[Video] Izraelska vojska ubila poveljnika palestinske teroristične skupine Islamski džihad

Izraelski zračni napad na strateške točke v Gazi, 18. maj 2021. (foto: EPA)

Izraelske obrambne sile so sporočile, da so v zračnem napadu ubile najvišjega poveljnika palestinske militantne skupine Islamski džihad. Izrael trdi, da je ta položaj zasedal kar 15 let. 

V objavi na družabnem omrežju Twitter in v ponedeljkovi izjavi so izraelske obrambne sile dejale, da je bil Hussam Abu Harbeed, poveljnik severne divizije Islamskega džihada, ubit v zračnem napadu. Tvit je spremljal video posnetek napada na zgradbo Abu Harbeeda.

Odgovoren za izstreljevanje številnih raket proti Izraelu
V izjavi piše, da so Abu Harbeed in njegove sile dosledno vodile napade na Izrael in da je bil odgovoren za številne izstrelitve raket proti Izraelu. Eden od napadov se je zgodil na prvi dan spopadov, pri čemer je bil ranjen en Izraelec. Izraelske obrambne sile so dejale, da je bil ubiti 15 let poveljeval skupini Islamski džihad. “Ne bo več izvajal terorističnih napadov”, so sporočili.

Prav tako so izraelske obrambne sile še poudarile, da so militantne skupine iz Gaze v nedeljo izstrelile približno 60 raket na Izrael, od katerih jih je 10 pristalo v enklavi. Izrael trdi, da je v zadnjem tednu nevtraliziral več kot 130 teroristov, medtem ko so palestinske militantne skupine na Izrael izstrelile več kot 3.150 raket, pri čemer je umrlo 10 Izraelcev.

Foto: Twitter

V soboto je izraelski premier Benjamin Natanjahu po poročanju Russia Today dejal, da v četrti vojni proti Gazi ne bo premirja, in dodal, da želi teroristični skupini Hamas zaračunati visoko ceno za to kar počne. Ob tem je še dodal, da sicer počnejo vse kar je mogoče, da se v spopadu izognejo civilnim žrtvam.

Nina Žoher