili kratko ?

  • tretjerazredni

   Weber je normalen, ta zmešana sviloprejka ima več otrok kot kraljica mravelj.

   • Ivancek

    Se pravi je vaš kandidat, kot bi rekli na CK SĐS-a – “Popušil” ?
    Te volitve ste pa res dobro “zmagali”.
    Od treh poslancev imate samo še dva, potem pa še “sviloprejka” ?
    Še dobro, da je Jajo navajen porazov na volitvah.

   • sodnikisozločinci

    Pa še kukavičje jajce zraven.

 • IZBIRA

  Kucanovo maslo z F21, banksterji, sodstvom in RTV.

 • Valter BraniSlav

  Resi nas lahko samo novi Josip Broz
  Vecna mu slava, nasemu najvecjemu sinu.
  Amen!

 • Valter BraniSlav

  Vrni se Josip Broz in naredi red
  Cakajo te tvoji vdani pionircki

 • Valter BraniSlav

  Danes ponoci se mi je v sanjah prikazal nas najvecji sin marsal SFRJ Josip Broz TITOSLAV. Rekel je sledece:
  Prvič: Vaša naloga je, da se učite. Le kdor se uči, bo kaj znal. In le kdor kaj zna, bo lahko koristil domovini.
  Drugič: Naučiti se morate ljubiti svojo domovino. Domovina je prelivala kri za svobodo.
  Tretjič: Postati morate takšni, kakršni so bili vaši tovariši mladinci med bojem.

  • macon

   O učenju je razpredal šlosar, ki se je celo življenje trudil čim več fukat, žret in srat.

   Domovini je pa kar on prelival kri za njegovo tiranijo, ki ji je rekel svoboda, ker je bil svoboden, da je počel karkoli.

   Postati moramo torej bodisi bežeče strahopetne p!3de, ki so se izživljale nad civilisti bodisi debilni fanatiki, ki so se metali na mitraljeze in plesali kolo na minskih poljih.

   Obojemu in vsemu lepa hvala, ti pa že odrasti.

   • Valter BraniSlav

    Brez Tita jaz ne bi bil milionar v Miamiju.
    Vecna SLAVA JOSIPU Brozu TITU

  • RATATA

   Domovina nima krvi, da bi jo prelivala! Za Domovino so tisočletja prelivali kri domoljubni prebivalci Domovine in Domovina je prepojena z junaško krvjo Domoljubov, kar ti vsekakor nisi.

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem denaroljub.

    • RATATA

     Ma ti si debilen kreten ubožjo mater komunajzrsko!!

 • Franjo Trojner

  Raznorazni rodeči Kučanovi Pahorčki, Cerarčki, Rjavčki, Židančki in danes Šarčki so združno poskrbeli, da nas v EU razen Hrvatov še pohčije več nihče! Iz schengenskega območja je Slovenija defakto že izrinjena, a smo mi še sploh del EU??? Verjetno smo samo Bruseljska provinca, kar je samo za las bolje od Beograjske, Balkanske, kar smo bili prej.
  Slovenci smo res en nesrečen narod, vedno nas poleg domačih jebejo še tuji oblastniki. Levico na oblasti skrbi samo za svoj žep in druge koristi, za SLOVENSKO DRŽAVO IN VES SLOVENSKI ROD, našo kulturo, tradicijo, dediščino, skratka za slovenski naciinalni interes pa si ji sladko jebe!
  Mimogrede Šarec in njegova leva vlada/koalicija ne bo nasprotovala sprejemu Hrvaške v schengensko območje. Še z uhami bodo ploskaili, samo da jim gospodarji v EU namenijo pohvalo in vržejo kakšno kost, da se znova nenasitno

  • lokec

   Sram me je in jezen sem, da so v moji edini domovini Sloveniji na
   oblasti, tako zelo nemoralni in nesposobni ljudje, ki svoji državi in
   narodu zaradi lastnih koristi in lastnega napuha delajo škodo .

   Vendar so bili IZVOLJENI v Sloveniji. Oni so samo ogledalo slovenskih volivcev.

   • Franjo Trojner

    Tudi to je delno res, TODA noben program strank politične levice, na parlamentarnih volitvah ni dobil večinske podpore volilcev.
    To da se je Šarec z 10% podporo nečastno zagrebo za mesto mandatarja in kasneje predsednika leve vlade, sestavljene iz široke palete levih na volitvah močno poraženih strank, tej vsiljeni vladi odreka legitimnost, ker nima podpore širše javnosti.
    Tudi volilni sistem ni v skladu z USTAVO, kar poleg levici servilnih medijev dela volitve nepoštene, nedemokratične in verjetno celo nelegitimne!

  • RATATA

   Prioriteta jim je Zahodni Balkan!

   • tretjerazredni

    Hitlerju je bila tudi, res ne razumem kaj imajo to tukaj, da jih vleče k nam kot muhe na drek.

    • RATATA

     Eine Brücke zur Adria

     • ehnaton

      Je zapela Alenka Bandiera rossa in jo dala na seznam za prodajo.

   • Franjo Trojner

    Ja to je njihov domet, njihov peskovnik! Naš SLOVENSKI pa ne, ker smo Slovenci od vedno bili del SVETEGA RIMSKEGA CESARSTVA! No razen v kraljevini SHS in v času terorja Titove socialistične YU, ko smo bili provinca Balkana.

    • RATATA

     01.12.1918 so Zedinjeno Slovenijo – vse slovenske Dežele v katerih je Vlada u Lublan dne 31.10.1918 prevzela vsa ustavna pooblastila pognali v balkanski kotel iz katerega se nikakor ne izvijemo! Stanje se pa v zadnjih letih vse bolj slabša, kar je zaskrbljujoče, saj lahko res izginemo “s svetovne pozornice”, kot je rekel Sperans – drEK!

     • Franjo Trojner

      Niti za en milijon nas več ni, čez 100 let bomo samo še micena manjšina, v nekoč naši deželi.
      Levičarji ne priznajo in ne poznajo nacionalne pripadnosti, kar pomeni zaton nacionalnih držav in celih narodov.

