fbpx

Palestinski teroristi nad Izrael pošiljali eksplozivne balone, sledil je odgovor …

Izraelske zračne sile (Foto: Israeli Air Force)

Izraelske zračne sile so v Gazi napadle številne cilje, med drugim zmogljivosti za proizvodnjo orožja in vojaška oporišča terorističnega gibanja Hamas. S tem so odgovorili na eksplozivne balone, ki jih je Hamas ponovno poslal nad Izrael iz Gaze, med drugim so v puščavi Negev odkrili raketomet, ki je bil pripet na več balonov.

V odgovoru na številne eksplozivne balone, ki jih je nad Izrael iz Gaze poslalo teroristično gibanje Hamas, so Izraelske zračne sile izvedle serijo zračnih napadov na cilje te teroristične organizacije v Gazi. Kot poroča RT, so cilji vključevali zmogljivosti za proizvajanje orožja in vojaško oporišče. Zaenkrat o smrtnih žrtvah ne poročajo.

Hamas nad Izrael pogosto pošilja eksplozivne balone
V soboto so v puščavi Negev, 70 kilometrov stran od Gaze, odkrili raketomet, ki je bil pripet na več balonov, kar pa ni prvo takšno odkritje. Hamas sicer nadzoruje območje Gaze od leta 2007, tam pa delujejo tudi druge podobne teroristične organizacije.

Netanjahu, Gantz in Trump nameravajo predstaviti mirovni načrt stoletja
Incident se je zgodil potem, ko sta izraelski predsednik vlade Benjamin Netanjahu in njegov konkurent Benny Gantz napovedala sestanek z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, kjer naj bi predstavili mirovni načrt stoletja, tja pa ni bil povabljen noben predstavnik Palestine.

Rok Krajnc