Španija grozi, da bo po brexitu Britancem pričela zaračunavati 60 evrov za vstop v državo!

Španski premier Pedro Sanchez (vir: twitter)

Izsiljevanje Velike Britanije pred brexitom je pričelo presegati vse meje. Španska socialistična vlada je vzbudila pozornost, ko je zagrozila, da bo v primeru brexita brez dogovora pričela britanskim državljanom zaračunavati vstopnino v državo v višini 60 evrov. Socialistični premier Sanchez je pred tem skušal pogajanja izrabiti za priložnost, da bi si Španija v Veliko Britanijo delila pristojnost nad Gibraltarjem.

Španska socialistična vlada je zaostrila izsiljevanje z grožnjo Veliki Britaniji, da bo v primeru njenega izstopa iz Evropske unije brez dogovora pričela za vstop britanskih državljanov zahtevati vizum, za katerega bi zaračunala 60 evrov. Evropski parlament je sicer pred tem po poročanju Daily Maila razpravljal o zakonodaji, ki bi omogočila Britancem vstop v katerokoli državo EU brez vizuma vsaj do leta 2021 tudi v primeru, če dogovor o brexitu ne bi bil dosežen. A Španija je takšen načrt ogrozila, ko je na površje privlekla območje Gibraltarja, ki ga opisuje kot kolonijo.

Gibraltar (Foto: Facebook)

Španija že dalj časa izsiljuje Britance, da bi si pridobila pristojnost nad Gibraltarjem
A v resnici se Španija nikakor ne boji, da bi Velika Britanija izstopila brez dogovora, pač pa so v ozadju tipične ozemeljske težnje. Španski premier Pedro Sanchez je že novembra zagrozil, da bo z vetom blokiral dogovor med Veliko Britanijo in EU in tako skušal izsiliti deljeno pristojnost nad območjem Gibraltarja. To ozemlje je premier, ki ga med drugim podpira skrajno levičarska populistična stranka Podemos, opisoval kot sporno. Na to se je odzval tudi vodja Gibraltarja Fabian Picardo, ki je zavrnil španske težnje in ni želel poslušati Madrida.

J. Ž.

 • Andrej

  Če pogledam na zemljevid se mi zdi, da je zame kot zunanjega opazovalca Gibraltar na španskem ozemlju. Podobno, kot je Ceuta na maroškem. A jaz nisem diplomatski politik in tega ne razumem.

 • Anton

  super kar dajte, pa še na kozjejebcem ne pozabit zaračunat vstop v državo

  sarkazem press

 • Hunyađi

  Pravilno saj Anglija nima nič za pokazat v turizmu razen Londonskega Westmimistra.

  • stane

   Ja,pa ogromno opicjih negroidov,ki jih vsak dan pobijajo. Kdo bo pa sel v taksen ZOO vrt?
   Pameten ze ne.

 • xtc

  Socialuist bo kmalu padel.
  Španci pa na giblartar lahko ppozabijo ne bodo ga videli.
  Definitivno pa se lahko špancem zgodi kaj podobnega ,ko bodo hoteli v VB.
  Sicer pa Brexit je vse večja težava ne Britancev(čeoprav posledice zanje bodo),veliko bolj za EU birokrate in Merckelco in macrona,saj je jasno ,da lahko iz Eu hitro pobrišejo Italijani,Čehi,Poljaki in avstrijci,v primeru zmage desnice v Španiji pa ni izključeno tudi ta sploh ,če desnim uspe zlimati surogat za Franca.

 • xtc

  Definitivno je nekajjasno,če Evropa ne bo zrinila in zmanjšala ter pristrigla peruti bruseljskim birokratom in anarholiberalno socialističnim multikultarjem bo EU začela razpadati iz povezave bodo iztopile tiste države,ki bodo zaščitile narodne interese ostali del pa bo utonil v vojni,ki se jo bo skušalo izvoziti na mirne dele.

  • stane

   Vsaka tvorba,tudi EU je taka,ki ni enotna pri zunanji politiki,ni vec enotna tvorba,ampak razpadajoca,kar EU ze je.
   EU vec ni,sengna vec ni. Unicili so vse. Se posamezne nacionalne drzave propadajo zaradi prodirajocega radikalnega islama,ki ima samo en cilj;pokoriti Evtopejce,belega cloveka istrebiti,tudi na najokrutnejsi nacin. To se ze dogaja v Evropi.
   Svedske ni vec,krscanstva na Svedskem skoraj ni vec. Sledi Nemcija,ki gospodarsko stagnira,Spanija financno na tleh,Anglija,Francija in se nekatere drzave,tudi jug/Italije je v tezavah.
   Razmislite Evropejci kaj pocnete. Kolaps je viden na vsakem koraku. Kaj nas se pa caka,raje ne pomislim.
   Vse zaradi izmisljene humanosti in prevelike naivnosti in norosti levicarskih vlad,ki niso s svojimi experimenti ravno v normalnosti.

 • hle

  Vso tole dogajanje okrog brexita nam lepo kaže kako nezdrava postaja tale Evropska združba mislim da če bi danes ponovili referendum bi bil rezultat še bolj prepričljiv za odhod z te ladje norcev