fbpx

Končan napad talibanov v Kabulu; 6 ubitih, več ranjenih

Foto:epa

V središču afganistanske prestolnice Kabul je odjeknila velika in močna eksplozija bombe, ki ji je sledilo še več strelov. Zunanje ministrstvo Španije je najprej sporočilo, da gre za napad na špansko veleposlaništvo, a se je nato izkazalo, da je bil tarča bližnji hotel, kjer je nastanjenih veliko tujcev. Odgovornost za napad so že prevzeli talibanski uporniki.

Bomba je odjeknila v predelu Kabula, kjer ima sedež več tujih nevladnih organizacij; tam pa stanujejo tudi številni člani tujih vlad. Število žrtev do sedaj ni znano, poroča STA po podatkih francoske tiskovne agencije AFP.

Britanski BBC poroča, da naj bi talibanski borci pred hotelom najprej razstrelili avtomobil, nato pa vstopili v hotel. Afganistanska policija poroča, da so skrajneži znotraj napadenega območja veleposlaništev zažgali več oklepnih vozil.

Po skoraj desetih urah spopadov se je končal napad talibanov na gostišče v afganistanski prestolnici Kabul. Pri tem so bili ubiti dva španska policista in štirje afganistanski policisti. Ranjenih je bilo devet civilistov in afganistanski policisti. Prav tako so bili ubiti vsi štirje napadalci, je sporočila afganistanska policija.

V zadnjem obdobju talibani stopnjujejo napade proti vladnim ciljem in predstavnikom tujih držav. V tem tednu so že izvedli en napad, in sicer na afganistansko letališče v Kandaharju, ki je trajal 27 ur. Ob koncu napada je bilo več kot 50 smrtnih žrtev, med njimi tudi ženske in otroci.

A. D., STA