fbpx

Policijska akcija v migrantskem domovanju v Bihaću razkrila 49 kosov hladnega orožja različnih velikosti! Sledilo več aretacij v zvezi s fizičnim obračunom!

Foto: Twitter

Bosanski mediji poročajo o tem, da je bila v dijaškem domu v Bihaću, kjer so naseljeni konfliktni migranti, izvedena preiskava, v kateri je bilo najdenih 49 kosov hladnega orožja različnih velikosti: vse od nožev, britvic pa do palic, s katerimi je mogoče povzročiti hujše telesne poškodbe, našli pa so tudi več paketov, v katerih domnevajo, da je marihuana. Iz policije so sporočili, da se je več oseb, ki so sodelovale v včerajšnjem pretepu, znašlo v kriminalistični preiskavi.   

Spomnimo, včeraj je skupina okrog desetih migrantov napadla policijske uslužbence in varnostnike, ki so poskušali umiriti razmere v dijaškem domu, kjer je izbruhnil fizični obračun. Eden izmed policistov je bil zaradi lastne varnosti in varnosti svojih kolegov prisiljen v izstrelitev opozorilnih nabojev.

Iz notranjega ministrstva opozarjajo, da je na območju Unsko-sanskega kantona vidno vsakodnevno povečanje števila migrantov, zaradi česar se posledično slabša varnostna situacija, še posebej na območju Bihaća, kjer je zaznati povečanje števila kaznivih dejanj s strani migrantov. Ob tem pa poudarjajo, da naj bi bili v izvedbi ukrepi za nadzor nezakonitih migrantov z namenom ohranjanja varnosti.

Bosanski Kamenjar poroča, da so v zvezi z nedavnim dogajanjem policijski uslužbenci pričeli z izvajanjem še ene izmed akcij “Pretres” v prostorih, kjer bivajo migranti (gre za prostore dijaškega doma v Borićih, kot tudi za šotorsko naselje poleg same zgradbe), z namenom izsleditve hladnega orožja, ki je v fizičnem pretepu povzročil hude telesne poškodbe in je bil kot tak uporabljen z namenom izvrševanja kaznivega dejanja.

Foto: Twitter

Za izvajanje aktivnosti je policija angažirala okrog 170 policistov, ki so bili pri preiskavi več kot uspešni, saj so našli zavitke, v katerih naj bi bil narkotik Cannabis sativa L, in 49 kosov hladnega orožja različnih velikosti – od žepnih nožev do palic, s katerimi je mogoče povzročiti hujše telesne poškodbe. Več ljudi, za katere se sumi, da so vpleteni v sinočnji masovni fizični obračun, je že bilo privedenih na policijsko postajo na zaslišanje.

H. M.