fbpx

Srbski medij: Radoje Zvicer pobegnil k ljudem balkanskega narko kralja Darka Šarića v Južnoafriško republiko!

Radoje Zvicer in Darko Šarić. (Foto: Posnetek zaslona-Hobotnica, Twiter)

Vse kaže, da je po poročanju srbskega medija Srbija danas vodja Kavaškega klana Radoje Zvicer pobegnil v Južnoafriško republiko. Tam se je skril v kriminalni mreži balkanskega narko kralja Darka Šarića, ki je dlje časa deloval v tej državi. Rekordna zasežena pošiljka kokaina na Malti pa je bila del akcije Trojanski konj pod vodstvom ameriške agencije FBI. Ob koncu članka razkrivamo lastnika dveh slovenskih podjetij, ki sta za slovensko celico Kavaškega klana opravljala prevoze prepovedanih drog po Sloveniji in Balkanu.

Vodja zloglasne črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan Radoje Zvicer se nahaja na begu v eni izmed držav Južne Amerike. Pred kratkim se je nahajal tudi v Južnoafriški republiki, kjer se je sestal s svojim sodelavcem Vasilijem Vaskom Rafailovićem. V tej državi pa je v preteklosti več let bival dolgo let vodilni preprodajalec kokaina v Evropi, Darko Šarić. Dolgoletni balkanski narko kralj je bil brez skrbi, saj so ga varovali podkupljeni lokalni policisti.

Šarić je vzpostavil sodelovanje z južnoafriškim podzemljem leta 2011, ko je bil umorjen vodilni mafijec v tej državi, Cyrila Bika. V tistem streljanju pa je bil ranjen Šarićev sodelavec Dobrosav Gavrič. Le ta je bil v Srbiji obsojen na 35 let zapora zaradi umora Željka Ražnatovića Arkana. Vir v Srbiji danas navaja, da so prav Šarićevi stiki iz Južnoafriške republike pomagali, da naj bi Zvicer pred oblastmi v Južni Ameriki pobegnil v Južnoafriško republiko. Osrčje Šarićeve skupine v tej afriški državi tvorijo člani Pljevalskega klana. Vodi ga oseba z vzdevkom Stric Sam.

Radoje Zvicer naj bi se skrival pri ljudeh Darka Šarića. (Foto: Posnetek zaslona-Srbija danas)

Vendar po pripovedovanju vira organi pregona vedo za Zvicerovo skrivališče v Južnoafriški republiki. Vodja Kavaškega klana tako ni vedel, da je Rafailović že dlje časa pod nadzorom Interpola zaradi umora Đorđeta Boreta. Interpolu pa je uspelo locirati klic, ko je na območje Južne Afrike prispel pred približno dvajsetimi dnevi. Pred tem se je uspešno skril v Los Angelesu, kjer z računa svoje sestre Rafailović nakazal večje zneske v Črno goro in Južnoafriško republiko. Prav omenjene transakcije pa so zadostovale, da so organi pregona povezali Zvicerja in Rafailovića.

Operacija Trojanski konj v več evropskih državah pod vodstvom ameriške agencije FBI je razbila večje kriminalne skupine, ki so trgovali s prepovedanimi drogami, orožjem in prali denar. Največjo škodo je doživel Kavaški klan. Enako se je tudi razkrilo, da je bil naročnik zasežene pošiljke kokaina iz Malte Kavaški klan.

Klemen Kadivec. (Foto: Posnetek zaslona- Pressreader)

Tako so slovenski mediji razkrili, da sta Klemen Kadivec in Filip Vrzić bila med osrednjimi igralci slovenskega dela Kavaškega klana. Kadivec je za potrebe prevozov droge uporabljal podjetje Futurea Transport Darka Nevzatovića. Le ta je postal žrtev izsiljevanja Kadivca in mu je posledično naraščal dolg. Zato so morali ustanoviti še eno podjetje. To je bilo podjetje Sloit Transport, ki so ga ustanovili v začetku leta 2019. Kot lastnik podjetja je naveden Marko Novak iz Brkinov. Tudi sam ima registrirano samostojno podjetje na svoje ime, kjer se ukvarja z avtoprevozništvom. Le to je registrirano na istem naslovu kot Sloit Transport v Črnem Kalu, kažejo javno dostopni podatki.

Luka Perš