V 16. ameriških zveznih državah bodo zaščitili življenja nerojenih otrok od spočetja naprej! Kdaj jim bo sledila Slovenija?

Foto: iStock

Predsedniški mandat je Donaldu Trumpu uspelo osvojiti tudi zaradi obljube ameriškemu narodu, da bo promoviral kulturo življenja in se zavzemal za spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti. Po silnem nasprotovanju demokratov in ameriškega abortivnega lobija, ki skušajo izpodbijati vsak Trumpov predlog v podporo kulturi življenja, na primer pri imenovanju vrhovnega sodnika Kavanaugha, je ameriška pro-life scena ponovno prevzela pobudo za večjo zaščito nerojenih otrok. Senat ameriške zvezne države Alabame je namreč v torek z veliko večino potrdil predlog zakona o skoraj popolni zaščiti življenja nerojenih otrok! Ameriška zvezna država Alabama je sprejela novo zakonodajo s področja pravice nerojenih otrok do življenja. Po novi zakonodaji je v Alabami potrebno spoštovati življenje nerojenega otroka od spočetja naprej, poroča STA.

Zakon o “bitju srca”
S sprejemanjem nove zakonodaje, ki bo končno priznala pravico do življenja tudi nerojenim otrokom, so začeli v kar 16 ameriških zveznih državah. Za razliko od drugih zveznih držav, kjer je kirurški splav prepovedan od trenutka, ko pri nerojenem otroku zaznajo srčni utrip, kar ustreza 6. tednu nosečnosti, so v Alabami šli dlje in so popolnoma prepovedali nasilno končevanje nerojenih življenj. Opravljanje kirurških splavov bo postalo kaznivo, zdravnikom, ki bi poseg poskušali izvesti, je zagrožena 10-letna zaporna kazen, v primeru izvedenega kirurškega splava pa je predvidena kazen 99 let zapora. Oglasili so se tudi zagovorniki splava, ki v skladu z levičarsko ideologijo trdijo, da gre za poseganje v temeljne pravice žensk, vendar ima Alabama za potrditev zakonodaje zagotovljen tudi podpis republikanske guvernerke Kay Ivey.

Na kateri točki postane otrok “zarodek”, ki se ga lahko ubije? (vir: twitter)

Ženskam bodo pomagali in kazensko preganjali zdravnike, ki bi opravljali kirurške splave
Kot so povedali senatorji, ki so sprejeli zakonodajo, s sprejemom zakona v podporo rojstvu vsakega nerojenega otroka skušajo v zakonodajo vključiti spoznanja medicinske in drugih strok, ki pritrjujejo dejstvu, da se življenje začne s  spočetjem in da tega procesa ni mogoče prekiniti, ker se konča z rojstvom otroka, splav pa razumejo kot uboj nerojenega otroka. Zakon je bil sprejet s 25 glasovi za in 6 proti. Senatorji so hkrati z zakonom napovedali tudi financiranje programov v pomoč ženskam, ki so v kakršnikoli stiski v zvezi z nosečnostjo. V svojih obrazložitvah so pozvali zvezni državi Virginijo in New York, kjer je pod določenimi pogoji mogoče končati življenje nerojenega otroka celo v zadnjem trimesečju. Senatorji so še poudarili, da je zakon v podporo nerojenim otrokom del zavzemanj za spremembo odločitve vrhovnega sodišča ZDA v primeru Roe proti Wade, ki je omogočilo nepremišljeno končevanje življenj nerojenih otrok v Ameriki.

Predsedniški mandat je Donaldu Trumpu uspelo osvojiti tudi zaradi obljube ameriškemu narodu, da bo promoviral kulturo življenja. (Foto: epa)

 

Odločitev senatorjev Alabame ima po vsem svetu izjemen odmev. V mnogih državah so napovedani množični shodi v podporo življenju, ki jih organizirajo pro-life združenja, nedavno pa so shode proti končevanju življenj nerojenih otrok organizirali v Kanadi in Angliji. Zanima me, kdaj bomo za tako pogumno zaščito življenj nerojenih otrok, kot so to storili v Alabami, dovolj dozoreli tudi Slovenci? Razlogov za takšen korak je več kot dovolj!

Franci Donko

 • Goran Hvala

  a pol bo trump placeval vse bastarde? al jih bodo davkoplacevalci? tak kot je to v praksi pri samohranilkah…kriv je pa tip ker sama ne zna zascite uporabljat… babe bi se plodile sam ne na svoj racun… in to bi se podpiral..

  • garfi

   bastard

 • skorpijon93

  za razliko od SLovenije gre ZDA zelo dobro, nimajo težav z begom možganov, kot samo temu priča v sloveniji zadnjih 7 let ko se je izselilo največ državljanov po osmaosvojitvi, nasprotno pa imajo v ZDA ogromno dobrih univerz, kampov in drugih šol, ki privabljajo tuje , visokoizobražene delavce iz vsega sveta , javni dolg je še vedno visok, revščina v ZDA je dosegla – pred krizno raven, zdravstvo in vojska nista v razsulu kakor v Sloveniji, brezposelnost v ZDA je na rekordno nizko ravni , v Sloveniji pa se brezposelnost znižuje na račun izseljevanja

 • Andrej

  Američani dokazujejo, da razvoj ne pomeni dovoljenje za ubijanje.

 • garfi

  pod krinko pročojs so leWaki umorili 60 MILIJONOV nerojenih otrok
  kjerkoli so močni je smrt in trpljenje
  če se bo Trump spustil v kakšno vojno bo podrl vse kar gradi

 • xtc

  Definitivno pravilon,splav je rešitev le v skrajni sili oz. v izrednih primerih in razmerah ni pa to igračka in kot tako ,danes je ogromno kontracepcijskih sredstev.

 • Olga101

  Tudi verski skrajneži v Sloveniji zahtevamo prepoved splava! Zahtevamo pa tudi smrtno kazen z zažigom na grmadi za žensko, ki bo splavila!