fbpx

V nemških mošejah pridigajo bolj konzervativen islam kot v muslimanskih državah, a to nemške vlade ne skrbi

Nemška kanclerka Angela Merkel že premišljuje o izhodni strategiji virusa covid-19 v Nemčiji. (Foto: epa)

V Nemčiji so predlagali registracijo mošej in spremljanje pridig islamistov. Vendar pa je nemška vlada očitno prepričana, da za tovrstne (skrajne) ukrepe ni nobene potrebe. Seveda, kaj bi sploh lahko šlo narobe?!

Nemška vlada je na predlog namreč odgovorila, da ni potrebe po novi zakonodaji, ki bi urejala islamske organizacije v državi.

Člani desnosredinske Krščansko-demokratske unije Angele Merkel so pozvali k prepovedi tujega financiranja islamskih organizacij, muslimani pa bi dobili zakonske pravice za pastoralno oskrbo s strani imama v zaporih in v bolnišnicah. 

Vendar pa je predstavnik vlade Steffen Seibert v ponedeljek sporočil, da takšnega zakona trenutno ni treba uvrstiti na “dnevni red” in dodal, da je verska svoboda zagotovljena z nemško ustavo, piše Jihad Watch. Nedavno poročilo nemške televizije ARD je sicer razkrilo, da posamezniki v nekaterih mošejah v Nemčiji pridigajo bolj konzervativen islam kot v mnogih drugih muslimanskih državah, vendar pa to nemške vlade očitno ne skrbi …

Marjanca Scheicher