fbpx

Previdno: Zaradi trojnega umora izdana tiralica za hrvaškega morilca, ki beži oborožen

Foto: PrintScreen

V Nemčiji iščejo Hrvata, ki naj bi ubil tri ljudi, med njimi tudi 6-letnega sina. Njegovi materi je krvavemu pohodu uspelo pobegniti, šlo pa naj bi za družinski prepir, ki se je končal s streljanjem. Za zločincem so razpisali tiralico. S petdesetimi policisti ga iščejo tudi psi, specialne enote in helikopter.

Malo nemško mesto Villingendorf, ki leži v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg, je pretresel strašen zločin, za katerega je osumljen Hrvat, 40-letni Dražen Dakić. Osumljen je umora treh ljudi, ki naj bi jih ubil v četrtek okoli pol desete ure zvečer. Ubil jih je doma, žrtve pa so bile njegov 6-letni sin, 29-letna ženska in 34-letni moški.

Po podatkih policije je Dakiću pobegnila mati ubitega dečka, poroča Bild. V policijski akciji trenutno sodeluje 50 policistov, na terenu za Dakićem preži več kot 80 avtomobilov, iščejo ga tudi s helikopterjem. Po neuradnih informacijah se je pred trojnim umorom med udeleženci zgodil prepir. Obstaja sum, da se je prepir nanašal na družinske zadeve in je šlo za “zločin iz strasti”.

Osumljenec je trenutno na begu, zanj je razpisana tiralica. Ta vključuje fotografijo in opis: Dakić je visok 1,77 metra, ima kratke temne lase, rjave oči in tanke ustnice. Nazadnje je nosil dolgo črno jakno, pobegnil pa je v zeleni seat ibizi.

Morilca so iskale tudi specialne enote s psi, zdaj se je stanje normaliziralo
Streljanje je Villingendorf povsem pretreslo. Policija je na kraj zločina prispela takoj in nemudoma začela iskati zločinca. Najprej s psi in specialnimi enotami, ki so preiskale bližnji gozd. Stanovalci majhnega mesta, ki so zvečer zapustili domove, so se domov lahko vrnili samo v spremstvu policije, saj se oboroženi Dakić prosto giblje. Po poročanju lokalnih medijev je policijo skrbelo predvsem to, da bi prišlo do še enega streljanja, ki bi bilo še hujše, saj bi se zgodilo na ulicah. Do zdaj se je stanje normaliziralo, prebivalci pa so se lahko že vrnili k svojim dnevnim aktivnostim.

A. L.