     • RATATA

      Kje je Generacija Identitete?
      Par let že traja to čakanje v nestrpnosti, da se kaj potrebnega zgodi!
      Pa kar nič od nule!

     • Ana Job

      Oni so samo predvolilna predstava. Kje pa je Bernard zdaj??? Od Šiškovih se več sliši.

 • RATATA

  Hrvatska je resnično zgodba o uspehu! Brez pomočnikov takšnega uspeha zagotovo ne bi imela pri nabrekanju!

  Presek ozemeljskih pridobitev jugovzhodne sosede razodeva, koliko je nabreknila v zadnjih stoletjih.

  Danes uveljavljeno njeno skupno ime je bilo prvotno neznatna krajina med hrvatskim Zagorjem (Celjskim so ga vzeli Madžari) in Gorskim Kotarjem (Padel je v Frankopansko – Zrinsko bisago, zato ni bilo brez razloga proceduralno skrajšanje obeh za glavo na Dunaju!).

  Slavonija in Dalmacija, ki sta danes integrirani v skupnost, sta bili ves čas kronovini zase, v kolikor je mogoče tako imenovati vse do konca prve vojne madžarskim kraljem podrejene deželice.

  Poleg tega je zelo poučen pogled na karto (Spamersov atlas iz l.1900), ki kaže razprostranjenost posameznih verstev. Vsa dežela od vključno Dalmatinske Zagore prek Kninske krajine mimo Karlovca do Save, je označena kot grško ortodoksna.
  Prav tako velika območja Posavine med Požego in Donavo.[29]

  Le odkod nenadoma ta nabrekla antemuralekristjanska novota, ki si je po prvi vojni prilastila nikdar njen Čakovski okraj do zliva Mure in Drave, po drugi vojni pa še Istro, ki ne le nikdar ni bila njen del, sploh nikoli v zgodovini ni bila z njo v stiku.
  Reški okraj je dobila izključno zahvaljujoč potrebi, da Dunaj potolaži Budimpešto, in je zato Madžarska dobila Reko kot svoje svobodno pristanišče.
  …. in v tem je “zgodba o uspehu”…. in res so najbolj hrabri na svetu, saj se prav ničesar ne sramujejo … (!) niti nacišovinističnega genocidnega nasilja se ne(!) seveda, saj je vse požegnano že pred letom 1941, le malo se je začasno zalomilo, da se je moglo nadaljevati točno čez pol stoletja!
  S pritrditvijo tiste kamnite table pod Triglavom zdaj segajo že v Julijce in tako smo vsi skupaj res postali alpski hrvati, kot kaže. Podpore je dovolj tudi s strani nekih “naših”!

  • IZBIRA

   Kar majo čuvajo, kot zna dober gospodar. Nam krojijo internacionalni komunisti Kardelj , Kucan Pahory , Sarec in PF UNI LJ. Ha ha!

   • RATATA

    Ti pa prasneš v smeh tudi kader ni smešno.
    Se ti sploh znaš pogovarjat?
    Jaz govorim o zahrbtnem načinu pridobivanja nečesa, kar jim ne pripada, ti pa o čuvanju zahrbtno pridobljenega…. ah, ah, ah.

    • IZBIRA

     Narod si piše udodo sam. S tistimi asi ki so naša elita bomo nazadnje spadli na ljubljansko provinco, saj jih podpirajo Tako kažejo ankete Bolje nam ni usojeno. Ha ha.
     Hrvati si pišejo in imajo svojo usodo. Se njihovi komunisti vejo jaj je za njih prav.

   • tretjerazredni

    Šiptarji, cigani in hrvati, še dobri Bog jih ne bi ločil.

  • tretjerazredni

   Hrvaška ni zgodba, od ustašev, do zgodbe o uspehu, to je samo zgodba o ustaših.

   • RATATA

    Če nucaš karto za thompsona ti ne morm pomagat.

  • Ana Job

   Odličen zapis. Dopolnim te samo glede besede “naši”, ker ti niso naši ampak že dolgo partija B, ki zgolj igra opozicijo in apatičnos gleda propadanje Slovenije, medtem pa je podpisala vse najbolj škodljive pogodbe v prid migrantom, levica pa jih je še nadgradila. To so VAŠI.

 • Valter BraniSlav

  Prvič: Vaša naloga je, da se učite. Le kdor se uči, bo kaj znal. In le kdor kaj zna, bo lahko koristil domovini.
  Drugič: Naučiti se morate ljubiti svojo domovino. Domovina je prelivala kri za svobodo.
  Tretjič: Postati morate takšni, kakršni so bili vaši tovariši mladinci med bojem.

  Tole spodaj mi posilja Nova…. jaz pa znam zaobiti njihovo blokado, kajti jaz sem Titov pionir in se trudim z vsemi mocmi:
  We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Find out more.
  [object HTMLElement][object HTMLElement][object HTMLElement][object HTMLElement]LSCB

  Svečana pionirska zaobljuba
  Pred pionirsko zastavo obljubljam, da se bom marljivo in vztrajno učil. S svojim znanjem in pridnostjo želim zdaj in ko odrastem koristiti naši socialistični domovini Jugoslaviji in vsem njenim delavnim ljudem. Naucil se bom odblokirati blokado Nove24TV, saj sem Titov pionir.

  Obljubljam, da bom zvest tovariš in dober človek. Vse moje delo in ravnanje naj pokažeta, da sem vreden otrok svojega ljudstva in vreden član velike družine narodov, ki hočejo po poti napredka, pravice in miru.
  Častno pionirsko zapriseči ni mačji kašelj, saj je pionir:
  P = pošten
  I = iskren
  O = olikan
  N = neustrašen
  I = iznajdljiv : NASEL NACIN DA SE ODPRAVI BLOK NOVE24TV, GLEJ ZGORAJ:
  R = radodaren

  • tretjerazredni

   Ti se najbolj norca delaš iz Tita in pionirčkov, samo kmetavzarji te ne razumejo, niso programirani za tako šaljenje.

