Tragična novica iz Srbije: Covid usoden za celotno družino

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Srbski mediji pišejo o tragični zgodbi –  covid je bil namreč usoden za celotno družino. Dvainpetdesetletni Dejan je bil v bolnišnico sprejet v začetku septembra, prav na svoj rojstni dan. Dva dneva za tem mu je za posledicami infarkta umrl oče, ki je bil ravno tako pozitiven na covid. Malo za tem so hospitalizirali še Dejanovo mamo, ki je nato umrla 16. septembra. Na koncu je umrl tudi Dejan.

Dejan je bil prepričan, da se mu bo uspelo izvleči iz bolezni, je za Blic povedal njegov prijatelj. Boj je bil naporen, a je vseeno verjel v zmago. Portir oziroma natakar iz Jagodine je na družabnem omrežju pisal o kruti usodi svojih staršev, v kratkem času se je moral posloviti od obeh. Prijatelju je iz bolnišnice pošiljal tudi svoje fotografije, medtem ko je bil zaradi hujše oblike bolezni na kisiku.

Da mu je umrla mama, Dejan najprej sploh ni vedel – umrla je le nadstropje nad njim. Izvedel je šele, ko je začel dobivati sporočila oziroma klice, prek katerih so mu prijatelji in znanci izrekali sožalje. bil je žalosten, ker je v osmih dneh izgubil tako očeta kot tudi mamo, a zase je prijateljem zatrjeval, da mu gre na bolje. S prijateljem se je dogovarjal, da se bosta kmalu dobila na kavi. A žal se to ni zgodilo, manj kot mesec dni za svojo mamo je bitko s covidom izgubil tudi sam.

Sara Bertoncelj