Tragično: Od svojih treh otrok, ubitih v terorističnem napadu v Šrilanki, se je poslovila družina danskega milijarderja

Foto: epa

Na Danskem se je odvijal žalosti poln pogreb, na katerem so pokopali tri otroke danskega milijarderja, ki jih je ubil islamski skrajnež skupaj s še 250 drugimi nedolžnimi kristjani na veliko noč v Šrilanki.

Modni mogotec Anders Holch Povlsen, žena Anne ter njuna hčerka Astrid so danes pokopali svoje tri najdražje otroke, sestri in brata, ki so umrli v terorističnem napadu na Šrilanki.

Pogreb so spremljali tudi mediji, ki so ujeli globoko žalovanje za umrlimi otroki Alfredom, Almo ter Agnes. S fotografij je razvidno, kako Anders tolaži svojo ženo ter edino preživelo hčerko pred tremi krstami, pokritimi s cvetjem.

Foto: epa

Današnjega pogreba se je udeležila tudi številna danska kraljeva družina in celo danski premier Lars Lokke Rasmussen. Na žalni slovesnosti prejšnji teden je oče treh otrok družinsko izgubo opisal kot popolnoma nerazumljivo in se zahvalil družini, prijateljem in sosedom danskega mesta Brande za njihovo ljubezen in podporo ter obljubil, da bodo skupaj lažje prebrodili družinsko tragedijo.

Foto: epa

Spomnimo, da je družina velikonočne praznike preživljala v Colombu v Šrilanki, ko so islamski teroristi sprožili smrtonosno eksplozijo, v kateri so umrli trije Povlsenovi otroci, eden pa je k sreči preživel. Še vedno pa ni znano, ali je kakršnekoli poškodbe utrpel tudi Povlsen sam.

Povlsenovi otroci so umrli le nekaj dni potem, ko je naznanil, da jim bo prepustil svoja posestva, poroča Dailymail. Par ima namreč v lasti kar 11 posestev na Škotskem, grad s posestvom 526 kvadratnih kilometrov. Povlsen velja za največjega zasebnega lastnika v Veliki Britaniji, s svojim lastništvom presega vojvodo Atholla in valižanskega princa. Milijarderjev oče Troels je pričel graditi modni imperij s samo eno trgovino, ki je vrata odprla leta 1975. Povlsen ima sedaj 15 tisoč zaposlenih in ima v lasti znamke, kot sta Jack & Jones in Vero Moda, doslej je ustvaril bogastvo v vrednosti 5,4 milijarde angleških funtov.

C. Š.