V francoskih javnih šolah učijo islamski skrajneži

Muslimani molijo sredi ulice v predmestju Pariza (vir: twitter)

Potem, ko je 3. oktobra, 2019 45-letni islamski terorist Mickael Harpon zaposlen na prefektoratu pariške policije ubil štiri ljudi, so v Franciji ponovno oživeli pogovori o radikalizaciji zaposlenih v vseh porah francoske družbe. Še posebej med učitelji v javnih šolah.

Francoski minister za izobraževanje Michel Blanquer je po nekaj več kot tednu dni, odkar je islamski skrajnež zaposlen na policijski postaji, na delovnem mestu izvedel teroristični napad v katerem so umrli štirje, še ena oseba pa je bila ranjena, priznal, da je bilo samo v letu 2018 zaradi islamske radikalizacije učiteljev v javnih šolah prejetih več ducatov prijav.

“To so primeri, ki lahko variirajo v intenzivnosti. To so stvari zaradi katerih smo še bolj pozorni,” se je po pisanju Voice of Europe branil Blanquer.

“So vrednote, ki se morajo v šoli spoštovati, in ko ne spoštujemo teh vrednot, ko imamo govore proti republiki, ti odrasli niso primerni za nadzorovanje otrok,” je vztrajal Blanquer.

Nekateri profesorji, ki učijo v območju Seine-Saint Denis naj se tako ne bi želeli rokovati z ženskami. A ravno toliko zaskrbljujoče je dejstvo, da navkljub vse bolj prisotni islamistični radikalizaciji policije, številni policisti ne želijo prijaviti svojih radikaliziranih sodelavcev zaradi strahu, da bi jih označili za islamofobe.

Ivan Šokić

 • Antonius

  Koliko so šerijatarji sposobni upoštevati vse ostale, ki v alaha ne verujejo, dokazujejo z zaprtjem ceste, da lahko javno s svojim alahom posiljujejo druge.
  Dejstvo je, da so šerijatarji nevzgojeni teroristični norci, brez najmanjše sledi zmožnosti ljubezni do sočloveka in empatije. Presenetljivo je tudi to, da muslimanska ženska populacija ni v ničemer boljša od njihovih moških kretenov.

  • pajot

   ženske obrezujejo,primitivci. Upam,,da jih bomo mi rezali.

   • Antonius

    V ZDA sodno preganjajo zdravnico muslimanko, ker je navkljub prepovedi obrezovala muslimanska dekleta. Primitivci?! Celo med izobraženimi je večina kretenov.
    No, jaz ne bom nikogar rezal, ker sem v mislih absolutno predaleč od kakšnega koli krvavega šerijatarstva.

    • pajot

     Tudi jaz ne bi nikogar rezal. Ampak to se bo zgodilo,slej ko prej.
     Ko bo prišlo do soočenja. Ali jaz,ali on.
     Ko bo prišlo do boja za obstanek.

  • Olga101

   Pa kaj lahko pričakujemo od ideologije islama – njihov prerok Mohamed je sekal glave, požigal, ropal, za nameček pa je bil še pedofil. Njegova Ajša je imela le 12 let.

   V vsaki drugi veri pa so bili sveti ljudje: Kristus, Buda, Konfucij, Lao Tze …

   • Antonius

    Jaz šerijatarstvo in alaha ločujem. Alah je muslimanom Bog, šerijatarstvo je pa sadistični pravni red, ki si ga je z izgovorom na alaha izmislil človek.
    Bogovom ne pripisujem ničesar slabega in nikakršno krivdo, ker vsem zemeljskim krivicam in slabemu botruje človek.
    Kdor veruje v Boga naj stopi pred zrcalo, da si ga ogleda.

 • skorpijon93

  nič čudnega če je že 10 % francoske populacije muslimanov po podatkih leta 2016 , kar so uvažali, to so dobili , naj se ne hudujejo, naj živijo lepo s posledicami zblojene uničevalne politike, rešitve jim ni

 • skorpijon93

  v Ljubljani pa v zahvalo stoji džamija, kdaj jo bomo podrli ??¨! Halo

  • pajot

   Ne boj se,to še pride na vrsto.

 • xtc

  Pri nas učijo v šolah komu socialistični skrajneži,ki so identični tem islamističnim v Franciji.

 • skorpijon93

  v višegrajskih državah je muslimanov manj kot 0.2 % delež populacije, zato imajo pa mir

 • Olga101

  Francoski norosti ne bo konca, dokler ne naženejo Macrona!

 • gabrijelobid

  Kam smo mi prišli?????????????

 • cosmosjasnovidec

  Če prideš v Pariz skoraj ne vidiš več nobenega belca ampak samo črne zažgane musliče kateri izgledajo kot zažgani kosi drv.
  —————————————————————————————-
  Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
  DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-