Razmere v Iranu zrele za revolucijo, saj tamkajšnji ljudje želijo svobodo in demokracijo

Protestniki proti iranskemu režimu v Berlinu (foto: epa)

Iran se vse bolj mednarodno izolira, zaradi zadnjih zračnih napadov na iranske baze v Siriji, vse večjega nezadovoljstva iranskega ljudstva nad gospodarstvom in tudi zaradi zaplembe tajnih jedrskih dokumentov v Teheranu pa je videti, da bo njegovemu režimu počasi prišel konec. 

V nedeljo zvečer je Aaron Klein, glavni vodja Breitbart Jerusalem, dejal, da bi lahko ti pretekli dogodki bili temelj za uspešno revolucijo, da se uniči šiitski fundamentalistični iranski režim.

“Naj naštejemo vse težave,” je dejal Klein. “Režim ni dober. Iransko gospodarstvo je slabo. Iračani so nezadovoljni z dejstvom, da režim vzpodbuja teroriste in gradi vojaške baze v Siriji, namesto da bi gradil iransko ekonomijo. Naslednje je, da so Iračani zaskrbljeni, saj Izrael napada Iran in Sirijo, in Iran ne more storiti ničesar v zvezi s tem. Povrh vsega pa je Mossad pridobil tajne dokumente. Čas je za revolucijo v Iranu.”

Protest proti iranskemu režimu v Franciji. (Foto: epa)

Klein je dejal, da je čas ugoden za revolucijo. “Ta osupljiva operacija Mossada je zagotovo šokirala vojsko stražarjev islamske revolucije. Jasno je, saj lahko Mossad prodre v najbolj tajne iranske jedrske dokumente … verjetno je le peščica ljudi vedela za obstoju tega arhiva. To je tudi pokazalo iranskemu ljudstvu in iranski opoziciji, da ‘vsemogočne’ iranske vojske pravzaprav niso tako vsemogočne, saj niso mogle zaščititi teh dokumentov.”

“Torej, kaj želim povedati: Mossad, Izrael, mednarodna skupnost so razgalili iranski režim in ga niso le oslabili. In sedaj je čas zrel za revolucijo v Iranu. In upam, da bodo iranski ljudje, ki želijo svobodo in demokracijo, vstali.”

A. G.