   • ehnaton

    Da si le ti, ki nisi kmetavzar ustrezno programiran. Pa kljub temu ne razumeš tega, kar je zgodovinsko propadlo.

    • tretjerazredni

     Jaz lahko razumem vse, ker študiram znanstveno teorijo, ne pa ideologijo in okultno mistiko, kjer je vse res.

  • Black_hawk

   Tovariši mladinci med bojem? To bi pa rad videl katere boje je to imel v mislih? A proti lastnemu narodu?

   • Valter BraniSlav

    Proti Nacistom in Stalinu da bi.mi lazje ziveli.
    Nas oce Joaip Broz!!!

    • Black_hawk

     A ni bilo to zaigrano proti Stalinu?

 • AlojzZ

  Novoizvoljena predsednica Evropske komisije: “Hrvaška je resnična zgodba o uspehu”

  Z vsem spoštovanjem do naših sosedov Hrvatov, pravzaprav so kot bratje, trdim, da izjava predsednice ne drži. Vse, kar izumira, ni uspeh. In Hrvatje izumirajo.

  • tretjerazredni

   Lepo, da spoštuješ okupatorje in goniče podalpskih sužnjev, čim več takih

   Mimogrede, a si po rodu slučajno hrvat? Kr tak mal vprašam, saj ni treba odgovorit.

 • Beli Sneg

  A takole se kaže zelo uspešna Boratova in Serpentinškova politika. Še vprašal nas ne bo nobeden več, če se strinjamo da gredo Hrvati v Šengen. So že notri. In kje so tiste obljube da jih bomo ustavili v Šengen, če ne bodo sprejeli pogojev arbitraže. No kje so vsi tisti nakladači v DZ pa v vladi???!!!

  • tretjerazredni

   Hrvaška naveza nas je napadala in branila, zdaj se pa še pogajajo s svojo matico namesto nas.

 • tretjerazredni

  Zaton Slovenije se je začel z Janševo in Pahorjevo vlado.

  Zmenita se kdo je kriv.

  • Beli Sneg

   Čak no kdaj se je začel zaton? Tukaj so štiri leta razlike. No za večino je itak kriv JJ. Če se pa jaz kaj spomnim je se pa Pahor s Kosorko lepo gledal. SDS je bil pa zato da se ne pusti Hrvatov v EU dokler se ne določi meja. Zato se ni kaj menit kdo je kriv. Zamočil je Pahor. Zdaj bo pa do konca še klovn Serpentinšek speljal Šengen.

   • tretjerazredni

    To je zanimiva teorija, smpak pod Janševo vlado so se nadaljevali democidni izbrisi, njegova vlada je zatrla veterane in domoljube, Pahorheva se je zmenila pa z nekdanjimi agresorji in okupatorji, in kmalu nas ne bo več.
    Sicer je Janša znan kot veteran in domoljub, Pahor pa kot svetovljan in globalist, vidiš, vse se nam prikazuje ravno obratno kot so ti strici v resnici.

  • antimur

   Norec, tako butaste lahko ven meče samo Mödernorfer, sinonim za kretenizem in pa kučanisti, oziroma levi fašisti. Stoprocentno si iz kučanistične smrdljive antislovenske greznice, grobarjev naše prelepe domovine.

   • tretjerazredni

    Niti ne, državljani tretjega razreda,smo navadni slovenci, isti kot ti, le da nismo priviligirani sodelavci in ovaduhi totalitarnega režima, sicer bi ostali drugorazredni.
    Moderdorfer je prvorazredni idiot, on je tvoj gospodar, ne moj, za take kot je on lajaš in nosiš kost.

  • macon

   Po Janši in po vstajah za rušenje druge Janševe vlade, ko so levi odkrito prešli v režimski način vladanja. Take zadeve imajo vedno mejnike.

   • tretjerazredni

    Janšo se je rušilo tako, da do njegovi ministri, državni sekretarji in ostali začeli terorizirati in brisati tretjerazredne slovence, celo veterane.
    Za Janšo si zato mislim, če je glava nora, celo telo trpi, ne vem pa kako noro telo vpliva na zdravo glavo, to bo treba šele raziskati.

    Brez skrbi, če bi bil Janša tako slab, potem Pahorjeva vlada ne bi bila še slabša in še bolj teroristična, torej še ni vse jasno.

 • Thompson

  ZA DOM SPREMNI!

  • Felikss_AH

   Na žalost te bo moderator na lastno ali pa na “zunanjo” intervencijo pospamiral. Sem pa za “ratni arhiv” že sejval tole stran

   • tretjerazredni

    Če pa ljudska policija prerokuje sranje, torej ga bodo naredili, lol :)

 • Thompson

  DOK JE SRCA, BIT ĆE I KROACIJE!

 • Thompson

  LIJEPA NAŠA DOMOVINO!

 • FORT WORTH

  V svobodni EU se veselijo uspehov.
  Pri nas pa zdraharski, protislovenski, promigrantski, yugofilni udbas kucan se, kar nabija o kolaborantih 2 sv. vojne, sam pa kolaborira s proruskimi srbi proti hrvaski.

  • tretjerazredni

   Proruski srbi nas ne okupirajo, ne zadedajo nuklearko in nas ne izkoriščajo, tudi če bi bilo to o Šarcu res, tvoji zemljaki pa in to čedalje bolj brezobzirno.

   • FORT WORTH

    Aja ??
    In kako nas izkoriscajo ??!
    Ker nam po komunisticem fehtarjenju odobrijo kredite za prezivetje mogoce ??
    Srbi so vedno bili nesposobni in prosjaki.
    In tako je se danes.

 • lokec

  Novoimenovana predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ima rajši
  Andreja Plenkovića kot Marjana Šarca. Le kaj to pomeni?

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Mogoče ima Plenko večjega tiča :)

   • Nata

    Pogovarjamo se o politiki. . . . . . ne o kurbariji. . . . . . hm ?

  • Nata

   Kaj pa bo s Serpentinškom, ali pa malim kučitom, no ??

