STA zavajajoče in neprofesionalno o pismu ameriških generalov, ki so kritičnih do Bidna

Ameriški predsednik Joe Biden (foto: EPA)

Več kot 120 upokojenih ameriških generalov in admiralov je preko vikenda podpisalo odprto pismo v katerem kritizirajo trenutnega predsednika Joeja Bidna. Pisma se je še posebej dotaknilo uredništvo STA, kjer so malodane spisali apologijo vsega, kar je, odkar je prisegel kot predsednik ZDA, storil Biden.

Nekaj čez 120 upokojenih generalov in admiralov ameriških oboroženih sil je v odprtem pismu ameriškemu predsedniku Bidnu opozorilo na probleme s predsedniškimi volitvami 2020, ki še zdaleč niso razčiščeni. Do predsednika Donalda Trumpa sovražni mediji so za predsednika razglasili Joeja Bidna in od takrat naprej milijon nepravilnosti povezanih z ilegalnimi glasovnicami, krajo glasov, in ostalimi manipulacijami na dan in več tednov po volitvah, skušali pomesti pod preprogo.

Pismo izpostavlja vse nadvse tehtne in upravičene pomisleke glede potez, ki jih je leva administracija pod taktirko Bidna povlekla v svojih prvih mesecih od vstopa v Belo hišo. Upokojeni generali in admirali so tako problematizirali ponovno odpiranje meje, kar ogroža nacionalno varnost in povečuje stopnjo “trgovine z belim blagom, dejavnost narkokartelov, vstopa teroristov v držav, nevarnosti za zdravje in covid-19 nevarnost ter humanitarne krize.”

Upokojenci problematizirajo ilegalce
Generali so izpostavili še problematiko ilegalcev, ki negativno vplivajo na ameriško ekonomijo, znižujejo plače, povečujejo stopnjo kriminala in v nekaterih državah celo nelegalno volijo. Pri STA so se čutili dolžne izpostaviti, da “nezakoniti priseljenci v ZDA sicer ne morejo voliti, ker se za volitve ne morejo niti registrirati”. So pa pri STA zamolčali, da številne zvezne države v rokah demokratov ob prihodu na volišče in prevzetju glasovnice sploh ne zahtevajo osebne identifikacije.

Hunter in Joe Biden (Foto: epa)

Generali so problematizirali tudi Bidnov odnos do Kitajske, ki glede na početje Bidnovega sina Hunterja, ne more presenečati. Ravno tako so se upokojeni generali in admirali zavzeli za svobodo govora in brzdanje tehnoloških velikanov. Ob tem so bili kritični do oživljanja iranskega jedrskega sporazuma in poudarili, da morajo ZDA podpreti Izrael. Na domačih tleh so generali kritični do ustavitve izgradnje naftovoda Keystone, s katerim so ZDA dosegle energetsko neodvisnost, zdaj pa so ponovno pahnjene na milost in nemilost do ZDA sovražno nastrojenih držav. Kritični so tudi do implementacije kritične rasne teorije v ameriški vojski, dvom pa izražajo tudi zaradi Bidnove psihične in fizične kondicije kot vrhovnega poveljnika.

Zdaj želijo braniti ustavo
“Naša država je pod sedanjo vlado in demokratskim kongresom zavila ostro v levo proti socializmu in marksistični obliki tiranske vlade,” so še zapisali generali in v isti sapi pozvali k izvolitvi novih kandidatov, ki bodo branili ustavo.

Pri STA so izpostavili, da je upokojeni admiral Mike Mullen sporočil, da “to pismo škoduje ugledu ameriške vojske in državi.” V tem času naj bi se obrambni minister Lloyd Austin ukvarjal z lovom na sence, za cilj si je namreč izbral izkoreninjenje “desničarskih ekstremistov” v ameriških oboroženih silah. Resnici na ljubo, to pismo nima nikakršnega vpliva, ne na ameriško politiko, ne na ugled vojske in ZDA kot države. Ameriška vojska je svoj ugled zapravila na zadnjih volitvah, ko je stala ob strani in opazovala, kako so levičarji ukradli volitve in poteptali ustavo. Te dni je še v Mjanmarju več ustavnosti kot v ZDA.

Celotno pismo je moč prebrati TUKAJ.

Ivan Šokić