fbpx

Madžarska trdno vztraja na svojem, migrantov v državo ne bodo spuščali!

simbolična slika (Foto: iStock)

Madžarska ostaja odločna glede varovanja svojih meja in preprečitve vdora migrantov v državo. Podali so zahtevek za podaljšanje izrednih razmer kljub grožnjam Evropske unije, da bodo ukrepali proti njim.

Madžarski premier Viktor Obran je lani spregovoril o tem, da Evropa ni svobodna, ker se “svoboda začne pri pravici svobodnega govora”. Prav tako je povedal: “To, kar si mi želimo, je evropska Evropa, torej našo kulturo in navade, ki naj ostanejo nedotaknjene.” Angeli Merkel je povedal: ”Mi ne bomo plačevali za vaše napake.”

Madžarska že od samega začetka migrantske krize vodi osrednje države Evrope v uporu proti masovnim migracijam. Poljska in Madžarska sta tako dve najbolj restriktivni državi v Evropi, ko pride do vprašanja sprejemanja muslimanskih migrantov v državo, in nobena od omenjenih ni utrpela večjega terorističnega napada že več let, poročajo v Jihad Watch.

Viktor Obran (Foto: Twitter)

Breitbart poroča, da Madžarska podaljšuje izredne razmere zaradi migrantske krize.
Madžarska vlada se je odločila, da bodo izredne razmere, ki so jih razglasili na začetku lanskega leta, podaljšali za 6 mesecev, torej do marca 2018. Tiskovni predstavnik madžarske vlade Zoltan Kovacs je v sredo dejal, da menijo, da je strogi mejni nadzor še vedno potreben zaradi povečanja “terorističnih groženj v Evropi”. Žična ograja, ki so jo Madžari na meji s Srbijo in Hrvaško zgradili konec leta 2015, je praktično ustavila tok migrantov skozi državo. Pred postavitvijo ograje pa je pretok migrantov skozi njihovo državo spustil kar dobrih 400 tisoč ubežnikov.

N. Š.