   Pa s to malo, nebogljeno , skregano Slovenijo ??

  • tretjerazredni

   Najbrž ne mara šiptarjev, ker zavračajo Jezusa kristusa kot edinega kralja in odrešenika.
   Sama si je sicer naštepala več otrok kot povprečna albanska družina, evangeličani se množijo kot zajci.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Čujte budale…hrvačka je tako v riti s svojim obnašanjem…z revitalizacijo ustaštva, da fsako njihovo majhno gesto v EU pohvalijo. Isto bo z četniki ko bodo stopili v EU. Evropa si ne želi nove vojne na Balkanu. A zdaj razumete…vam je sedaj jasno…sem bil dovolj jasen?… No, zdaj pa vas kurc gleda !!!

  • tretjerazredni

   Pred sto leti, kamor potujemo nazaj v času, ni bilo več Slovenije.
   Kaj nam je bilo tega treba.

 • Nata

  Dragi moji Slovenci !!

  Le kaj vendar vam ni jasno in razumljivo ??

  Hrvatje so diplomati. Veliko boljši državniki. Saj se ravno tako preklajo, a na zunaj ostanejo trdno skupaj. Izkoriščajo svojo krščansko naravnanost, izkoriščajo svoje naravne danosti, predvsem pa znajo izkoristiti ” prijateljstvo ” sosedov , trapastih Slovencev. Ki v prav nobeni važni državniški zadevi ne stopimo skupaj in ne pokažemo , da se nam gre za slovenski Narod.
  Kaj res mislite , da EU ne vidi in ne ve ?? Dajte no. Zdrahe imamo doma , tam smo pa pokrite , hinavske riti !!
  In kaj se zadnje čase dogaja na naših portalih.
  Hrvate kar naprej vlačimo po zobeh.
  Kako slab turizem da imajo
  pa kako so nesramni
  pa naše ljudi tepejo
  To so teme v zadnjem tednu.
  Nehajmo se ukvarjati z drugimi. Pa porihtajmo svoje domače sranje. . . . . .

  • tretjerazredni

   Še ena velika slovenka, po rodu iz Hrvaške, ki ne more prehvaliti svojo drugo domovino niti, ko ta požira Slovenijo.
   Vsaka čast tovarišice, kaj bi mi brez vas čistih slovenk in zglednih katoličank.

   • Nata

    Je tole pisanje meni namenjeno ? Tovarišici po rodu iz Hrvaške ??

    Ne vem , kje si to pobral . Slabo si prebral.
    Sem hotela samo opozoriti, zakaj Hrvatom vse uspeva.

    Je pa obenem kritika Slovenije in njenih politikov vseh barv, ki dovolijo, da nas ” žrejo ” z vseh strani .

  • Black_hawk

   Slovenci imamo dost sranja, politika je obup, ko mi.pa nekdo omeni hrvaško, si pa rečem hvala Bogu za Slovenijo!!!

   • Nata

    Tudi jaz ! Slovenija mi pomeni VSE .
    čIVKAM PA LAHKO ??

 • tramal

  Naše komunistične drekonje ,pa povabijo samo v zapito rusijo in v malo srbijo .Vsaka čast Hrvaški ki ima desno vlado.

  • tretjerazredni

   Hrvaška naveza nas skuša asimilirati, ti jim pa še ploskaš, res si pravi slovenec, verjetno po rodu iz Hrvaške. Tebi je fino, tvoji ti ne bodo naredili nič slabega, nehrvaške slovence pa itak kurc gleda, a ne.

   • tramal

    Po DNKaju izhajam iz zahodne in severne evrope in nimam niti kapljice krvi z juga. Moji rodovi pa so že več rodov v Sloveniji.Rad bi videl iz katere balkanske države izhajaš ti.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Willkommen in Murgelstadt.

 • Felikss_AH

  Primerjajmo mednarodno in Diplomatsko kariero Plenkovića z lokalnimi “dosežki” hipster-miši Šarenoga, plus sluz in gel ki se cedita z njega ter eventualni pogovor z njim v stilu ugibanj… zaključek se sam poraja. Opazka da se je ex-WC-minister dobrikal Putinu pri temu nima nobene teže ker je Nemčija itak prvi gospodarski partner Rusije, plus plinovod, plus da je celo nova tovarna Mercedesa v Rusiji… nak to bi lahko bila še celo prednost. Poleg tega tradicija je tradicija… Hrvaška in Nemčija so še stare vojaške zaveznice iz WW2… vse te “malenkosti” se seštevajo in na koncu tudi štejejo. Zahodna EU je resda pretežno Levičarska… ni pa v takem primežu Boljševikov kot Slovenistanija… vsaj himne še ne pojejo v Arabščini… celo Francija ne.

  • tretjerazredni

   Slovenci vedno pozabljamo, da so italijani, nemci in Vatikan dali hrvatom državo, nam so jo pa vzeli in nas uničili.

 • Lon Wolf

  Slovenijo bodo v prvi zrelejši priliki potisnili v zahodno južnoslovansko fed. ali konfederacijo. Preveč je majhnih nedonošenčkov, ki bi želeli nagajati velikin.

  • tretjerazredni

   Vse so di nezakonito priposestvovali, prilastili in pokradli, ko ne bo več te države in bo pomrla cela jugoslovanska generacija, bodo postali nesporno legalni lastniki, prej se pač še nismo nič do konca zmenili.

 • Artur

  Ja in kaj, Hrvaška je tudi podpisala marakeški sporazum, NWO EU EPP-PES-ALDE satanistične bruseljske gazde pač rajši trepljajo po rami bolj znajdljive in servilne, SLO šlamparije kljub butlaski servilnosti pač ne marajo.
  In kaj smo Evropejci pridobili ker je EPP relativna zmagovalka evropskih volitev ? Isti ku..c drugo pakiranje .

