Slovenski pohodniki povzročili škandal: Na najvišji gori na Hrvaškem izobesili jugoslovansko zastavo in sprožili vsesplošno zgražanje!

Datum:

Na najvišjem vrhu Velebita na Hrvaškem, 1757 metrov visokem Vaganskem vrhu, je te dni zaplapolala zastava SFRJ, ki naj bi jo po poročanju hrvaškega medija Jutarnji razprostrli ravno slovenski turisti. Dogodek je v hrvaških medijih sprožil vsesplošno zgražanje, kar kaže na večjo odsotnost jugonostalgije na Hrvaškem. Nekateri Slovenci pa še vedno očitno živijo v napačnem stoletju.

Zastava je bila v kratkem času umaknjena, pri tem pa je sodeloval tudi svetnik stranke Neodvisnih za Hrvaško (NHR) Elvis Gospić skupaj z drugimi planinci, ki so se v tistem času nahajali na gori.

Kot je povedal tudi predsednik zadrske veje NHR Mate Lukić, bi morali vsi gosti na Hrvaškem, v Zadrski županiji in mestu Zadar “pokazati spoštovanje in dostojanstvo ter imeti v mislih strahote, ki jih je ta narod preživel zaradi rdeče zvezde”.

Dogodek meče slabo luč na Slovenijo
V nasprotju z nekaterimi Slovenci, ki so navajeni na raznih proslavah namesto s slovensko zastavo mahati z jugoslovansko, se na Hrvaškem dobro spominjajo, proti komu so se morali boriti v vojni za dosego lastne neodvisnosti. Slovenci radi pozabljajo, da so tudi sami morali biti 10-dnevno vojno proti tej isti jugoslovanski rdeči zvezdi, da bi dosegli neodvisnost.

Vsekakor dogodek meče slabo luč na Slovenijo, ki se je v zadnjih dneh v evropskih medijih, z Levičino Violeto Tomić na čelu, izkazala za še kako jugonostalgično. Ob tem ne gre pozabiti nenehne prisotnosti jugoslovanskih zastav na državnih proslavah, kot tudi ne dejstva, da so ti isti jugonostalgiki še danes pripravljeni indoktrinirati svoje potomce v jugoslovanski mit.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...

Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na...

Poškodovani jamar rešen

Jamarskim reševalcem je iz jame pri Jelen brdu na...