fbpx

To je dober človek s pištolo, ki je streljal na napadalca, odgovornega za pokol v Teksasu

Foto: Facebook

O zadnjem strelskem pohodu, ki je pretresel Američane, na plan prihajajo nove podrobnosti. “Dobremu človeku s pištolo”, ki je po poročanju medijev ustrelil in ranil napadalca v baptistični cerkvi med nedeljskim obredom v Teksasu, je ime Stephen Willeford.

Petinpetdesetletni lokalni vodovodar je po navedbah britanskega Daily Maila tisti, ki je ustrelil 26-letnega Devina Patricka Kelleyja. Willeforda opisujejo kot motorističnega navdušenca, ki sicer nima vojaških izkušenj, a o orožju očitno le ve dovolj, da mu je uspelo ustreliti krivca za morilski pohod.

Po navedbah očividca je Willeford ustavil napadalca tako, da ga je ustrelil zunaj cerkve, nato pa mu je sledil. “Naš sosed je zelo dober človek, velik kristjan, je najbolj prijazen človek na planetu, saj je vsakomur pripravljen priskočiti na pomoč.” Poleg tega je povedal, da je ta otroški prijatelj njegovega očeta. “Prišel je s pištolo v roki in se skril za avto in streljal na napadalca. Če ne bi bilo njega, se moški ne bi ustavil,” je glede Willeforda povedal in dodal, da je ta po tem, ko se je napadalec spravil v svoje vozilo, da bi se odpeljal, streljal skozi steklo avtomobila, da bi ga zaustavil.

Foto: Facebook

Uradno njegove identitete še niso potrdili
Očividec pravi, da se je napadalec z avtomobilom zaletel in poudaril, da bi lahko bilo izgubljenih še več življenj, če prijatelja Willeforda v tistem trenutku ne bi bilo tam. Organi kazenskega pregona so sicer poročali o tem, da je strelec v napadu izpustil svoje orožje po tem, ko ga je ustrelil eden izmed državljanov, kar pomeni, da njegova identiteta še ni bila uradno potrjena.

Po navedbah številnih medijev naj bi Willeford skupaj z Johnniejem Langendorffom iz soseščine v tovornjaku sledil Kelleyju, dokler ta ni zapeljal s ceste. Nato so napadalca našli mrtvega v vozilu, ni pa še jasno, ali si je sam vzel življenje ali je umrl zaradi strelskih ran, ki mu jih je zadal  Willeford. Tako Willeforda kot tudi Langendorffa imajo zaradi njunega poguma za heroja.

H. M.