 • cosmosjasnovidec

  Tukaj ne vidim nič čudnega niti nikakršnega presenečenja saj Slovenijo zaradi vlade pritegnjenega komedijantskega šiptarja tovariša “šaracplaninca” ignorirajo celo vse svetovne države od ZDA ne da jo ne bi vse Europske.
  Celo Rusija se poserje na Slovenijo sedaj,ko je dosegla svoj namen obiska tovariša Putina v Slovenijo katerega je povabil izdajalec Slovenije “pahor” seveda navadna copata v službi pingvinskega prvega izdajalca ter morilca tovariša “milana kurćanovića”.
  Kaj se bo zgodilo z Slovenijo,ko naslednje leto pridejo hrvati na predsedovanje pa ni potrebno ugibati.
  Ta manipulacijska kuzletina Ursula Leyen je pa že sedaj pokazala svoj hinavski ksiht in seveda popolno podporo hrčkom na škodo Slovenije seveda predvsem izida Arbitraže kateri je bil tako ali tako že davno dodeljen hrvatarjem saj je tovariš “pahor” podpisal papirje takratni Kosorki katera je to javno povedala sedaj na hrvaških medijih.
  Slovenija bo pod to vlado tako ali tako propadla do konca tako,da ji ostane edini izhod za referendum ali državni upor ter se glasuje za pricepitev Avstriji ali Madžarski,ker se ta lopovska komunajzerska levaška drhal nikoli na drugačen način ne bo odstranila in je upanje v taki nesmisel samo zatiskanje oči pred sabo strahopetnih hlapčevskih Slovenskih državljanov kateri so že leta pod komunajzersko ter levaško lopovsko oziroma čefutarsko golaznijo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Black_hawk

   Hrčki ližejo na polno, tako kot poljaki ameeriki, kot srbi rusom.

 • Black_hawk

  A slovenija pa tazadnja bula v evropi. Še tej ogri nas prehitevajo.

 • cosmosjasnovidec

  Tukaj ne vidim nič čudnega niti nikakršnega presenečenja saj Slovenijo zaradi vlade pritegnjenega komedijantskega šiptarja tovariša “šaracplaninca” ignorirajo celo vse svetovne države od ZDA ne da jo ne bi vse Europske.
  Celo Rusija se poserje na Slovenijo sedaj,ko je dosegla svoj namen obiska tovariša Putina v Slovenijo katerega je povabil izdajalec Slovenije “pahor” seveda navadna copata v službi pingvinskega prvega izdajalca ter morilca tovariša “milana kurćanovića”.
  Kaj se bo zgodilo z Slovenijo,ko naslednje leto pridejo hrvati na predsedovanje pa ni potrebno ugibati.
  Ta manipulacijska kuzletina Ursula Leyen je pa že sedaj pokazala svoj hinavski ksiht in seveda popolno podporo hrčkom na škodo Slovenije seveda predvsem izida Arbitraže kateri je bil tako ali tako že davno dodeljen hrvatarjem saj je tovariš “pahor” podpisal papirje takratni Kosorki katera je to javno povedala sedaj na hrvaških medijih.
  Slovenija bo pod to vlado tako ali tako propadla do konca in za njo ni več nikakršnega upanja za bodoči obstoj tako,da ostane edini izhod za referendum ali državni upor proti tej golazni v vladi ter se glasuje za pricepitev Avstriji ali Madžarski,ker se ta lopovska komunajzerska levaška drhal nikoli na drugačen način ne bo odstranila in je upanje v taki nesmisel samo zatiskanje oči pred sabo strahopetnih hlapčevskih Slovenskih državljanov kateri so že leta pod komunajzersko ter levaško lopovsko oziroma čefutarsko golaznijo.Taka rešitev je primerna zato,da se folku kateri ima nepremičnine ne bo potrebno izseliti v tujino kakor se bodo počasi morali saj se bodo pričele plenitve njihovega imetja tako kot so se za časa diktature komunizma in v večini se to že dogaja sicer še v majhnem številu ali se pa dejansko stanje sploh ne ve,ker ga mediji ne objavijo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Black_hawk

  Tja kamor si narod zasluži. 30 let plus podpiranja zdravih sil daje rezultate.

 • Tomaz

  O cem vi bluzite hrvati so ja propadli ko srbija , vse mlado , zdravo pa solano je pobegnlo iz drzave , slavonija , lika so opustosene od prebivalstva prvic po ne vem kolko letih do padli pod 4miljone , zadolzeni preko glave , slovenija kaka god da je , svica za hrvasko . Sami hrvati bi se smejali da precitajo ta clanek

  • ZatonMesecnikov

   Tudi Slovenci se smejemo ob prebiranju tvojega prispevka….

   • tretjerazredni

    Celo jaz ti dam prav, pa je ta vaš.

 • Zombi Gartner

  Sedaj se pa vidi kako smo priden narod….
  Smo beli cigani sredi EU.
  Bravo Hrvatje čestitam in samo tako naprej.

  • tretjerazredni

   Bravo hrvaška naveza, kadar morate izbirati med obema domovinama, se vedno postavite v bran Hrvaške in v škodo države, kjer dejansko živite.

   • Zombi Gartner

    Jaz privoščim vsem, ki so napredovali imajo boljše razultatate. Razumem pa tvojo kritiko.
    Z tem izražam samo to, da sem sit države, ki ne naredi nič za svoje državljane. Liderji se delajo iz nas norca in se nam smejijo. Kradejo, lažejo še naprej. Tonemo. Jaz sem za napredek sam ne za takšnega, ki se kaže že 28 let. In kaj imamo mi Slovenci za pokazat?
    Izropano Slovenijo.
    Izčrpan narod skregan med seboj. In kako bomo sprejeli druge med nas če se med seboj ne razumemo.
    Bolno a resnično.

 • ZatonMesecnikov

  #Novoizvoljena predsednica Evropske komisije: “Hrvaška je resnična zgodba o uspehu” in preskočila Slovenijo#

  Bila je očitno opozorjena, da se v Sloveniji še vedno “preganja Švabe” po gmajnah. in snema filme o tem….

