fbpx

V Franciji razkrili posledice ‘velike zamenjave’: Samo v Parizu delež neevropskih otrok od leta 1968 zrasel za tretjino!

Migranti v Parizu (Foto: epa)

Skupina France Stratégie povezana s kabinetom francoskega predsednika vlade je objavila podatke o naraščajočem številu otrok neevropskih migrantov v francoskih urbanih območjih. V Parizu se je število takih otrok od leta 1968, ko so predstavljali 6,5 odstotkov prebivalstva,  povečalo na kar 36,6 odstotkov v letu 2015.

Objavljene številke so porazne za domače francosko prebivalstvo, število migrantskih otrok iz leta v leto narašča, število francoskih otrok je vsako leto nižje.

Velika zamenjava tako ni več zgolj fenomen, ki ga v teoriji opisujejo avtorji tako imenovane francoske nove desnice, temveč dejstvo pred katerim si je nemogoče zatiskati oči. Francozi so v svoji lastni državi, svoji lastni domovini vsako leto bližje temu, da postanejo manjšina.

Francozi imajo vedno manj otrok
Če se je v Parizu delež otrok neevropskih migrantov s 6,5 odstotka leta 1968, povečal na 36,6 odstotka v 2015, pa je v določenih okrožjih stanje še veliko slabše. V okrožju Seine-Saint-Denis je kar 77 odstotkov vseh otrok neevropejcev, na območju Clichy-sous-Bois ta delež znaša 83 odstotkov, poroča Breitbart.

Prizanešeno ni bilo niti drugim večjim francoskim mestom. V Marseillu se je delež neevropskih otrok od leta 1968, ko je znašal 12,6 odstotkov, povečal na 22,8 odstotkov v letu 2015. V 3. okrožju mesta je kar 70 odstotkov vseh otrok potomcev migrantov.

V Nantesu so leta 1968 otroci neevropejcev predstavljali 0,9 odstotka vseh otrok v mestu, leta 2015 je bil njihov delež že 15,8-odstoten. Pri tem je treba upoštevati, da ti podatki ne vsebujejo velikega števila ilegalnih migrantov, ki so prišli v Francijo z migrantsko krizo leta 2015.

Določeni predeli so navkljub temu označeni za “statistično skrivnost”. Kako obupno šele mora biti stanje v teh predelih bi videli, če bi brez zadržkov prikazali dele mest, kjer otroci migrantov predstavljajo več kot dve tretjini vseh otrok.

Interaktivni zemljevid si lahko ogledate TUKAJ.

Ivan Šokić