fbpx

Tožba letalskega sindikata uspela: Leti American Airlines s Kitajsko ustavljeni

Stevardese z zaščitnimi maskami (foto: EPA)

Sindikat ki zastopa pilote ameriške letalske družbe American Airlines je v četrtek, 30. januarja 2020, proti omenjeni letalski družbi vložil tožbo v kateri zahtevajo takojšnje prenehanje letov med ZDA in Kitajsko. Kot razlog so navedli zdravstveno grožnjo, ki jo za vse predstavlja koronvirus 2019-nCoV.

Potem, ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) prejšnji teden razglasila novi koronavirus za grožnjo javnemu zdravju, so številne letalske družbe preklicale lete v in iz Kitajske.

Izjema je po poročanju CNBC letalska družba American Airlines. Medtem, ko so odpovedali lete na relaciji Šanghaj-Los Angeles, okoli 58 letov s kitajske v Forth Worth v Teksasu ostaja.

https://twitter.com/contrariansmind/status/1223152409456922624?

S koronavirusom je po zadnjih informacijah okuženih okoli 17.480 ljudi, število smrti se je povzpelo na 362, število ljudi, ki so si opomogli pa na 493 – slednje je tudi ena redkih dobrih novic.

Mejo s Kitajsko zaprli Mongolija in Rusija
Zaradi zamejevanja širjenja okužbe z virusom so že pred časom mejo s Kitajsko zaprli Mongoli, nedavno so ta ukrep sprejeli tudi Rusi. “Da bi se poskrbelo za zdravje članov posadke in potnikov American Airlines se morajo sprejeti vsi preventivni ukrepi,” so zapisali v Association of Professional Flight Attendants.

Omenjeni sindikat predstavlja 15 tisoč pilotov je svojim članom, ki letijo na Kitajsko naročil naj zavrnejo polet. Kot razlog za zavrnitev poleta naj bi navajali deklaracije WHO in CDC. Pri American Airlines so dan kasneje le uvideli, da je bolje če enostavno odpovejo vse lete na Kitajsko.

Ivan Šokić