Večkratni morilec iz Cetinja je bil vidni socialdemokrat

Foto: Instagram

Mož najemnice, na katero je pritiskal morilec, je poklical prijatelja, ki je šel k Borilovićevim, in tam se je začel prepir. Borilović jih je po telefonu pozval, naj pridejo iz hiše, nato pa jih je pobil. Najprej je ubil družinskega prijatelja, ki je živel z njimi. Ubil je tudi dva otroka.

Grozljivi umori, ki so pretresli regijo, naj bi bili po poročanju Telegraf.rs, ki se sklicuje na vir blizu tragedije, posledica družinskega spora, do katerega je prišlo zaradi domnevne zamude pri plačilu najemnine. Družina, ki je živela v stanovanju z Vukom Borilovićem, moškim, ki je pobil 10 ljudi, naj bi namreč zamujala s plačilom najemnine.

Preberite še: [Video] Črno goro pretresel strelski napad z 11 mrtvimi in številnimi ranjenci

Po poročanju Telegrafa je Borilović pritiskal na najemnico, ta pa se je nato pritožila možu, ki je bil na poti. Mož je poklical prijatelja, ki je šel k Borilovićevim, in tam se je začel prepir. Borilović jih je po telefonu pozval, naj zapustijo hišo, nato pa jih je pobil, poroča Kurir. Najprej je ubil družinskega prijatelja, nato še druge, ki so bili v hiši.

Kraj zločina (Foto: Jelena Jovanović / Instagram)

Dežurna tožilka Andrijana Nastić je po preiskavi povedala, da so na kraju zločina našli devet mrtvih in da so medtem iz cetinjskega kliničnega centra prejeli informacijo, da sta še dve osebi podlegli poškodbam, pišejo Vijesti. Nastićeva je poročala, da se zdravi šest oseb. Dodala je, da sta bila ubita tudi dva otroka.

Spomnimo, v petkovem grozljivem poboju na Cetinju v Črni gori je bilo ubitih 11 ljudi, med njimi tudi 34-letni napadalec. Vse se je začelo kot družinski spor, umorjeni napadalec pa je bil Vuk Borilović. Po za zdaj še nepotrjenih informacijah, ki jih objavlja tudi Telegraf, naj bi se Borilović zdravil v psihiatrični ustanovi, iz katere so ga nedavno izpustili.

Borilovićeva fotografija iz leta 2017 je na Instagramu Socialnih demokratov Črne gore. Tam navajajo, da je bil Borilović rojen 21. novembra 1988 na Cetinju, kjer je končal osnovno šolo. Srednjo ladijsko mehanično šolo je obiskoval v Beogradu. Bil je poročen in oče treh otrok.

Andrej Žitnik