fbpx

Poraz lažnivih medijev: Ameriški predsednik Donald Trump in brazilski predsednik Bolsonaro negativna na testiranju za koronavirus

Brazilski predsednik Jair Balsonaro in ameriški predsednik Donald Trump. (Foto: Twitter)

V preteklih dneh so številni mediji namigovali, da sta se na zadnjem medsebojnem srečanju ameriški predsednik Donald Trump in brazilski predsednik Jair Bolsonaro okužila s koronavirusom. Zaradi pritiskov javnosti sta se oba testirala. Rezultati so pokazali, da državnika nista okužena.

Nevarni koronavirus je okužil že cel svet, okužbam pa se niso izognili niti politiki, športniki in filmski zvezdniki. Med tistimi, ki naj bi bila okužena, so mediji brez dokazov izbrali konservativna voditelja držav – ameriškega predsednika Donalda Trumpa in brazilskega predsednika Jaira Balsonara. Oba sta nasprotno dokazala šele, ko sta pokazala izvide testov: Negativno.

Tovrstni medijski napadi pričajo, kako dominantni ameriški in globalni mediji ne zamudijo niti trenutka, da ne bi obračunali s Trumpom. Z zavajanjem so zopet hoteli vplivati na ameriške volivce pred letošnjimi novembrskimi predsedniškimi volitvami, a jih je ameriški predsednik utišal, ko je sporočil novico, da je negativen na testu. Pritisk medijev se je zgodil, ko je v javnost prišla informacija, da se je eden izmed članov Balsonarove ekipe staknil okužbo s koronavirusom.

Združene države Amerike beležijo več kot 3 tisoč pozitivnih okužb s koronavirusom
V ZDA beležijo že več kot 3 tisoč pozitivnih okužb s koronavirusom in 60 mrtvih ameriških državljanov. Ameriški predsednik Trump je sprejel rigorozne in restriktivne ukrepe v zveznih državah Kalifornija in New York, da se širjenje bolezni koronavirusa čim bolj uspešno zajezi in razglasil izredne razmere. Med drugim je ustavil letalski promet iz Evrope. Za zajezitev zdravstvene krize bo administracija Donalda Trumpa namenila 50 milijard dolarjev.

Luka Perš