Trump okrivil Obamo za rusko vpletanje v politično kampanjo na predsedniških volitvah v ZDA

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek dejal, da verjame v rusko vpletanje v lanskoletne predsedniške volitve v ZDA. Za to je okrivil nekdanjega predsednika Baracka Obamo in zahteval opravičilo za vse krivice, ki se mu dogajajo.

Trump je to sporočil prek tvita in zatrdil, da preiskave o njegovi kampanji doslej niso odkrile nobenega dokaza o tem, da je bil kdo od njegovih vpleten z Rusi. Obamo je obtožil, da ni storil skoraj nič proti ruskemu vpletanju v volitve, ker ni hotel pokvariti pričakovane zmage demokratske kandidatke Hillary Clinton.

Trump je lani med kampanjo javno prosil Ruse oziroma njihove hekerje, naj najdejo izbrisano elektronsko pošto, njegov tiskovni predstavnik Sean Spicer pa je na ponedeljkovi novinarski konferenci Bele hiše zagotovil, da se je takrat le šalil.

Trump sicer pojasnjuje, da Obama ni storil ničesar, da ustavi Ruse, ker je pričakoval zmago Clintonove in bi obtožbe na račun Rusije v času kampanje pomagale Trumpu, zato je molčal. Trumpove obtožbe na račun Obame, da je s tem, ko ni odločneje ukrepal proti ruskemu vpletanju in kažejo v smer, da je v bistvu sodeloval z Rusi ter oviral preiskavo, so bile pozitivno sprejete tako na televiziji Fox kot med Trumpovimi podporniki.

C. Š., STA

  • Olga

    Trump je v sto dneh naredil več kot Obama v osmih letih!
    Obama je sodeloval tudi v rušenju legitimne vlade v Makedoniji s Sorosovimi plačanci! Povzpeli so se diktatorji kot Putin in Erdogan! Ogrozil je svetovni mir!
    Vzeti mu je treba Nobelovo nagrado in ga spraviti v zapor!

  • mannuro

    Ne pozabiti, da so ravno ameriški agenti nedovoljeno prisluškovali, našima dvema “budaloma” pri pogovoru o arbitraži. Potem pa prisluhe izročili hrčkom. Vse to pod Obamino administracijo. bi bilo že dobro izkoristiti priložnost pri Trumpu, da se to morda razkrije, kdo in kaj, je bil v ozadju.