  • Jovo Jamnica
  • tretjerazredni

   A na hrvaškem se pa ne, če pa do danes slavijo in obnavljajo ustaško kulturo, delijo državljane na tri razrede in brišejo ćirilico, s katero so pisali njihovi daljni predniki.

   • ZatonMesecnikov

    #brišejo ćirilico, s katero so pisali njihovi daljni predniki.#

    Tisto je bila glagoljica. Ćirilico je Vuk iznašel….

 • SIMON ROZIC

  Naših, popolnoma nesposobnih vladarjev me postaja vsak dan bolj strah!
  Kaj za hudiča smo naredili, da smo si to rdeče prekletstvo naprtili na krhke,
  utrujene rame? Res smo ubogi, po umu in razumu!

 • hle

  Eni imate pač spomin na nivoju zlate ribice samo dobro desetletje nazaj so akterji iz istih logov tudi nas trepljali po rami in nas hvalili z zgodbami o uspehu potem pa je kaj kmalu prišel tudi račun zato vzorec je viden iz vesolja ampak tisti ki noče videti pač ne bo

  • tretjerazredni

   Za Hrvaško to ne velja, ker imajo italijansko Dalmacijo in slovensko Istro, ki sta neusahljiv vir denarja. Traja tisočletja preden se ukroti narava, zgradi industrija in pozidajo mestni centri, hrvati niso v kolonizirana področja vložili niti centa, vse so dobili čez noč zastonj.
   V Sloveniji, je bila zgodba o uspehu vedno Hrvaška, če pa tričetrt lobotomiziranih idiotov še danes misli, da so nas napadli srbi in smo s hrvati prijatelji. Takih Butalcev, kot smo mi, si ne bi znal izmisliti niti hrvat, ki je napisal Butalce, je probal, ampak slovenci smo še bolj butasti in pokvarjeni.

   • hle

    Res je da imajo ogromno prihodkov od tam ampak kot kaže je to še vedno občutno premalo zato tudi navijajo cene višajo kazni in podobno preostali del države razen Zagreba jim pa dobesedno propada z ostalim kar si napisal pa se popolnoma strinjam

   • Miha Skumarc

    Petrovc pravi
    SFRJ od leta 1953 do 1980 je bila urejena in profesionalna država!
    Socialna in uspešna!
    Zgrajena na krvi? Ja, res je.
    Toda, kaj ni današnja USA-Angleška demokracija zgrajena še na mnogo, mnogo, mnogo več krvi in solza! Buri, Indijanci, Aborgini, Hirošima, Nagasaki, Dresden,…………

 • Valter BraniSlav

  RESIL BI NAS LAHKO SAMO TALE JUNAK:
  /…/ poslednji Habsburžan /…/. (Alan J. P. Taylor, britanski zgodovinar)
  Tito je človeku lahko všeč ali pa ne. Nekaterim ni. Dvajseto stoletje je človeku lahko všeč ali pa ne. Nekaterim ni. Toda skupaj sodita, ta človek in to stoletje. (Fitzroy McLean)
  Maršal Tito je največji junak 2. svetovne vojne. (Dwight Eisenhower, ameriški predsednik in general)
  Titova odločitev, da se bori proti nacistom, je pomenila preobrat v zgodovini 2. svetovne vojne. (Franklin Delano Roosevelt, ameriški predsednik)
  Tito je bil edini vrhovni poveljnik, ranjen v 2. svetovni vojni. Imel sem vojaško čast in dolžnost, da se bojujem ob njem. Tudi v najtežjih trenutkih je bil vedno miren in zbran. Njegov jeklen pogled je vse prepričal o zmagi in samo zmagi. (William Bill Deakin, vodja britanske vojne misije)
  Rad bi navedel še en primer trdovratnosti – trdovratnost maršala Tita. Moram reči, da je star komunist, ta »herr« Josip Broz, da je zelo trden človek. Na žalost je naš nasprotnik. On zares zasluži naziv maršala. On je naš sovražnik, a želel bi si Tite v Nemčiji, ljudi, ki bi bili vodje in ki bi bili tako odločni in s tako čvrstimi živci, da se nikdar ne predajo, čeprav so popolnoma obkoljeni. Ta človek je bil vedno obkoljen, a je vedno našel način, da se prebije. Nikdar ni kapituliral. (Heinrich Himmler, eden izmed najtesnejših Hitlerjevih sodelavcev, 1944)
  Tito je borec, ki je kljub najtežjim okoliščinam izvlekel zmago. Tito je legendarni junak. (Charles de Gaulle, francoski predsednik in general)
  Pred kratkim sem v grški skupščini maršala Tita oklical za apostola miru. Zares lahko rečem, da sem navdušen in ganjen nad njegovo misijo človečnosti – misijo svobode in miru. (Giorgios Papandreu, grški politik)
  Predsednik Tito je človek, ki se je v težkih in kritičnih dogodkih povzdignil do simbola drznosti in odločnosti v boju za neodvisnost svoje države, človek, ki s svojim mednarodnim angažiranjem dokazuje, da zna uskladiti moč drže z modrim smislom za realnost, in ki se je v vsem državniškem delu neumorno trudil, da zagotovi Jugoslaviji boljšo in srečnejšo prihodnost. (Aldo Moro, predsednik italijanske vlade)
  Borca, predsednika Tita, zaznamujejo modrost, bistroumnost in prijateljski odnos do ljudi. Predsednik Tito je zaradi svojih junaških dosežkov v srcih vseh tistih, ki se borijo za pravico in svobodo. (Jaser Arafat, vodja Palestinskega osvobodilnega gibanja)
  Predsednik Tito je človek, ki je uničenje in vojno spremenil v ustvarjanje in mir. (Neil Armstrong, ameriški astronavt)
  Tito je svetla stran v zgodovini človeštva in izjemen smerokaz, ki osvetljuje horizonte prihodnjim generacijam. (Anvar el Sadat, egipčanski predsednik)
  Za jugoslovanski narod je dar usode, da je v letih največjih nevarnosti imel takega vodjo. Jaz predsednika Tita vidim kot eno od najmarkantnejših osebnosti našega časa. Še posebej cenim Titov pogum in državniško modrost. (Willy Brandt, nemški kancler)
  Tito je, brez vsakega dvoma, največji človek, ki so ga v vsej svoji zgodovini imeli jugoslovanski narodi. (Ivan Meštrović, hrvaški kipar)
  V miru in vojni je bil Tito del svetovne zgodovine, za časa današnje generacije in za časa zgodnejših generacij. On je človek neusahljive moči, neusahljive mladosti, neusahljive bojevitosti in neusahljivega poguma. (Jimmy Carter, ameriški predsednik)

