fbpx

Papež za reveže pripravil gostijo brez svinjine

Papež Frančišek (Foto: epa)

Papež Frančišek je ob svetovnem dnevu revežev gostil 1500 rimskih revežev in vsem udeležencem pripravil gostijo brez svinjine. 

V nedeljo je potekal svetovni dan revnih, krščanski praznik. Tokrat je že tretjič potekal pod pokroviteljstvom aktualnega papeža Frančiška. V prostorih ene izmed velikih dvoran v Vatikanu je gostil 1500 revežev z rimskih ulic s katerimi obedoval. Toda prvič se je zgodilo, da je papež Frančišek prepovedal svinjino na vseh jedilnikih.

Sledila je maša papeža Frančiška, v kateri je opozoril na krivice v svetu. Revščina ne izbira vere, rase in nikogar. “Kako zelo lepo bi bilo, če bi naše duše okupirali revni in tisti, ki si ne morejo ničesar privoščiti. Moramo služiti revnimi, stati za njimi. V njih vidimo Jezusovo delo!,” je v svoji pridigi izpostavil aktualni poglavar rimskokatoliške cerkve.

Foto: epa

Papež Frančišek pa se v duhu multikulturne tradicije vedno bolj uklanja pravilom drugih verskih skupnosti – predvsem migrantom iz muslimanskih držav. Ob tem samo pogled na države njihovega izvora pove, da njegovi verniki ne uživajo enakega spoštovanja verskih pravic in vrednot krščanskega nauka.

Foto: epa

Luka Perš