fbpx

[Video] Drama v katedrali v Milanu: Migrant iz severne Afrike zajel varnostnika in mu skoraj prerezal vrat!

Foto: Posnetek zaslona

V katedrali Duamo v Milanu v Italiji je prišlo do napada, kjer je migrant severnoafriških korenin, domnevno iz Egipta, napadel varnostnika in ga vzel za talca. Dogajanje med napadalcem in policisti je bilo do zadnjega trenutka napeto, saj je bilo v igri življenje zajetega varnostnika. Napadalec je svojo žrtev spravil na kolena in mu vselej blizu glave držal nožd, policija pa ga je vztrajno prepričevala, da ga izpusti. Po enajstih minutah pogajanj je policiji le uspelo rešiti varnostnika izpod rok napadalca.

Napadalec, ki ima domnevno egipčanske korenine, je vstopil v svetovno znano gotsko katedralo Duomo, nekaj po eni uri popoldne. Varnostniku, ki dela v omenjeni katedrali, se ni niti sanjalo, kakšna drama ga čaka tisti dan. “Napadalec se je približal varnostniku in izvlekel nož ter mu pričel groziti,” je povedal predstavnik policije Marco Turchetto. Policija je prispela v najkrajšem možnem času, ko je patruljirala v okolici, je poročal The Local. Dogajanje med policijo in napadalcem je bilo napeto vseh tistih enajst minut, ko so ga poskušali prepričati, da varnostnika izpusti. Ker napadalec varnostnika ni izpustil, je policija napadalca prijela, varnostnika pa rešila preden bi mu on prerezal vrat.

Podžupanja Milana Anna Scavuzzo je v izjavi dejala, da je moški vstopil v katedralo, da bi se lahko izognil policijski kontroli. Policija naj bi napadalčevo identiteto še preverjala. Nekdanji notranji minister Matteo Salvini že dolgo časa svari pred vdorom migrantov in o možnih posledicah nelegalnih migracij, ki po eni strani predstavljajo grožnjo zaradi koronavirusa, po drugi strani pa prinaša višjo stopnjo kriminala.

O omenjenem dogodku ni bilo veliko zapisanega z izjemo omenjenega portala. V Italiji imajo večinski mediji enako težavo kot drugje, da se radi spogledujejo z uvozom ilegalnih migrantov, hkrati pa ne poročajo o posledicah migracij, ki prinašajo tudi grozovite posledice.

Sara Kovač