  • Miha Skumarc

   Hrvaško nacionalno etično razsodišče j v Zagrebu v veliki dvorani Vatroslava Lisinskega obsodilo nekdanjega diktatorja Josipa Broza – Tita za genocid nad hrvaškim in slovenskim narodom. Iz Slovenije se sojenja udeležilo več kot 200 ljudi.

   Na poziv hrvaškega nacionalnega etičnega razsodišča in hrvaškega združenja žrtev se je zgodilo sojenje Titu za genocidna in druga dejanja nad hrvaškim narodom. Prav tako so sodili njegovim ideološkim naslednikom, kot je sedanji premier Hrvaške Zoran Milanović.

   Hrvaško etično razsodišče je odločitev sprejelo na podlagi znanstvenih in večmesečnih javnih razprav, saj so številni Hrvati v medvojnem in povojnem času titoističnega totalitarnega sistema trpeli ali pa bili umorjeni zaradi ideološke neustreznosti.

   Etično sodišče je med drugim ugotovilo, da:

   je Tito skupaj z revolucionarno komunistično oblastjo (tako civilno kot vojaško) odgovoren za genocid nad hrvaškim in slovenskim narodom;
   je Tito odgovoren za zločinski načrt, ki je razglasil vse, ki se nisto strinjali s komunistično diktaturo in ideologijo, za kontrarevolucionarje in sovražnike naroda ter države;
   je Tito s pisnim ukazom vzpostavil OZNO in KNOJ, organizaciji, v okviru katerih je delovalo 120.000 vojakov, odgovornih za likvidacije vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva, ki se niso strinjali s komunistično ideologijo;
   je Tito skupaj s komunistično partijo odgovoren za množične poboje vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva po končani 2. svetovni vojni, in sicer brez kakršnegakoli sojenja.
   Kaj pa Titovi ideološki nasledniki v Sloveniji, kot je denimo nekdanji šef slovenske partije Milan Kučan? Kučan seveda ne bo doživel niti etične obsodbe, vsaj tako dolgo ne, dokler bodo v Sloveniji vladali rdeči monopoli, ki jih obvladujejo ravno krvni in ideološki potomci revolucionarjev in prvoborcev.

   In kaj je šef slovenske partije Kučan znal povedati o svojem idolu Titu?

   Sredi Kučanovega mandata na funkciji predsednika skupščine, je 4. maja 1980 umrl še eden Kučanov komunistični malik, v bistvu največji med tovariši, tovariš Tito. Kučan je na žalni seji v slovenski skupčini globoko prizadet dahnil: »Umrl nam je Tito«, nato pa nadaljeval z epopejskim opisom dela in lika tega dosmrtnega predsednika.

   »Tovarišice in tovariši, s tovarišem Titom so narodi in narodnosti Jugoslavije izgubili sina, ki jim je skupaj z vrsto, revolucionarjev, prekaljenih v revolucionarnih in osvobodilnih bojih delavskega naprednega gibanja in bleščečih mislecev utiral pota, na katerih so uresničili svoj davni sen, da svobodni in združeni na svoji zemlji sami odločajo o svoji usodi in o vsebini ter podobi svojega življenja. S svojim delom in pronicljivi mislijo marksista in humanista je dal enkratni prispevek njihovemu boju za nacionalno osvoboditev…«

   Milan Kučan na žalni seji v slovenski skupščini ob smrti dosmrtnega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita, Večer, 5. maj 1980

   Ko je 4. maja 1980 ob 15.05 – tako takrat režimski mediji – »prenehalo biti veliko srce predsednika naše Socialistične federativne republike Jugoslavije in predsednika predsedstva SFRJ, predsednika zveze komunistov Jugoslavije in vrhovnega poveljnika oboroženih sil SFRJ Josipa Broza Tita«, so komunisti padli v totalno kolektivno žalost in bolečino.

   Milan Kučan, ki je na začetku sedemdestih let po obračunu z liberalnim Stanetom Kavčičem jasno pokazal, da je zagovornik Titove ortodoksne partijske linije, ki je verjela, da je možno ljudi obvladovati z nadzorom in zastraševanjem, je zato ob Titovi smrti jasno poudarjal revolucijo kot tisto najvišjo vrednoto »svobode«, Tita pa hkrati označil za humanista. Tito je za Kučana, poleg Kardelja in Dolanca, predstavljal najvišje komunistično božanstvo, v katero je Kučan slepo verjel in mu verno sledil. Tita je Kučan osebno poznal in tudi večkrat govoril z njim. Kučan je za Tita dejal, da ga je »spoštoval kot starejšega izkušenega človeka«. Ob tem je bil zanimiv njun medsebojni odnos, saj je Tito Kučana vedno tikal, Kučan pa je dosmrtnega predsednika dosledno in spoštljivo vikal.

   Kučanov politični mentor Mitja Ribičič je v govoru ob Titovi smrti nedvoumno sporočil, da je tudi v Jugoslaviji obstajal pravi severnokorejski kult osebnosti: »Umrl je človek, ki smo ga imeli najrajši in ki so ga zaradi njegove človeške veličine morali spoštovati celo sovražniki. Umrl je človek, o katerem je mogoče reči, da je prvi državnik v zgodovini, ki ga je obkrožalo toliko resnične ljudske ljubezni kot doslej še nobenega. /…/ Smrt izjemne osebnosti je nepopisna izguba. Zlasti smrt Tita, ki je kot zgodovinski pojav neponovljiv.«

   Franca Popita kot zagovornika Titove konservativne linije v partiji, pa je ob izgubi svojega idola še bolj odneslo v neki ultimativni rdeči patos: »Bolečina, ki nas prežema ob izgubi največjega človeka naše revolucije, je neizrekljiva.« /…/ Zato se ob težkem slovesu ponovno zavezujemo: nikdar ne bomo skrenili s Titove poti.”

