fbpx

[Video] Britanska policija nad Božička, ki je v skladu s koronapravili in dovoljenjem mestnega sveta zbiral dobrodelne donacije za zavetišče za brezdomce

Zimska čudežna dežela, ki jo je Mike Denaro ustvaril pred svojo hišo v Wiganu (foto: Mike Denaro)

Mike Denaro iz Wigana je svoj dom v zimskih mesecih spremenil v zimsko čudežno deželo. Vrt krasijo lučke, laserji, praznične figurice, prisoten pa je tudi stroj za zasneževanje. Namen vsega skupaj je dobrodelnost. Denaro zbira sredstva za bližnje zavetišče za brezdomce. Da bi to lahko počel v času koronakrize, je vprašal za dovoljenje lokalni mestni svet, ki je zadevo odobril, ravno tako lokalna policija, saj je Denaro naredil vse v skladu s predpisanimi preventivnimi ukrepi. Vseeno to ne zadržuje policistov, ki človeka konstantno nadlegujejo zaradi anonimnih prijav.

Mike Denaro iz Wigana, manjšega mesta, ki se nahaja zahodno od Manchestra, se je odločil, da bo ljudem po svojih najboljših močeh poskusil polepšati adventni čas. Za ta namen je, po poročanju Daily Mail, svoje domovanje spremenil v zimsko čudežno deželo, ki je privabila obiskovalce od blizu in daleč.

Ker pa se nahajamo sredi koronakrize, je Denaro poskrbel, da je bilo vse postorjeno v skladu s preventivnimi ukrepi proti covid-19. Kot je povedal, je celo na tla postavil “Božičkove stopinje”, ki označujejo, kako daleč morajo obiskovalci stati eden od drugega.

A čeprav je bilo vse storjeno v skladu z zahtevami mestnega sveta v Wiganu in lokalno policijsko upravo, pa se mora konstantno ukvarjati z obiski policistov, ki vztrajajo pri upoštevanju omejitev v času koronakrize in prepovedi javnega zborovanja. Težava je v tem, da Denaro ni v prekršku, policisti pa ga vseeno nadlegujejo. Ob eni takšnih prilik so prišli kar s tremi avtomobili, on pa je bil oblečen kot Božiček. Policisti so kraj dogodka zapustili po 40 minutah, ko so preko radia izvedeli, da je bil odobren s strani mestnega sveta.

Grinchi kradejo Božič

“Gotovo imajo boljše delo,” je za Daily Mail povedal Denaro. “Tole ni rave, zgolj Božiček, ki otrokom, ki darujejo denar za zavetišče Wigan in Leigh, deli čokoladice.” Denaro verjame, da so ga prijavili sosedi, na piko pa vzeli “Grinchi” iz Manchesterske policije, ki se trudijo adventno idilo, spremeniti v nočno moro.

Tiskovni predstavnik policije Wesley Walker je v odzivu za javnost povedal, da so trije policisti zgolj želeli zbrane ozaveščati o pomembnosti spoštovanja vladnih omejitev. Pri tem so poudarili, da so policisti le spodbujali lokalno prebivalstvo k spoštovanju ukrepov. Območje Manchestra se trenutno nahaja na 3. stopnji pripravljenosti in velja za visoko rizično.

Ivan Šokić