fbpx

Španija: Maročan vdrl v šolo in grozil, da bo otroke zaklal kot jagnjeta!

Foto: Twitter

Maroški moški je povzročil paniko, ko je vdrl v madridsko šolo in v eni od učilnic zavpil “Alahu akbar” ter pri tem grozil, da bo otroke zaklal kot jagnjeta.

Maroški moški je vdrl v madridsko šolo v Španiji in v učilnici, kjer so bili tri leta stari otroci, zavpil “Alahu akbar” ter zraven grozil, da bo otroke zaklal kot jagnjeta. Skrbnik šole ga je zadržal do prihoda policije, ki je moškega aretirala.

Zastrašujoča izkušnja za otroke in starše
Daily Mail poroča, da so po prihodu policije 46-letnega moškega pridržali zaradi nasilnega vloma, povzročene škode in groženj. Moški je med napadom v roki nosil steklenico, za katero so sprva mislili, da je v njej strup, a je bilo kasneje ugotovljeno, da je prazna. Maročan sicer ni bil oborožen, znano pa je, da trpi zaradi težav z duševnim zdravjem.

Lokalni mediji navajajo, da osumljenec ni imel nobene povezave s šolo, starši otrok pa so trenutno v “velikem šoku”. Nihče ni bil ranjen, vendar je bila to za šolo zelo zastrašujoča izkušnja.

V Španiji je bilo od začetka leta 2015 aretiranih več kot 250 osumljenih džihadistov, od tega 206 po tem, ko so junija 2015 povečali nadzor v boju proti terorizmu.

D. Š.