   Kučana so v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja poznali že prav vsi, ki so v partiji kaj pomenili in veljali ter imeli odločujočo besedo. Kučan je bil celo med redkimi izbranci, ki so na Karadžordževu v Titovi predsedniški rezidenci tik pred novim letom 1980 še zadnjič sestankovali z »večnim maršalom«. Josip Broz Tito je decembra 1979 na tem posvetu še zadnjič opravljal državniške naloge in delil komande.

   Sedaj pa pozor: Kučan je še v času slovenske pomladi znal goreče braniti Tita!

   »Sicer pa je za ZKJ izredno stanje že tu,… /…/ Partija s svojimi vodstvi je v to vmešana, to pa predstavlja obenem najtežji napad na Titovo delo.«

   Delo, 18. oktober, 1988

   »Prepričan sem, da se moramo odločno postaviti po robu zapostavljanju in napadom na tovariša Tita.«

   Milan Kučan, izrečeno na seji predsedstva CK ZKJ, oktober 1988, zapisano v Komunistu, 20. oktober 1988

   Kučan je še osem let po smrti jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza – Tita in to v času, ko je v Sloveniji že zelo brstela politična pomlad, o tem dosmrtnem jugoslovanskem predsedniku imel izjemno visoko mnenje in je njegovo delo in lik hotel zaščiti za vsako ceno. Takšni ali drugačni napadi na Tita so za partijo predstavljali kar izredno stanje.

   • Valter BraniSlav

    …”Ko je 4. maja 1980 ob 15.05 – tako takrat režimski mediji – »prenehalo biti veliko srce predsednika naše Socialistične federativne republike Jugoslavije in predsednika predsedstva SFRJ, predsednika zveze komunistov Jugoslavije in vrhovnega poveljnika oboroženih sil SFRJ Josipa Broza Tita«, so komunisti padli v totalno kolektivno žalost in bolečino”…
    JAZ SEM SE VEDNO ZALOSTEN. SE BOLJ PA SEM MU HVALEZEN ZA VSE KAR JE NAS NAJVECJI SIN DOBREGA STORIL ZA VSE NAS, SE ZLASTI PA ZA PIONIRJE KOT VALTER, JANSA, VASLE, GORENJAK, ZVER IN KUCAN….
    VECNO BO ZIVEL V NASIH SRCIH.
    VECNA MU SLAVA.
    AMEN.
    We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Find out more.

 • šmentanamuha

  Ursula se je napalila na Andreja, se mi zdi.

  • Janez Kepic-Kern

   Mogoče !
   ŠALA
   Spodaj cca 100 let stari Valter – starostniško obuja spomine na
   t.i. MARŠALA TITA.
   Seveda dela ozek izbor dejstev –
   – iz
   “NE-DEL”CCA 40 LET STAREGA mrliča. k.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

 • opazovalec

  Hrvaška je res zgodba o uspehu. V 20 letih so zmanjšali število prebivalcev za več kot 10%, še lani pa za 0,7%. Primerjajo se lahko samo še z eno močno tekmico Latvijo, katerim je lani uspelo zmnjšati prebivalstvo za 0,75%. Če bodo z uspehi tako nadaljevali bo nekje leta 2060 Slovenija številčnejša… Več na https://www.finance.si/8951028/Upadanje-stevila-prebivalcev-Estonija-svetilnik-Baltika-Slovenija-pa-Balkana

 • Olga101

  Postavni, izobrazeni in svetovljanski Plenkovic ji je gotovo bolj všeč, kot pa murglska marioneta, ki še vedno živi v hosti in išče primerno bukvo za pručko…

 • Janez Kepic-Kern

  Glede mojeja enoosebno podjetniškega kulturno-informativnega
  e-portala “SLLOVENIANA”,
  s katerega Vam pogosto kaj kar zanimivega – posredujem . na ta OK e-portal NOVE24TV
  MORATE VEDETI,
  DA JE ŠE V RAZVOJU.
  Tudi prodaja celote himne “ORLOV” J.E. KREKA – ŠE NI NAPRODAJ,
  KER JE PRODAJNI NAČIN – ŠE V TESTIRANJU.
  KO
  BO NAKUP KLAVIRSKEGA POSNETKA – MOŽEN – BOM TO OBJAVIL.
  SEVEDA
  BOM VAM “BORCEM ZA SLIVENIJO” – POSNETEK – P O D A R I L.
  Prodajal ga bom le tistim, ki imajo dovolj denararja
  in seveda ex KP, ZK “LJUBITELJEM STALINA, TITA, KARDELJA ITD.
  Tisti,
  ki bi radi z monoj sodelovali pri razvoju VSESLOVENSKEGA DOMOZNANSKEGA DRUŠTVA
  “SLOVENIANA”
  se mi kar brez zadrege, a realno predstavljeno – javite – SEMLE
  V MOJE E-POSTE NA TEM PORTALU
  ALI NA [email protected].
  Poizkušam razviti MOČNO, VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO DRUŠTVO,
  ki bo v oporu SDS itd. vsem pozitivno slovensko aktivnim.
  lepe
  pozdrave vsem,
  ki imate radi SLOVENIJO IN , nas SLOVENCE itd. l.r. Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ZAČETNI ODLOMEK HIMNE – “BRATOM ORLOM”
  “ORLOV” J.E. KREKA 1908-1940.

  “DVIGNITE ORLI – KRILA PONOSNA”
  ŠE SEM
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

 • Marija

  Ljubezenska epizoda kot Pahor in Kosor pred devetimi leti.Verjetno bo Plenkovič kaj dobil mi smo izgubili v tisti ljubezni.