fbpx

[Video] Nekdanji direktor Bidnovih družino predsedniškega kandidata spravil v težave

Tony Bobulinski (Vir: YouTube)

Wall Street Journal v svoji tedenski kolumni “Potomac Watch” (o dogajanju v Washingtonu) prinaša novice o nekdanjem sodelavcu Hunterja Bidna oziroma podjetja, preko katerega je družina Biden poslovala s kitajskim podjetjem, povezanim s kitajsko komunistično partijo, Tonyju Bobulinskem. Bobulinski se je odločil javnosti razodeti elektronska sporočila in sms – e iz časa, ko je bil direktor “posredniškega podjetja”, imenovanega Sinohawk Holdings, ki predsedniškega kandidata Joeja Bidna spravljajo v velike težave.

Tony Bobulinski, bivši član slovite mornariške posebne enote, “Navy Seals”, je bil direktor podjetja Sinohawk Holdings, ki je za družino Biden poslovalo s kitajskim podjetjem CEFC China Energy, podjetjem, ki je bilo zelo blizu kitajski komunistični partiji. Zdaj se je odločil, da javnosti razodene telefonska in elektronska sporočila iz časa, ko je sodeloval s podjetjem, ki bi lahko za predsedniškega kandidata Joeja Bidna predstavljala veliko težavo, poroča Wall Street Journal.

Vedno bolj je jasno, še zlasti, če predpostavljamo pristnost sporočil, ki jih je javnosti razodel Bobulinski, zakaj osrednji mediji, ki seveda Trumpa ne želijo več videti v ovalni pisarni, tako trmasto skrivajo prav novice o Hunterju Bidnu.

Joe Biden ni zanikal navedb Bobulinskega
Iz sporočil Bobulinskega je razvidno, da je Hunter Biden za ZDA zelo tvegan posel želel izpeljati, ker je v njem videl možnost, da reši svoje finančne težave. Razvidno je, da je bil pripravljen na kocko postaviti ime svoje družine in ZDA, da bi sklenil posel s podjetjem, ki si je bilo izjemno blizu s kitajsko komunistično partijo.

Hunter in Joe Biden (Foto: epa)

Tudi če odmislimo, da je iz teh sporočil razviden njegov pohlep in občutek, da mu pripada vodilno mesto, ko gre za željo po dobičku, če pustimo ob strani, da je bil pripravljen uničiti ugled svoje družine in izdati svojo državo, je storil še nekaj, kar lahko izjemno škodi tudi njegovemu očetu prav v času, ko lahko postane novi predsednik ZDA.

Iz sporočil je namreč tudi razvidno, da je Joe Biden vedel za celoten posel in da je imel predviden delež pri izplačevanju dobičkov, dodaten problem za Joeja Bidna pa je, da tudi v četrtkovi zadnji predsedniški debati ni zanikal, da so sporočila Bobulinskega pristna. O tej zadevi preprosto ne govori, je pa res, da bi lahko bilo, da je ob obljubi osrednjih medijev, da bodo skušali čim dlje molčati, ubral strategijo “ignorance” v smislu, če bom odgovarjal, bom samo prispeval k širjenju te novice.

Aleš Ernecl