fbpx

Posledica uvoza islamskih migrantov: Levičarji ugotovili, da sta “islamofobija” in “ksenofobija” v Nemčiji v porastu

Muslimani v Nemčiji sredi molitve na ulici (vir: twitter)

Nova raziskava v Nemčiji je pokazala, da je vedno manj Nemcev naklonjenih priseljevanju muslimanov v državo. Glede na porast stopnje kriminala, serijo terorističnih napadov in nepripravljenosti nemške oblasti, da se sooči z migrantsko krizo, rezultati ne presenečajo.

Več kot 44 odstotkov Nemcev verjame, da bi morali muslimanom prepovedati priseljevanje v državo, je po poročanju DW pokazala raziskava, ki so jo izvedli v centru za desničarski ekstremizem in demokracijo v Leipzigu.

Za primerjavo – leta 2014 je tako menilo 36,5 odstotka ljudi, tako da je na mestu vprašanje, kaj je bil tisti prelomni dogodek ali serija dogodkov, ki se je začela z letom 2015 in vabilom nemške kanclerke Angele Merkel, da vedno večji delež Nemcev verjame, da je v državi zadostno število muslimanov in jih ne potrebujejo še več.

Migrantska kriza trenutek streznitve
Ugibali bi lahko, da tako imenovani “islamofobija” in “ksenofobija”, ki so ju zabeležili raziskovalci, najbrž le imata zvezo s porastom posilstev, umorov, terorističnih napadov in drugih grozot, ki jih je poleg teroristov prinesla migrantska kriza. O opevanih kolonah zdravnikov in inženirjev ne duha ne sluha, zato pa se Nemci soočajo z epidemijo sodomitov, ki napadajo drobnico.

Posledice terorističnega napada s tovornjakom na božični sejem v Berlinu leta 2017. (Vir: Twitter)

Raziskava je pokazala da več kot ena tretjina Nemcev verjame, da tujci prihajajo v Nemčijo zgolj zato, da bi molzli socialno državo, medtem ko se 35,6 odstotka vprašanih Nemcev boji, da so njihovo državo preplavili tujci. Za primerjavo; zgolj vsak deseti vprašani naj bi verjel, da imajo Judje “še danes prevelik vpliv” ter da se ne ujemajo s preostalimi prebivalci v Nemčiji.

Ivan Šokić