fbpx

O novem sevu koronavirusa poročajo tudi iz Nemčije!

Foto: epa

Novi sev novega koronavirusa se vedno bolj širi po evropski celini. Potem, ko so danske zdravstvene oblasti v sredo sporočile, da je 33 državljanov okuženih z novo različico wuhanskega virusa, iz Nemčije poročajo, da so tudi pri njih potrdili primer okužbe s tovrstnim virusom, ki se po prepričanju znanstvenikov širi hitreje.

Prvi primer novega seva virusa so pri ženski odkrili v nedeljo, ko se je ta z letalom iz Velike Britanije pripeljala na frankfurtsko letališče in se nato napotila v zvezno deželo Baden-Wurttemberg. Po besedah lokalnih zdravstvenih oblasti se okužena nahaja v karanteni, odkar je dobila rezultate testa, ki ga je opravila po prihodu v Nemčijo, pozitivna.

Razvila blage simptome

Trije tesni stiki okužene so bili ravno tako napoteni v karanteno, čeprav ne kažejo nobenih simptomov okužbe. “Okužena oseba je pripotovala iz londonskega letališča Heathrow. Po pristanku se je odpravila na obisk k sorodnikom v Baden-Wurttembergu,” so po poročanju Russia Today navedli v sporočilu za javnost in ob tem dodali, da so okuženo sorodniki pričakali na letališču, razvila pa je le blage simptome bolezni.

Nemčija predstavlja državo, ki kot zadnja poroča o primeru novega seva virusa, zaradi katerega je več kot 50 držav prepovedalo prihod turistov iz Velike Britanije. Epidemiolog Neil Ferguson iz Velike Britanije je povedal, da obstaja nevarnost, da bo novi sev virusa, ki se prenaša hitreje, napadal tako odrasle kot otroke. Ne vedo še kakšen je razlog za to, so se pa odločili, da bodo šole verjetno januarja zaprte.

Foto: epa

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) navaja, da bi se lahko novi sev virusa lažje širil med ljudmi, sedaj pa o primerih tega poročajo tako v Izraelu, na Danskem, Nizozemskem, v Avstraliji in Italiji. Ob tem pa WHO vztraja, da mutacija virusa ne izgleda bolj agresivna ali smrtonosna.

Sara Kovač