Putin z blokado in globo nad ruske medije: Umakniti morajo prispevke, v katerih ruski vdor označujejo za napad, invazijo ali vojno

Datum:

Ruski komunikacijski regulator Roskomnadzor je neodvisnim medijem naložil umik prispevkov, v katerih ruski vdor v Ukrajino označujejo z besedami napad, invazija ali napoved vojne, saj da gre za nezanesljive informacije. V nasprotnem primeru tvegajo blokado in globo. Roskomnadzor je več neodvisnih medijskih hiš vključno s televizijsko hišo Dozhd in največjim ruskim neodvisnim časnikom Novaja Gazeta obtožil širjenja nezanesljivih in družbeno pomembnih lažnih informacij.

Komunikacijski regulator se je odzval na zahtevo ruskega državnega tožilstva in medijem zagrozil z blokado, če s svojih platform ne bodo umaknili “nezanesljivih informacij”. Obenem jim grozi globa v višini do pet milijonov rubljev (60.000 dolarjev).

Zanesljive informacije lahko Rusi po navodilih Roskomnadzora najdejo na uradnih ruskih informacijskih kanalih. Moskva zaenkrat ni sporočila informacij o ruskih vojnih žrtvah, medtem ko iz Kijeva poročajo o veliki škodi na ruski strani.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...