fbpx

Tanja Fajon se hvali z obiskom iranskega veleposlanika – sta se pogovarjala tudi o šeriatskem pravu ter pranju iranskega denarja pod nekdanjo upravo NLB?

Foto: Twitter

“Z veleposlanikom Islamske republike Iran Kazemom Sahefijum sva v moji pisarni Evropskega parlamenta izmenjala poglede na aktualne razmere, posebej pa me je seznanil z izzivi glede spoštovanja jedrskega dogovora iz leta 2015, potem ko so ZDA naznanile umik. EU dela vse, da sporazum ohrani.” Tako je na Twitterju danes oznanila prvakinja SD ter evroposlanka Tanja Fajon in ob tem objavila celo fotografiji s srečanja.

Srečevanja poslancev in poslank Evropskega parlamenta z diplomatskimi predstavniki tujih držav sicer niso nič posebnega, a vendarle ima srečanje Tanje Fajon z iranskim veleposlanikom poseben pomen. Fajonova namreč kot levičarka velja za (vsaj deklerativno) borko za pravice žensk, Iran pa na tem področju nikakor ne more biti zgled.

Še več, v muslimanskih državah še vedno obstaja usmrtitev s kamenjanjem, takšno prakso pa so nedavno izvajali prav levičarski protestniki, ki so kamenjali upodobitev premierja Janeza Janše. Očitno Fajonova takšen način podpira.

Zanimivo bi bilo tudi izvedeti, ali se je Fajonova z iranskim diplomatom kaj pogovarjala o pranju iranskega denarja v NLB. Kot je znano, tako opevani NPU na tem področju ni opravil svoje naloge, saj nobeden od storilcev iz tedanje uprave NLB, ni bil kaznovan za zlorabo največje državne banke.

Medtem pa so mainstream mediji posvečali teatralnim hišnim preiskavam v primeru Zdravka Počivalška (in verjetno se bo tudi tokrat izkazalo, da razen politične diskreditacije iz vsega tega ne bo nič). Skratka, iranski veleposlanik je očitno potrkal na prava vrata, če išče nekoga, ki bo zaščitil interese njegove države. Kar pa seveda ne bo zastonj.

Demokracija