Pakistanska kristjanka Asia Bibi bo o svoji grozljivi usodi šeriatskega prava v Pakistanu spregovorila v knjigi Končno svobodna

Asia Bibi in francoska novinarka Anne-Isabelle Tollet, avtorica avtobiografije Končno svobodna. (Foto: Twitter)

Najbolj znana pakistanska kristjanka Asia Bibi sporoča v svoji avtobiografski knjigi Končno svobodna, da nad vsemi kristjani v Pakistanu visi t.i. Demoklejev meč. Na smrt obsojena Asia Bibi je po dolgoletnih sodnih postopkih našla zatočišče v Kanadi. Iz Kanade pa še vedno opozarja na težaven položaj kristjanov v Pakistanu. Knjiga bo izšla v mesecu septembru. 

“Ne glede na mojo svobodo, večina kristjanov v Pakistanu živi v težkih življenjskih razmerah. Podvrženi so represiji vladajočih. Nad njimi visi usoda Demoklejevega meča, “ sporoča najbolj znana krščanska pakistanska zapornica Asia Bibi. To je le ena izmed grozljivih izkušenj, ki jih je opisala v svoji knjigi Končno svobodna.

Knjigo Končno svobodna je napisala skupaj s francosko novinarko Anne-Isabelle Tollet. Knjiga bo na svetovnih policah dosegljiva letošnjega septembra. Po poročanju Jihadwatch so v knjigi opisane njene hude osebnostne muke, ki jih je preživljala zaradi svoje vere v šeriatskem sistemu Pakistana. ” Zažigali so moje zapestje. Težko sem dihala. Postala sem žrtev fanatikov v zaporu. Moje solze so mi bile edina uteha v zaporniški celici,” se svoje grozljive preteklosti spominja Asia Bibi.

Grozili so ji s smrtjo, ni smela zapustiti države
V preteklosti smo na našem portalu poročali o usodi Asie Bibi, ko je vrhovno pakistansko sodišče razsodilo sodbo v njeno pridi. V večini pakistanskih večjih mest so se organizirali nasilni protesti in izgredi. Izgrede naj bi organizirala skrajno islamistična stranka Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP). Določeni muslimani, povezani s stranko, pa so grozili, da bodo ubili Bibijevo, njenega odvetnika, kot tudi sodnike, ki so jo oprostili. Svoje zatočišče je našla v Kanadi, od koder opozarja na krivice in težko življenje kristjanov v Pakistanu.

Luka Perš

 • Vlado77

  A to vejo Sitar in Štromajer in Fajon in vsi podobni v vrsti? Naj nehajo bluzit.Nisem vernik vendar je to silno zavrženo nesprejemljivo in nespoštljivo. Po sporočilih Sitarja in Štromajerja bodo take prakse kar dovoljene. Morda celo zaželene.

  • hajduk

   Ne pozabi Violeto, če bi si jo luftala v Savdski srabiji, bi jo kamenjali.

 • hajduk

  Nič ne skrbi muslimanov bolj kot njihova habibi, ki se obleče kot zahodna frajla in gre zvečer žurat v dober klub, kjer jo lahko vsi občudujejo in nagovarjajo.
  Zato ne verjamem nobeni od teh političnih zapornic dokler v javnosti nosi verska oblačila, prava kristjanka samozavestno kaže svoj obraz, ker je ni sram ne pred Bogom in ne pred človekom, še najmanj se sramuje svojega odseva v ogledalu. Kdor verjame v Jezusa, rabi edino figov list, zaradi higienskih razlogov.

 • skorpijon93

  muslimany ne sodijo v naše okolje in amen ! mošejo v Lublani podret !

  • cosmosjasnovidec

   Drži.
   Se pa sprašujem kaj je danes za en dan,da nikjer ni nobena muslimanska nesnaga nikogar posilila ali ubila kot je to vsak dan navedeno.No ja očitno ni več prostora.
   —————————————————————————————————————-
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   —————————————————————————————————————-

 • Olga101

  Še en dokaz več, da je islam divjaška, nasilna ideologija, ki z vero nima nič!

 • Andrej

  Na vse to je že zdavnaj opozorila Malala, Nobelova nagrajenka.