fbpx

Po prvi okužbi s covidom-19 je mislila, da je imuna, a jo je druga okužba kmalu za tem skoraj pokopala!

Foto: Printscreen YouTube

Iz ameriške zvezne države Oklahoma prihaja izpoved pretresljiva ženske, ki jo je kar dvakrat doletela okužba z novim koronavirusom. Čeprav je po prvi okužbi menila, da je imuna, se je še kako zmotila, namreč v drugo je komaj preživela. Zdravniki so ji dali vedeti, da je imela res veliko srečo, namreč mnogi s takšnimi težavami umrejo. 

46-letna Američanka Leslie Tanyan si je po dveh okužbah z novim koronavirusom močno poškodovala pljuča. Kar tri tedne je bila tako primorana preživeti na zdravljenju na intenzivni negi.

Po drugi okužbi je težko dihala
Leslie je po prvem pozitivnem testu v mesecu juniju komaj opazila, da je nekaj narobe, a potem, ko je čez dva meseca znova zbolela, so jo morali prepeljati v bolnišnico, navaja britanski Mirror. “Možu sem rekla, da morava nujno v bolnišnico, saj nisem mogla več dihati. Kisik v pljučih mi je tako hitro izginjal, da sem kmalu zatem omedlela.”

V svoji izpovedi je priznala, da je bila prepričana, da je po prvi okužbi imuna. Z njo pa so se očitno strinjali tudi zdravniki, saj je avgusta sploh niso takoj testiralu. “Covid-19 je tako nova zadeva, da se zdravniki vsakodnevno učijo,” je dejala Leslie potem, ko so jo drugič testirali, in ugotovili, da se je sama in zdravniki še kako motili.

Foto: Printscreen YouTube

Druga okužba je Leslie tako hudo prizadela, da se je znašla v hudi borbi za življenje. Kar mesec dni se je bila primorana zdraviti na račun hude poškodbe pljuč. Odkar se je prejšnji teden vrnila iz bolnišnice ljudi opozarja naj pazijo nase in se držijo zaščitnih ukrepov za omejitev širjenja virusa, sama je namreč komaj preživela. Zdravniki so ji povedali, da je imela veliko srečo, saj mnogi s podobnimi težavami ne preživijo.

Nina Žoher