fbpx

[Video] Bolsonaro opozoril: “Deli Francije so neprimerni za življenje zaradi migrantov, ki si želijo, da bi prevladala njihova kultura!”

Jaír Bolsonaro (Foto: Facebook)

Novoizvoljeni brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki bo svoj mandat nastopil 1. januarja, je prek družbenih omrežij opozoril, da so življenjske razmere v delih Francije postale neprimerne za življenje, in sicer zaradi migrantov, ki se niso pripravljeni odpovedati svojim koreninam in skušajo doseči prevlado svoje nekulture. Še enkrat je potrdil, da bo Brazilija takoj, ko bo možno, odstopila od zloglasnega marakeškega sporazuma.

Nekdanji visoki vojaški častnik in novoizvoljeni brazilski predsednik Jair Bolsonaro je dvignil veliko prahu, ko je prek družbenih omrežij Brazilce opozoril, da so deli Francije zaradi migrantov, ki se niso pripravljeni odpovedati svojim koreninam in skušajo vsiliti prevlado njihove izvorne kulture, postali popolnoma neprimerni za življenje. Niso se pripravljeni integrirati v francosko družbo in to kljub temu, kot je med drugim po poročanju Daily Maila še opozoril Bolsonaro, da so jih v Franciji pričakali odprtih rok. “Veste, kakšni so ti ljudje, nekaj imajo v sebi, da se ne želijo odreči svojim koreninam in želijo narediti svojo kulturo, svoje pridobljene privilegije in pravice za prevladujoče. Francija zaradi tega trpi, deli prebivalstva, deli vojske in nekatere izmed institucij se že pritožujejo zaradi tega. Tega pa si v Braziliji ne želimo,” je še povedal. Francosko veleposlaništvo v Braziliji zadeve ni upalo komentirati.


Bolsonaro ponovno potrdil odstop od zloglasnega marakeškega sporazuma
Bolsonaro ni povedal, ali namerava zaostriti pogoje za imigracije, a ponovno je zagotovil, da bo Brazilija takoj januarja odstopila od spornega marakeškega sporazuma, ki nelegalne imigracije spreminja v legalne. “Žal je Brazilija podpisala sporazum. Nikakor nismo proti migrantom, a moramo imeti ostre kriterije za tiste, ki vstopajo v Brazilijo. Podpis sporazuma bomo razveljavili in tako se mu bomo odpovedali,” je glede tega še povedal Bolsonaro. Prav tako je v videoposnetku napovedal, da bo storil vse, kar bo v njegovi moči, da bo nasprotoval diktatorskim režimom, kakršna sta na Kubi in v Venezueli, prav tako nobenega izmed voditeljev takšnih držav ni povabil na slovesnost ob svoji inavguraciji. Že novembra je tudi napovedal, da bo po vzoru ZDA tudi Brazilija svoje veleposlaništvo v Izraelu preselila iz Tel Aviva v Jeruzalem, ki ga bo tudi priznala kot izraelsko glavno mesto. Medtem je Bolsonaro tudi že obiskal Izrael. Na to se je že odzval svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa za nacionalno varnost John Bolton, ki je dejal, da z Brazilijo pod Bolsonarovim vodstvom pričakuje dinamično partnerstvo.

Jair Bolsonaro na obisku v Izraelu (Foto: Facebook)

J. Ž.