V pariškem Bataclanu prvi koncert po terorističnem opustošenju v lanskem letu

Foto: epa

V Bataclanu v Parizu, kjer se je lani zgodil teroristični napad, so se zopet odprla vrata za obiskovalce. Kot prvi po tej veliki tragediji je imel koncert Britanec Sting, ki je v tej dvorani pred leti sicer že nastopal. V lanskoletnih terorističnih akcijah sredi novembra je umrlo preko 100 ljudi, še več sto pa jih je utrpelo posledice. 

V pariški koncertni dvorani Bataclan se je po terorističnem napadu zopet zgodil koncert. Opogumila se je britanska glasbena zvezda Sting, vseh tisoč razpoložljivih kart za ta kulturni dogodek pa je bilo razprodanih v pol ure. Na dogodek so bili povabljeni tudi tisti, ki so preživeli teroristični napad v Bataclanu lansko leto.

Ste morda spregledali: Dno kampanje v ZDA: Pop zvezdnica v zameno za glas Clintonovi ponuja spolne usluge

Sting, ki je sicer v svojem 65 letu starosti in je že koncertiral v Bataclanu v preteklosti skupaj z glasbeno skupino Police, je pred kratkim izdal novi album. Omenjeni glasbenik želi denar, pridobljen z nakupom kart, nameniti pomoči tistim, ki so preživeli teroristični napad in utrpeli posledice. Pravzaprav naj bi bilo takšnih žrtev kar 1.700, pri čemer so mišljene vse žrtve terorističnih napadov v francoski prestolnici, medtem ko so nekatere osebe še vedno na zdravljenju v bolnišnici.

Dvorano Bataclan pa so zaprli že dan po Stingovem koncertu, in sicer zaradi obletnice terorističnega napada, ko bo tudi spominska obeležitev tragičnega dogodka. V teroristični akciji v Parizu sredi novembra je sicer umrlo več kot 100 ljudi, navaja ba.n1info.

D. M.

 

 • Olga

  Zelo lepa gesta glasbenikov! Politikom v razmislek: ali 1700 žrtev, samo v Parizu, odtehta “pomoč” migrantom?!!! Kdo jih je pooblastil za ogrožanje človeških življenj?!!

  • Franc Šink

   Politiki in “zvezdniki” so se poskrili v mišje luknje!

 • Nata

  Bravissimo Sting !! Krasna in pogumna gesta !!

  V kakšni Evropi živimo !!!!!!
  Namesto , da Francozi dajejo milijone za ene migrantske nastavitvene centre , naj bi v najkrajšem možnem času obnovili to koncertno dvorano !!

  S tem bi najbolj pokazali tem nasilnim priseljencem , da jih nekaj gleda…….!!

 • Franc Šink

  Bravo Sting. Pogumen si in se ne pustiš terorizirati.

 • indijanka

  Sting je svetla zvezda popolnoma v vseh pogledih.

  • Rožle

   The Police ..

 • Caetano

  Nekaj pozitivnega tudi iz Vatikana. Kardinal Tauran predsednik sveta za medverski dialog je dal izjavo, da je bil govor papeža Benedikta XVI. leta 2006 v Regensburgu preroški.

  https://www.catholicculture.org/news/headlines/index.cfm?storyid=29905

 • Milan Novak

  Pevec skupine, katera je igrala na večer napadov je pa dobil prepoved vstopa. Naj bi dejal, da so bili muslimanski varnostniki povezani z napadalci. Spet se prilagajajo musličem in se bojijo, da bi se jim zamerili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!