Tiger v ruskem živalskem vrtu napadel oskrbnico

Datum:

Tiger je v ruskem živalskem vrtu skočil na nič hudega slutečo oskrbnico, zgroženi obiskovalci, ki so videli ta prizor, so poskušali tigra od napada odvrniti s kričanjem in metanjem predmetov.

Tiger po imenu Typhoon je skočil na oskrbnico, potem ko je bila njegova kletka odprta. Njeno življenje je bilo rešeno, ko so šokirani obiskovalci začeli vpiti ter metati kamne, stole in druge stvari v zver. Huje poškodovano žrtev so odpeljali v bolnišnico in po zadnjih podatkih je napad preživela.

Grozljivi prizor opazovali tudi otroci
Vera, očividka v živalskem vrtu, je dogodek opisala kot grozljiv, slišala je krike, jok, med ljudmi pa so se širile govorice, da je tiger ženski odtrgal lasišče. Vera je dodala, da so zdravniki prišli hitro in da so žrtev v vsega petih minutah po napadu odpeljali v bolnišnico.

Sibirski tiger – največja mačka na svetu – naj bi bil med vnosom hrane na drugem koncu ograjenega območja zaprt v kletki. Očitno pa je prišlo do napake in je mačka oskrbnico zlahka napadla.

Tigra ne bodo ubili, saj je to njegov naravni nagon
Iz ruskega živalskega vrta so sporočili, da se tigru ne bo nič zgodilo in da se plenilca ne krivi za napad na oskrbnico. Hkrati pa je to prvič, da se je zgodil takšen napad, zaradi česar so že začeli z uradno preiskavo, s katero bodo ugotovili razloge za tragedijo.

Tiskovni predstavnik je dejal: “Sibirski tiger je teritorialna žival. Zaščita njegovega ozemlja je njegov naravni nagon. Žival se je odzvala povsem naravno in nagonsko. To ni bil napad, ampak naravna obramba ozemlja.”

D. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...